Günahların affı için okunacak tövbe duası! Tövbe duaları okunuşu ve meali...

Ramazan ayı, tüm günahların affedildiği ve duaların kabul olduğu Müslümanların en önemli ayıdır. Başta Peygamber Efendimiz (s.a.s) olmak üzere Allah dostları, Ramazan ayında diğer aylara ibadetlerine daha çok önem verirler. İşte tövbe duası Arapça okunuşu ve meali...

Günahların affı için okunacak tövbe duası! Tövbe duaları okunuşu ve meali...
Günahların affı için okunacak tövbe duası! Tövbe duaları okunuşu ve meali...
GİRİŞ 20.04.2021 12:36 GÜNCELLEME 20.04.2021 12:36
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Günahların affedildiği, yapılan tüm ibadetlerin kabul olduğu, Allah’ın rahmetinin yer yüzünde her tarafın sardığı mübarek Ramazan ayında gündüzü ibadetlere dikkat edilmesi çok faziletlidir. Bundan dolayı da Müslümanlar bu geceyi çeşitli ibadetler ve güzelliklerle idrak etmektedirler. Bununla birlikte  Allah kalpten edilen tövbe ve duaları geri çevirmeyerek her kulunu rahmeti ile şereflendirdiği alimler ve Allah dostları tarafından aktarılmaktadır. 

Tövbe Etmenin Önemi İle İlgili Hadis-i Şerifler

Allah dostları ve alimler işlediği günahtan pişman olup kalpten tövbe eden kul, Allah (c.c) yüce merhameti sayesinde affedileceğini müjdelemektedir. Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in Hadis-i Şerifinde ise şöyle aktarılmaktadır: “Vallahi ben günde yetmiş defadan fazla Allah’dan beni bağışlamasını diler, tövbe ederim.” Tüm rivayetlerin yanında Kuran-ı Kerim’in muhtelif surelerinde tövbe ile ilgili şu ayet-i kerimeler aktarılmıştır:
‘Ancak tövbe ve iman edip iyi işler yapanlar başkadır. Allah onların kötülüklerini iyiliklere çevirir. Allah çok bağışlayıcıdır; engin merhamet sahibidir.’ (Furkan 70)

‘Hepiniz Allah’a tövbe edin, ey mü’minler! Belki böylece korktuğunuzdan kurtulur, umduğunuzu elde edebilirsiniz.’ (Nur 31)

‘De ki (Allah şöyle buyuruyor): "Ey kendi aleyhlerine olarak günahta haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Allah (dilerse) bütün günahları bağışlar; doğrusu O çok bağışlayıcı, çok merhametlidir.’ (Zümer 53)

Tüm ifadelerin buluştuğu ortak payda ise Allah’ın ne kadar merhamet sahibi ve affedici olduğudur. Bundan dolayı hiç kimse işlediği günahtan dolayı Allah’tan ümidini kesmeden Allah’ın merhametine sığınarak tövbe edilmesi çok önemlidir.

Tövbe İstiğfar Duası

Okunuşu: 'Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve, El-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi. Ve nes-elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâ, innehû, hüve't-tevvâbü'r-rahîm. Tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ.'

Meali: Mağfiretini talep ediyorum Allâh’ım! Bağışlamanı diliyorum Rabbim! Kusur ve günahlarımdan beni tertemiz kılmanı istiyorum Yüce Mevlâm! Kerîm olan, kendisinden başka hiçbir ilâh olmayan, dâimâ diri ve her şeyin kendisiyle ayakta durduğu ve varlığını sürdürdüğü Yüce Rabbimin mağfiretini  niyaz ederim. O’na yönelir ve Yüce Zât’ından bizlere tövbe, mağfiret ve hidayet lütfetmesini talep ederim. Zira tevbeleri kabul eden ve kullarına son derece merhametli olan O’dur. Kendi nefsine zulmeden ve ölmeye de hayatta kalmaya da, yeniden dirilmeye de kendi iktidarı olmayan aciz bir kul olarak Rabbime tövbe ederim.

YORUMLAR 15
  • İsimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah tüm günahlarımıı affeder inşallah
    Cevapla
  • Həzrətəli 1 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah af eder
    Cevapla
  • Həzrətəli 1 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah af eder
    Cevapla
  • Həzrətəli 1 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah af eder
    Cevapla
  • Fatma nur 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH inşallah bizi yaptığımız günahları af eder
    Cevapla
  • tevbekar 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin inşallah benide
    Cevapla
  • Mertt 2 yıl önce Şikayet Et
    inşALAH
    Cevapla
  • meral dagçi 2 yıl önce Şikayet Et
    insallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak