TC kimlik numaranızın sonu tek mi?

İnternet sitelerinde ve e-mailerde gezen bilgilere göre, TC Kimlik Numarası tek sayı ile biten vatandaşların devlet tarafından fişlendiği iddia edildi. Durum gerçekten böyle mi?

TC kimlik numaranızın sonu tek mi?
TC kimlik numaranızın sonu tek mi?
GİRİŞ 21.03.2008 03:21 GÜNCELLEME 21.03.2008 03:21
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Ferhat Esnek'in haberi


E-maillerde dolaşan bir iddia daha asılsız çıktı. TC kimlik numarasının son hanesi 1,3,5,7,9 ile yani tek rakamla biten vatandaşlar, devlet tarafından, mezhep ya da etnik köken nedeni ile fişlendiği iddia ediliyordu.


T.C. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Açıklamada, zaten tek rakamla biten bir TC kimlik numarası olmadığı yani iddia edildiği gibi fişlenmenin uydurma olduğu belirtilirken, elektronik ortamda kaydedilen tüm numaraların sistem gereği çift rakam (0,2,4,6,8) olduğu belirtildi.


Müdürlük, eğer TC kimlik numarasının son hanesi tek rakamla biten vatandaş varsa, işlemlerde sorun çıkacağı için, en yakın nüfus dairesine giderek bu hatayı düzeltmesini istedi.

HABER 7

YORUMLAR 41
  • emre altıparmak 16 yıl önce Şikayet Et
    yazıya devam. bu arada onlar dedim ama biz demeliydim çünkü bende bir AKP seçmeni olarak kendimide kastetmiştim yani %47 gibi bir azınlık mensubuyum yani :))
    Cevapla
  • MustafaGünay 16 yıl önce Şikayet Et
    11. Sayım çıkmadı . 10. olduda 11 çıkmadı :)
    Cevapla
  • emre altıparmak 16 yıl önce Şikayet Et
    TC kimlik nosunun sonu sıfır olanlara. benimde 0 ile bitiyor artık sıfır ile bitenleri yok sayacak ve hepsini sadece AKP ye oy verenlere vereceklermiş zaten onları yok saydıkları için tam uygun olur bence :))
    Cevapla
  • Mehmet Mehmet 16 yıl önce Şikayet Et
    Algoritması var.. Herkesinki çift... Algoritması var.. Herkesinki çift.. Tek gördüm diyen yalan söylüyordur.. 11 haneden oluşan TC kimlik numarasının ilk 9 rakamını biliyorsanız son 2 rakamı bulabilirsiniz. 9. rakama kadar her rakama bir kod verelim a1 a2 a3 .. a9 diyelim mantık şu: 10. rakamı bulmak için: 3*(a1+a3+a5+a7+a9)+(a2+a4+a6+a8) 10.Sayı=10-(üstteki sonucun son hanesindeki rakam) 11.rakamı bulmak için: (a1+a3+a5+a7+a9)+3*(a2+a4+a6+a8+a10) 11.Sayı=10-(üstteki sonucun son hanesindeki rakam)
    Cevapla
  • Güven Solmaz 16 yıl önce Şikayet Et
    Şuraya Bak. Yorumların çoğunu okudum çoğuda başlığa aldanıp iki satır yazıyı okuma zahmetinde bulunmamş ve başlığa göre yorum yazmış hayrett yani!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk