Eymen ismin anlamı nedir? Eymen ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu?

Eymen ismi, son yıllarda anne ve babalar tarafından çok fazla tercih edilen isimler arasındadır. İslam kültüründeki sahip olduğu yer ve anlam zenginliği bakımından pek çok aile çocuklarına Eymen ismini vermektedir. Peki Eymen ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu? İşte Eymen isminin anlamı...

Eymen ismin anlamı nedir? Eymen ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu?
Eymen ismin anlamı nedir? Eymen ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu?
GİRİŞ 10.12.2020 15:31 GÜNCELLEME 10.12.2020 15:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Eymen ismi son yıllarda popülerleşen ve aileler tarafından erkek bebeklere konulmaktadır. Arap kültüründe yüzlerce yıldır kullanılan bu isim Hz. Eymen’in Müslüman olmasından sonra İslam kültürüyle yaşayan kişilerin Eymen ismine riayet ettiği görülmektedir. Hz. Eymen b. Hureym, Mekke’nin fethi sırasında Müslüman olmuş ve Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in safına geçerek mücadele ettiği hadislerde rivayet edilmektedir. 

EYMEN İSMİ NE DEMEK

Arapça kökenli bir isim olan Eymen’in sözlük anlamı, talihli, şanslı kimse; sevilen ve saygı duyulan kimse olarak tanımlanmaktadır. Anlamının güzelliğinin yanında Hz. Eymen’in Mekke’nin fethi sırasında Müslüman saflarına geçip mücadele etmesi ve babası ve amcası da yine Peygamber Efendimiz (s.a.s) ile Bedir Savaşında mücadele ettikleri rivayet edilmektedir. Eymen ismi anlamının yanında Kuran-ı Kerim’in 3 faklı suresinde geçmektedir. Meryem Suresi 52. Ayet, Taha Suresi 80. Ayet, Kassas Suresi 30 ayetlerde yer almaktadır. 

YORUMLAR 3
  • Eymen 2 yıl önce Şikayet Et
    güzel
    Cevapla
  • eymen 2 yıl önce Şikayet Et
    güzel
    Cevapla
  • eymen 3 yıl önce Şikayet Et
    güzel
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı