2020 Ziraat Bankası Vakıfbank Halkbank çalışma saatleri: bankalar kaçta açılıp kaçta kapanıyor?

Her gün binlerce kişinin işlem yaptığı Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank çalışma saatleri bankalarda işlem yapacak vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Para transferi, hesap açma işlemi, fatura ödeme işlemi gibi hizmetler veren banka şubeleri sabah kaçta açılıyor akşam kaçta kapanıyor?

2020 Ziraat Bankası Vakıfbank Halkbank çalışma saatleri: bankalar kaçta açılıp kaçta kapanıyor?
2020 Ziraat Bankası Vakıfbank Halkbank çalışma saatleri: bankalar kaçta açılıp kaçta kapanıyor?
GİRİŞ 20.02.2020 13:41 GÜNCELLEME 20.02.2020 14:14

Bankalarda özellikle maaş günleri, fatura son ödeme tarihleri, sınav başvuru ücretlerinin yatırıldığı günlerde fazlasıyla yoğunluk yaşanabiliyor. Banka şubelerinden yapabildiğimiz para transferi, havale, fatura ödeme gibi bir çok işlem gelişen teknoloji ile birlikte internet üzerinden gerçekleştiriliyor olsa da bazı işlemleri sadece banka gişelerinden yapabiliyoruz. Durum böyle olunca Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank gibi Türkiye’de aktif olarak en çok kullanıcısı olan banka şubelerinde yoğunluklar yaşanabiliyor.  Kişilerin veya kurumların günlük finansal işlemlerini gerçekleştirdiği bankalar saat kaça kadar çalışıyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank şubelerinden işlem yapmak isteyen vatandaşlar için devlet  bankalarının çalışma saatleri:

 

ZİRAAT BANKASI ÇALIŞMA SAATLERİ

Türkiye’nin en fazla kullanılan bankalarının başında gelen Ziraat Bankası müşterilerine kapılarını hafta içi 09.00’da açıyor. 12.30-13.30 saatleri arasında öğle tatili yapan banka çalışanları bu saat aralıklarında (1 saat) işlem almıyor. Öğle tatili sonrası Ziraat Bankası 13.30-17.00 arası vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

VAKIFBANK ÇALIŞMA SAATLERİ

Ülkemizde toplam 943 şube ve 4 bin 235 ATM ile vatandaşların bankacılık işlemlerini gerçekleştiren Vakıfbank kapılarını müşterilerine hafta içi saat 09.00 da açıyor. 12.30-13.30 arası öğle tatili nedeniyle hizmet veremeyen Vakıfbank öğle tatili sonrası 13.30’dan 17.00’a kadar şubelerinden vatandaşlara hizmet veriyor.

 

HALKBANK ÇALIŞMA SAATLERİ

Şube sayısına göre Türkiye'nin en büyük 3. bankası konumunda olan Halkbank 984 şubesiyle bankacılık faaliyetlerini yürütmektedir. Hafta içi sabah saat 09.00’da kapılarını müşterilerine açan Halkbank, 12.30-13.30 saatleri arasında öğle tatili molası dolayısıyla hizmet vermemektedir. Öğle tatili sonrası Halkbank 17.00 saatine kadar müşterilerine şubelerinden hizmet vermeye devam ediyor.

BANKALAR HAFTA SONU AÇIK MI? 

Banka şubelerinin tamamı hafta sonu yani Cumartesi, Pazar günleri kapalıdır. Ayrıca banka şubeleri resmi tatillerde de hizmet vermemektedir. İşte banka şubelerinin kapalı olduğu resmi tatil listesi:

1 Ocak Yılbaşı Tatili
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü 
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
23 Mayıs Ramazan Bayramı
30 Temmuz Kurban Bayramı
30 Ağustos Zafer Bayramı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

BANKA ŞUBELERİNDEN HANGİ İŞLEMLER YAPILABİLİR

HESAP AÇTIRMA
PARA TRANSFERİ
KREDİ KARTI BAŞVURUSU
KREDİ BAŞVURUSU
ÖDEME İŞLEMLERİ 
OTOMATİK ÖDEME TALİMATI
MEVDUAT-YATIRIM İŞLEMLERİ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi