Rüyada altın görmek iyiye mi kötüye mi işarettir? Rüyada çeyrek altın görmek...

Rüyada altın görmek, görüldüğü duruma göre farklı şekillerde yorumlanmaktadır. Ancak genel olarak bakıldığında rüyada altın görmek mal, mülk ve mutlulukla tabir edilmektedir. Peki rüyada altın para görmek hayırlı mıdır?

Rüyada altın görmek iyiye mi kötüye mi işarettir? Rüyada çeyrek altın görmek...
Rüyada altın görmek iyiye mi kötüye mi işarettir? Rüyada çeyrek altın görmek...
GİRİŞ 01.12.2022 09:12 GÜNCELLEME 01.12.2022 09:12

Rüyada altın görmek, rüyayı gören kişinin arzularına kavuşacağı ve istediklerinin olacağı şeklinde yorumlanmaktadır. Rüyada altın görmek, alimler tarafından genel olarak hayırlara yorumlanmaktadır. Kişinin maddi manevi rahatlığa kavuşacağı ve yakın dost ve akrabaları tarafından desteklenerek başarıya ulaşacağı anlamına gelmektedir. Rüya sahibinin yakın zamanda karşısına çıkacak fırsatları iyi değerlendirmesi ve hiç tereddüt etmeden yeni girişimlerde bulunmasına işaret etmektedir. Tüm bunlar yanında rüyada altın görmek görüldüğü şekle ve kişinin içinde bulunduğu duruma göre farklı yorumlarla tabir edilmektedir. 

Rüyada Altın Görmek

Rüyada altın gören kişinin elini attığı her işinin rast gideceği, bolluk ve bereketle karşılaşacağına işaret edilirken başlanacak olan yeni işlerde beklentinin üstünde başarı sağlanacağına delalet edilmektedir. Rüyada altın görmek, kişinin kıymetli ve başarılı bir kimse olduğuna işarettir. Gücü ve itibarı ifade eden altın kişinin hayatı boyunca emin adımlarla ilerleyeceği ve her durumda başarıya kavuşacağı anlamına gelmektedir. 

Rüyada Altın Para Görmek

Rüyada altın para gören kişinin eline bol miktarda para geçeceği, sıkıntıların azalması ve saadete yorumlanmaktadır. Dini bütün, ihlaslı kimselere işaret etmektedir. 

Rüyada Yığınla Altın Görmek

Rüyada altın görmek genel olarak iyiye işaret edilmektedir. Kişinin maddi manevi rahatlayacağını evini ve ailesine gelecek olan mala işaret edilmektedir. Bunun dışında altın yığını gören kişi, bir kişinin gizli tuttuğu işi öğreneceğine yorumlanmaktadır. 

Rüyada Altın Dağıttığını Görmek

Rüyada çevresindeki herkese altın dağıttığını gören kişi, içinde bulunduğu sıkıntı durumdan yakın zamanda kurtulacağı ve borçlarını bitireceğine delalet eder. Kişinin yeni bir işinin olacağına işaret edilir.

Rüyada Altın Ziynet Eşyası Görmek

Rüyada altın yüzük görmek, bekar kız ve erkek için hayırlı bir evliliğe işaret edilir. Altın gerdanlık ise, yüksek memuriyete işaret edilmektedir. Rüyada altın bilezik taktığını ören kişi ise hayırlı işlere ve erkek evlada işaret etmektedir. Kadın, rüyasında altın ziynet eşyası taktığını görmesi ise mutluluğa ve sevince yorumlanmaktadır.

Rüyada Altın Bulduğunu Görmek

Rüyada altın bulmak, altın görmenin aksine hayırlara yorumlanan bir rüya değildir. Rüya sahibinin sıkıntıya düşeceği, gam ve kederli günler geçireceğine işaret edilmektedir. 

Rüyada Çeyrek Altın Görmek

Rüyada çeyrek altın görmek, rüyayı gören kişinin maddi durumunun iyileşeceğine ve işlerinin yoluna gireceğine delalet eder. Rüya sahibinin borçlarından kurtularak iş rahat bir nefes alacağına işaret eder.

Alimlerin Görüşlerine Göre Rüyada Altın Görmek

Molla Cami: Rüyada altın görmek kötü bir işe ve borca işaret eder. Bazı tabirciler altın gam ve kederdir, dediler. Rüyada altın bilezik takmak, rüya sahibinin eline geçecek mirastır. Altını külçe ettiğini gören kimse şer ve helaka uğrar. Bir kimse evinin altından olduğunu görse o eve yangın isabet eder. iki elinin altın olduğunu gören kimse işsiz kalır, çalışamaz. Gözlemin altın olduğunu gören kimsenin gözleri kör olur. Bir kimse rüyada altın külçesine rast geldiğini görse kendisinden bir mal gider. Altın erittiğini gören kimse çirkin bir hususta düşmanlık yapar ve halkın dilinde şöhret bulur. Kendisine büyük bir altın parçası verildiğini gören kimse büyük bir lütuf ve makama nail olur. Bazı tabirciler de Altın görmek, ferahlığa, rızka, salih amele, üzüntü ve kederin gitmesine, eşe, evlada, ilme, hidayete, altından yapılan süs eşyalarına yahut ziynete, kıymetli elbiselerden baş örtüşü, taç ve bunlara benzer şeylerin altın sırma ile örülmüşleri, kadın, karı-koca veya evlatlardan bu elbiseleri rüyada giyen kimselerin Allah'ayakınlıklarına, fakat yaldızlanmış şeyi görmek ise dünya ehline yahut ahiret ehlinin amellerine benzemeye işaret eder demişlerdir. Halis altın ve gümüşten olan şey, ihlasa, saf niyete ve anlaşmaya ve sağlam söze işaret eder. Altın veya gümüş ile yaldızlanmış olan şey ömrün kısalığına, işlerin alt üst olmasına işaret eder. Bir başkasına altın vermek, şeref, şanının artacağına, altın saymak çok kısa bir hastalığın kolayca atlatılacağına işaret eder.

Ebu Said'ül Vaaz: Sahip olduğu altın paraları kaybetmek namazı üstünkörü kılmaya tabir edilip, yorumlanır. Büyük kadar altın para görmek, emanet, şehadet, ilim ve Allah’ın sevgili kulu olması ile tabir edilir. Altın görmek, her bakımdan iyi değildir. Altın aramak, kötü bir hususta düşmanlık yapar ve halkın dilinde kötü şöhret sahibi olur. Kendisine büyük bir altın parçası verildiğini gören kimse, devlete ve devlet başkanlığına nail olur. Bir kimse evinin altından olduğunu görse o evde yangın olur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi