İHH'dan depremden etkilenen Süryani kilisesine yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı, Elazığ'daki depremde hasar gören Süryani Kadim Kilisesi'ne AFAD’ın yönlendirmesiyle çadır, gıda, elektrikli soba ve battaniye yardımında bulundu. İHH ayrıca deprem sebebiyle hasar gören kilisenin bahçesine çadır kurulumu gerçekleştirdi.

GİRİŞ 28.01.2020 16:28 GÜNCELLEME 29.01.2020 11:39
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Elazığ ve Malatya’daki depremin ardından bölgeye ulaşan İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma ekipleri, bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. Arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından ekipler, yaraların sarılması için faaliyetler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda İHH, AFAD’ın koordinasyonuyla depremden dolayı ağır hasar alan 200 yıllık Süryani Kadim Kilisesi'ne çadır, gıda, elektrikli ısıtıcı ve battaniye ulaştırdı ve kilisenin bahçesine çadır kurdu.

 

 

"BİZE ULAŞAN İLK SİZ OLDUNUZ"

 

 

Süryani Kadim Kilisesi Ruhani Rahibi Muşe Dağ, deprem gecesi kilisede oturuyorlarken sallantıyı hissettiklerini anlattı. Depremin uzun sürmemesi nedeniyle kiliselerinin depreme dayanabildiğini aktaran Rahip Dağ, depremin ardından geri dönüp Allah’tan kendilerine ve insanlara merhamet etmesi için dua ettiklerini ifade etti. Kilisede derin çatlaklar oluştuğunu söyleyen Dağ, korktuklarını ifade ederek evleri yıkılan insanlar için üzüldüklerini belirtti. Dağ, şöyle konuştu:

“Derin çatlaklar oluştu. Korktuk. Yazık oldu, üzüldük evleri yıkılan insanlara. Bu zamana kadar böyle deprem olmamıştı. Cemaatimiz 2 aile, cemaatimiz küçük. O yüzden ihtiyaçlarımızı karşılayamadık. Biz talep ettik, çevremizdeki arkadaşlarımıza söyledik. Sizlere ulaşmışlar ve siz de bize olumlu dönüş yaptınız. Çadıra, battaniyeye, ısıtıcıya, yiyecek ve yardım malzemelerine ihtiyacımız vardı. Geldiğiniz ve ilgilendiğiniz için teşekkür ederiz. Durumumuzu gördünüz pek bir şeyimiz yok idare etmeye çalışıyoruz. Bize ulaşan ilk sizler oldunuz. Türkiye’den yardım gönderenlere ve bu yardımı bize ulaştıranlara teşekkür ederiz. Allah memleketimizi kazadan, kötülükten korusun. Biz bütün Türkiye’ye dua ediyoruz. İnsanlarımız öldü kolay bir şey değil. Allah bir daha yaşatmasın.”

İHH EKİPLERİ DEPREMZEDELERİN YANINDA

Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem sonrasında acil koduyla harekete geçen İHH Arama Kurtarma ekipleri, depremin dördüncü gününde de depremzedeleri yalnız bırakmadı. 314 kişi 1 bir arama kurtarma köpeğinden oluşan ekipler, bir yandan arama kurtarma faaliyetlerine destek verdi diğer yandan da yaraların sarılması için gerekli tüm çalışmaları yapmaya devam ediyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • E.A 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikalılar ve İsrailliler yeryüzünde niçin sevilmezler? kendilerinden başka hiç kimseyi insan ve vatandaş olarak kabul etmedikleri için hangi dine ve inanışa mensup olursa olsunlar bizim topraklarda yaşayan ve afetlerden etkilenen herkesin hem yardımlardan pay almaya hem de bu yardımlar ile mabedlerini onarmaya hakları vardır. Neticede bizim aramızda yaşayıp bizim ile aynı kaderi paylaşmışlar. Ayrımcılık yapılsaydı koca imparatorluğun devamı niteliğinde olan ülkemizin şanına ve şerefine yakışmayacaktı.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir daha ihhya yardım etmem. Sanki Müslüman fakirler bitti de sıra onlara geldi. Bir tane hıristiyanın camiye böyle yardım ettiğini göremezsiniz. şimdi diyeceksiniz ki bizim onlardan farkımız var siz bu hoşgörü safsatasına devam ettiğiniz müddetçe her yerde Müslümanlar ölür Hristiyanlar alkışlanır yazıklar olsun
    Cevapla
  • samimi 4 yıl önce Şikayet Et
    Hep birlikte Turkiyeliyiz.
    Cevapla
  • Sevcan İnegöl 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu insanlar hangi dine mensup olursa olsun vatandaşlarımızdır zaten.Bu vatanda yaşayıp bunun bilincinde olan ve ülkemizle kader birliği yapan herkes komşumuzdur,arkadaşımızdır,kardeşimizdir.Ne varsa hep beraber yaşayacağız.Geçmiş olsun.Rabbim bir daha göstermesin.Biz din dil ırk yarımı yapmadık yapmayız.İstisnalar vardır,takılmayın .Onlar hep aynı..
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz Müslümanlar herkese yardım ederiz. Ya Hıristiyanlar? Afrika Orta Doğunun hali ortada. Allah cc katında tek geçerli din inanç İslamdır. Hazreti Muhammed sav Allah'ın cc kulu ve elçisidir . Kurtuluş Muhammed sav iledir.
    Cevapla
  • chpkk 4 yıl önce Şikayet Et
    elhamdülillah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı