İzmir’de çirkin saldırı! Cami hoparlörlerinden ‘Çav Bella’ çalındı

İzmir’in çeşitli bölgelerindeki bazı camilerin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce ‘Çav Bella’ çalınması üzerine soruşturma başlatıldı.

GİRİŞ 21.05.2020 04:54 GÜNCELLEME 21.05.2020 05:08
Bu Habere 175 Yorum Yapılmış

İzmir’de bugün akşam saat 17.00 sıralarında akıl almaz bir olay yaşandı. Kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemle ezan okunan Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki bazı camilerin frekansına korsan bir şekilde müdahil olunarak cami hoparlörlerinden İtalyan partizan marşı olarak bilinen ‘Çav Bella’ çalındı.

 

 

HAMZA DAĞ: BU PROVOKASYONA SAHİP ÇIKAN PARTİ YÖNETİCİLERİNİZE KARŞI BİR DURUŞUNUZ OLACAK MI?"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hesabını etiketleyerek, "Mübarek Ramazan ayının son günlerinde İzmir'de bazı camilerimize yapılan saldırılar aslında bir zihniyetin tezahürüdür. Bu ülkede ezan sesinden, sela sesinden rahatsızlık duyan güruha milletimiz ve özellikle İzmirli hemşerilerimiz hak ettikleri tepkiyi verecektir" dedi.

 

 

Hamza Dağ, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'e çağrıda bulundu ve "İki gün önce bir demecinizde 'Çav Bella benimle özdeleşti' demiştiniz. Bu milletin dini değerlerine karşı bu çirkin saldırıyı gerçekleştirenlere ve bu provokasyona sahip çıkan parti yöneticilerinize karşı bir duruşunuz olacak mı?" diye sordu.

ÖZDEMİR: "ŞAKA BİR TARAFA"

Banu Özdemir, "Şaka bir tarafa, İzmir Karşıyaka, Konak,Bornova, Buca gibi birçok ilçede farklı camilerden Çav Bella Çoklu müzikal nota çalındığı videolarını gördük. İzmir İl Müftülüğü bu konuda bir açıklama yapacak mı?" ifadelerini kullandı.

CHP İL BAŞKAN YARDIMCISINDAN CAMİLERDE ÇAV BELLA PAYLAŞIMI

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir twitter hesabında yaptığı paylaşımlarla büyük tepki topladı. İşte o paylaşımlar:

İL MÜFTÜLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPTI

İl Müftülüğü olayla ilgili "ezan sistemine yasa dışı bir şekilde girilip sabotaj" yapıldığını ifade ederek şu açıklamayı yaptı;

Bugün İlimizdeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden ezan dışında bir yayın yapıldığına ilişkin görüntüler bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılmıştır.

- Yaptığımız ilk incelemede kimliği belirsiz kişiler tarafından merkezi ezan sistemine yasadışı bir şekilde girilerek sabotaj gerçekleştirilmiştir.

- Yaşanan olayın ardından konu adli mercilere intikal ettirilerek yargıya suç duyurusunda bunulmuştur.
- Diğer taraftan il müftülüğümüz tarafından konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Müftülüğün ses sistemini sabote ederek bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapılması eylemini gerçekleştiren ve eyleme ilişkin videoları övücü ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 175
  • Potomyali 2 yıl önce Şikayet Et
    28 şubat dayatmasi olan merkezi sistemi bi kaldirmadiniz ya size helal.olsun
    Cevapla
  • Zeki 2 yıl önce Şikayet Et
    İzmirde merkezi sisteme yasa dışı yolla girilerek gerçekleşen sabotaj ikinci kez yaşandı. Bir daha yaşanmaması için İzmir Müftülüğünün yapması gereken tek şey hiç vakit kaybetmeden merkezi ezan uygulamasını iptal edip ezanların cami görevlisi tarafından mahallinde okunmasını sağlamak olmalıdır.
    Cevapla
  • Nesdahl 3 yıl önce Şikayet Et
    Hepimiz biliyoruz kimin yaptigini hangi kizimlarin camiye karsi oldugunu, biz yine susalim kerkesi kardes kabul edelim, daha bunlar baslangic.
    Cevapla
  • Mevlut 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunulari vatandasliktan cikarmak en temiz yol
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Eceli gelen köpek camii duvarına işermiş milletin damarına basarsanız millet te artık şahlanıp size basacak kaçacak yerde bulamayacaksınız sonra gidip ab ye ağlamayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı