Dünyanın en yaşlı ağacı bulundu

Bilim adamları, daha önce en yaşlı ağaçların K. Afrika'daki 4 bin ya da 5 bin yıllık köknarlar olduğunu düşünüyordu. Ancak bu ağaç onlardan çok daha yaşlı.

Dünyanın en yaşlı ağacı bulundu
Dünyanın en yaşlı ağacı bulundu
GİRİŞ 16.09.2008 00:21 GÜNCELLEME 16.09.2008 00:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dünya'nın en yaşlı ağacının 9500 yaşında olduğu belirtildi.

İsveç'teki Umea Üniversitesi araştırmacıları, yazılı açıklamalarında, "Bu büyüleyici İsveç'in orta kesimlerindeki buluş, Dalara'daki Fulu dağında yapıldı. Bu çok büyük bir sürpriz, çünkü bu köknar türünün bu bölgelerde daha geç bir dönemde yetiştiğini düşünüyorduk" denildi.

Bilim adamları, daha önce en yaşlı ağaçların Kuzey Afrika'daki 4 bin ya da 5 bin yıllık köknarlar olduğunu düşünüyordu. Araştırma ekibinden Profesör Leif Kullman, bugüne kadar dünyanın en yaşlı ağacının 2004'te kayıtlara geçirildiğini, bu sırada İsveçli araştırmacıların bölgedeki türlerin sayımını yaptıklarını belirtti.

Profesör Kullman, keşiflerinin iklim değişikliğinin daha iyi anlaşılmasına olanak sağlayacağını düşündüğünü de söyledi.

habername

YORUMLAR 2
  • adem doğan 15 yıl önce Şikayet Et
    yaşlı ağaç. o tarihte motorlu bıçkı icat olmamıştı. şimdi bir ağaç dikseler o kadar yaşamaz. "motorlu bıçkı icat oldu çok ağaçlar devrildi" bu veciz söz bana aittir kimse sahip çıkmasın.
    Cevapla
  • ilker yılmaz 15 yıl önce Şikayet Et
    olaya bak. enteresan gerçekten,insanlığın birçok dönemine şahitlik etmiş bi ağaç, önünde bunca zaman neler yaşandı neler gördü geçirdi acaba, kesilmeden iyi dayanmış 10 bin sene:) aslında biraz düşününce ürpertici geliyor insana "Yüce Rabbim nelere kadir"
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı