AKP'li Zeydan'ın gelinine 18 kg altın takıldı

Eski AK Parti Hakkari milletvekili Mustafa Zeydan'ın oğlu Zeyyat ile Veysel Abbasigil'in kızı Meryem 3 gün 3 gece süren dillere destan bir düğünle dünya evine girdi.

AKP'li Zeydan'ın gelinine 18 kg altın takıldı
AKP'li Zeydan'ın gelinine 18 kg altın takıldı
GİRİŞ 18.08.2008 13:05 GÜNCELLEME 18.08.2008 13:05
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

 

Eski Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari milletvekili Mustafa Zeydan'ın oğlu Zeyyat Zeydan ile Veysel Abbasigil'in kızı Meryem Abbasigil Yüksekova ilçesinde 3 gün 3 gece süren dillere destan bir düğünle dünya evine girerken, davetliler tarafından geline 18 kilogram altın, damada ise 320 bin YTL para takıldı.
Düğün, cuma günü akşam saatlerinde Pinyanişi Aşireti lideri ve damadın babası Mustafa Zeydan'ın Esentepe Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde başladı. Damadın sağdıcı ve ağabeyi olan AK Parti Hakkari milletvekili Dr. Rüstem Zeydan, AK Parti Hakkari milletvekili Abdulmuttalip Özbek ve aşiret mensupları kol kola girerek halay çekti. Davetliler, Türk halk müziği sanatçısı Aydın Aydın'ın seslendirdiği Kürtçe şarkılar eşliğinde eğlendi. Aşiret düğününe katılan kalabalığın halaya kalkması ile zaman zaman 1 kilometreyi bulan kuyruklar oluştu.

 

Düğünün üçüncü ve son gününe AK Parti Hakkari milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Van, Hakkari, Şırnak Bitlis, Ankara ve İstanbul'daki aşiret mensuplarından yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Takı takmak için uzun kuyruklar oluşturan davetliler, 20 yaşındaki gelin Meryem Abbasigil'e 18 kilogram ağırlığında altın, 21 yaşındaki damat Zeyyat Zeydan'a ise 320 bin YTL taktı. Gelinin taşımakta zorlandığı takılar düğün sahipleri tarafından alınarak kasaya konuldu.
AK Parti Hakkari milletvekili Dr. Rüstem Zeydan, kardeşinin düğünü nedeniyle çok mutlu olduğunu söyledi. Zeydan, "Biliyorsunuz düğünler insanların özel günleridir. Özel günler, güzel günlerdir. İki ailenin, iki yörenin birlikteliğini ifade eder. Bu kardeşimden sonra diğerlerinin de düğününü yapmak inşallah nasip olur. Düğüne katılan bütün hemşehrilerime sevgilerimi saygılarımı sunuyorum" dedi.

Düğüne katılan davetlilere kavurma, pilav ve salata ikram edildi. Yemek için 30 büyükbaş ve 70 küçükbaş hayvan kesilirken, 20 bin adet su, 15 bin adet ekmek, 1 ton salatalık, 1 ton domates, 500 kilogram biber, 1 ton pirinç, 1 ton yoğurt kullanıldı. Düğün yemeği 10 aşçı tarafından hazırlandı.
(İHA)

YORUMLAR 7
  • emre demir 15 yıl önce Şikayet Et
    durmak yok. durmak yok yola devam rızkı veren Allah tır bunları böle yapanda halktır yazıklar olsun
    Cevapla
  • abdulhamit demir 15 yıl önce Şikayet Et
    nerden bu değirmenin suyu. zamanında erbakan hoca için 80 kilo altını var şusu var busu var diyenler şimdilerde nerdeler acaba adama bak ya sadece düğünde 18 kg altın takılmışşşş
    Cevapla
  • mustafa duman 15 yıl önce Şikayet Et
    hakkari dağlarında ne yetişiyor. hakkari dağlarında altın ağaçları var. papates gibi bir bitki var kökü altından. tavukları ve kazları hep çift çift altın yumurtluyor. uyuşturucu, silah ve mazot kaçakçılığı parası filan değil. ben askerliği oralarda yaptım. hem zekatını ve vergisini de veriyorsa bize ne kardeşim. kötü kötü düşünmeyin yahu...
    Cevapla
  • mustafa oduncu 15 yıl önce Şikayet Et
    fakiri tam fakir zengini tam zengin. içanadoluda yaşıyorum.doğusu batısı her yer bizim vatanımız.benimde aslım doğuludur.lakin fakiri tam fakir oluyor.zenginide tam aga aşiret oluyor. aşiretler birbirleriyle takı yarışına giriyorlar. bence bu gösteriş bırakılmalı gariban hemşerilerinin ellerinden tutsunlar.
    Cevapla
  • metehan yılmaz 15 yıl önce Şikayet Et
    devlet içi devlet. nerden geliyor bu para aşiret maşiret bekle bizi avrupa birliği biz geliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması