2020 Recep Ayı ne zaman | Başlamasına ne kadar kaldı: Diyanet Recep'e kalan süre

İslam Dünyası'nda çeşitli ibadetler eşliğinde en verimli şekilde istifade edilmesi lazım gelen ayların başında bulunan 2020 Recep ne zaman başlayacak? Hem ayetler hem de hadislerle Müslümanlar için teşkil ettiği ehemmiyetin her fırsatta vurgulandığı Recep Ayı'na ne kadar kaldı? Geniş coğrafyada yaşayan Müslümanların Cenab-ı Hakk'ın ihsanına mazhar olacağı Diyanet Recep Ayı kalan süre sayacı...

2020 Recep Ayı ne zaman | Başlamasına ne kadar kaldı: Diyanet Recep'e kalan süre
2020 Recep Ayı ne zaman | Başlamasına ne kadar kaldı: Diyanet Recep'e kalan süre
GİRİŞ 20.01.2020 09:38 GÜNCELLEME 20.01.2020 09:38
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kainatın yaratıcısı Allah-u Teala'nın sonsuz rahmet, mağfireti ve bereketini kullarına ikram edeceği Recep Ayı, her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın dört bir tarafındaki müminler tarafından bol bol ibadet edilerek karşılanacak. İslam inancına gönül veren müminler Cenab-ı Hakk'ın huzurunda eda ettikleri her türlü ibadetin feyzinden fazlasıyla yararlanabilmek adına Recep Ayı ile ilgili kapsamlı şekilde araştırmalarını gerçekleştirmeye başladı. Peki, Diyanet İşleri Başkanlığı kanadından paylaşılan resmi açıklamalara ışığında, Müslümanların küçük yahut büyük günahlarından ötürü pişmanlık duyup af dileyerek bağışlanmayı beklediği 2020 Recep ayı ne zaman ve hangi tarihte başlayacak? Kurtuluşa erme ayı olarak da bilinen ve yüce Mevla'nın rızasını kazanabilmek için yapılan tüm amellerden kat kat sevaba ulaşılacağı Recep ayına ne kadar kaldı? İşte, istediğiniz her an kolayca faydalanabileceğiniz kalan süre sayacını haberimizdeki içerikten görebilirsiniz.

 

 

2020 RECEP AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2020 Recep Ayına kaç gün kaldığı ve ne zamana denk geldiği, başlangıç ve bitiş tarihleri, son günlerde gündemden düşmeyerek yakın mercek altına alındı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Recep Ayına ne kadar kaldığı noktasında sorgulamalarına yoğunluk kazandıran kişiler için 2020 Recep Ayı başlangıç ve bitiş tarihleri resmi olarak ilan edildi.

RECEP AYINA NE KADAR KALDI?

*Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan alınan bilgiler dahilinde Üç Ayların içinde ilk sırada bulunan Recep Ayı, 25 Şubat Salı 2020 tarihinde başlarken, 24 Mart 2020 tarihinde bitecek.

 

 

->Bununla birlikte Üç Ayların içinde ikinci sırada yer alan Şaban Ayı ise 25 Mart 2020 tarihinde başlarken, 23 Nisan 2020 tarihinde sona erecek.

->Üç Ayların içinse üçüncü ve son sırada yer alan Ramazan Ayı ise, 24 Nisan 2020 tarihinde başlarken, 23 Mayıs 2020 tarihinde de son bulacak.

RECEP AYINA KALAN SÜRE SAYACI...

*Tüm bu bilgilerin yanı sıra 2020 yılı itibariyle Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak? şeklinde kafalarını kurcalayan soru işaretini yok etmek için sorgulamalarını derinleştiren Müslümanlar için de, tarihler kesinlik kazandı. Bu bağlamda 2020 Ramazan Bayramının 1.(birinci günü), 24 Mayıs 2020, 2.(ikinci günü) 25 Mayıs 2020 ve 3.(üçüncü günü) ise 26 Mayıs 2020 tarihinde olacak.

YORUMLAR 4
  • Fukara 4 yıl önce Şikayet Et
    İnanak mı? Dünkü faiz açılımından sonra...
    Cevapla
  • HASANA 4 yıl önce Şikayet Et
    faize caizdir diyen bunlar değilmi.
    Cevapla
  • Garebe 4 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet bak sen küçük harfle yazmışsın adını ben büyük harfle yazıyorum zira adının büyüklüğünden haberin yok... Diyanetin söylemi senin içine siniyor mu ki kesin bir dille değil yazmışsın? Beşer şaşar sen yanlışa yanlış demezsen yanlışlar düzelmez.
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    değil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...