2020 Ramazan ayı ne zaman? Nisan ayının kaçında oruç başlıyor?

Ramazan ayı, üç ayların sonuncusu olan ve İslam alemi için en önemli aydır. Bu ayda yapılan ibadetlerin kabul olduğuna inanıldığından dolayı bu aya büyük hürmet duyulmaktadır. Peki Müslümanlar için bu kadar kıymetli olan Ramazan ayı 2020 yılında ne zaman başlıyor?

2020 Ramazan ayı ne zaman? Nisan ayının kaçında oruç başlıyor?
2020 Ramazan ayı ne zaman? Nisan ayının kaçında oruç başlıyor?
GİRİŞ 30.03.2020 17:54 GÜNCELLEME 30.03.2020 18:02

İslam aleminde en önemli aylardan biri olan Ramazan 2020 yılında Diyanetin açıkladığı takvime göre Nisan ayında başlayacaktır. Müslüman için büyük önem ifade eden üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayı, Recep ve Şaban ayının türlü ibadetlerle geçirilmesinin ardından gelmektedir. Ramazan ayı, inanlar için sadece oruç tutma ayı olarak görülmemektedir. Bu ayda tüm Müslümanlar eline olanı paylaşarak, hoşgörülü ve dini vecibelerinde daha hassas davrandığı aydır. 

 

2020 YILINDA RAMAZAN HANGİ TARİHTE OLACAK? 

Bu yıl Ramazan ayın 23 Nisan gecesini 24 Nisana bağlayan gecede sahura kalkarak başlayacaktır. 24 Nisanda tutulmaya başlayan oruç 23 Mayıs akşamına kadar sürecektir.

 

2020 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN? 

Ramazan’ın 23 Mayıs Cumartesi akşamı bitmesinin ardından Ramazan Bayramı 24 Mayıs Pazar günü gerçekleşecektir. 

RAMAZAN’DA YAPILMASI TAVSİYE EDİLEN İBADETLER

Ramazan, İslam kültüründe en kutsal kabul edilen aydır. Allah rızası için yapılan her ibadetin kabul edildiğine inanılmaktadır. Ramazan ayının boş geçirilmemesi çok önemlidir, her gün Kuran-ı Kerim okunması, namazlara dikkat edilmesi, 5 vakit farz namazı dışında kaza ve nafile namazların kılınması gerekmektedir. Oruç tutmak, kişinin kendisini sadece yemek içmekten kesmesi değil, haramdan ve kötülükten uzak durarak yapılması gereken bir ibadettir. Bundan dolayı oruç tutarken hakkıyla yapılmasına dikkat edilmelidir. Kuran-ı Kerim’in hatmedilmesi yapılması çok kıymetli ibadetlerden olmakla birlikte yatsı namazından sonra cemaatle Teravih namazının kılınması tavsiye edilmektedir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor