Sanatçı Selman Ada tedavi altında

Ünlü Sanatçı ve orkestra şefi Selman Ada, Çarşamba günü geçirdiği kalp ameliyatının ardından, şimdi de zatürre ve amboli tedavisi görüyor.

Sanatçı Selman Ada tedavi altında
Sanatçı Selman Ada tedavi altında
GİRİŞ 27.06.2008 15:46 GÜNCELLEME 27.06.2008 15:46

Ankara Radyosu stüdyosunda, Aşk-ı Memnu Operası'nın CD kayıt çalışmalarına başladığı günün akşamı geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde müşahede altına alınan eserin sahibi ve yönetmeni Selman Ada, Çarşamba günü geçirdiği kalp ameliyatının ardından, şimdi de zatürre ve amboli tedavisi görüyor.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün, Türk bestecilerinin ünlü opera eserlerinin CD kayıtlarını gerçekleştirmek üzere başladığı stüdyo çalışmaları için Ankara'da bulunan ünlü besteci Selman Ada, çalışmalara başladığı geçen hafta kalp rahatsızlığı nedeniyle Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde müşahede altına alındı. Çarşamba günü geçirdiği kalp ameliyatının ardından iki gün yoğun bakımda kalan Ada, şu an zatürre ve amboli tedavisi görüyor.

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülin Erkmen Yıldırım, Ada'nın Çarşamba günü kalp damar cerrahisinde ameliyat olmasının ardından, doktorunun hastayı bir de kendisinin görmesini istediğini söyledi. Uzman Dr. Yıldırım, Ada'nın bugün servise alındığını belirterek sağlık durumuna ilişkin şunları dedi: "Biz her zaman kalp ameliyatlarından sonra amboli atabilir ya da zatürre olabilir diye korkarız, başımıza geldi. Bir de aşırı sigara içici ve obez olması tetikleyici faktör olmuş. Dolayısıyla bu iki sorun aynı anda bizi kötü bir tabloya soktu. Hem zatürre hem amboli. Her ikisinin de tedavisini şu anda alıyor. En az bir hafta daha hastanede kalacaktır. Zor bir tablo ama içinden çıkılmaz değil."

-"BÜYÜK BİR SANATÇI, ENDİŞEMİZ DE BÜYÜK"

Uzman Dr. Yıldırım, Selam Ada'nın hastalığının yanı sıra yorgun olduğunu da belirterek, "Hastamız çok da yorgun. Yorgunluktan da biz ürkeriz, çünkü beden bize, daha zor cevap verir. İyileşmeyi geciktirir yorgunluk. Ama ben iyi olacağını umuyorum. Büyük bir nimet, çok iyi bir sanatçı, endişemiz de büyük" diye konuştu.

(ANKA)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!