'Erkekler neden sarışın sever?'

Fransa’daki Sorbonne Üniversitesi bu hafta edebiyat, sanat, müzik ve film dünyasından bilge kişilerin önemli bir soruna yanıt arayacağı ilginç bir toplantıya ev sahipliği yapacak

'Erkekler neden sarışın sever?'
'Erkekler neden sarışın sever?'
GİRİŞ 15.01.2009 14:48 GÜNCELLEME 15.01.2009 14:48
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

‘Tuhaf bir karışım’

BAŞROLÜNÜ Marilyn Monroe’nun oynadığı Howard Hawks’ın ünlü filmi “Bazıları şarışın sever”den esinlenerek aynı ismi taşıyan bir konferansta, “Niçin sarışınlar erkeklerce çekici bulunur ve zihinlerde çeşitli fanteziler kurulmasına yol açar?” şeklindeki “temel” sorun tartışılacak. Sorbonne Üniversitesi’ndeki konferansı düzenleyen Marie Camille Bouchindomme, “Sarışınlar çekici bulunuyor. Bu belki de çelişkili çağrışımlar yapmalarından kaynaklanıyor. Hem masumiyetin, hem de baştan çıkarıcılığın, kışkırtıcılığın tuhaf bir karışımını oluşturuyorlar” diye konuştu.

Venüs’e ait bir özellik

KENDİSİ esmer bir kadın olan Bouchindomme, açık renk saçla cinsel çekicilik arasında kaçınılmaz bir bağ olduğuna hiç şüphesi bulunmadığını belirterek, “Sarı saç, bedensel aşkın sembolü tanrıça Venüs’e ait bir özellik. Saçları onun edebindeki son korugan” dedi. Bouchindomme, sözlerini “Sarışınlar günaha ve dolayısıyla erotizme davetiye çıkardıkları izlenimi yaratıyorlar” diye tamamladı. Tartışmaların sarışınlara olan tutkuları bilinen Alfred Hitchcock, David Lynch gibi yönetmenler üzerine odaklanması bekleniyor.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 11
  • R.D. 15 yıl önce Şikayet Et
    hedef kitle. bence haber 7 hedef kitlenizin kimler olduğunu düşünüp ve ona göre haberler seçmelisiniz. şahsen ben seviyeli habere ulaşmak istiyorum ve bu yüzden buradayım. lütfen çizginizden ayrılmayın....
    Cevapla
  • dileksoydemir 15 yıl önce Şikayet Et
    ................ erkekler neden sarışın sever.maymun iştahlılarından.türkiyede yüz sarı saçlıdan biri sarışındır gerisi çakma sarışın :)))
    Cevapla
  • Ben kendim 15 yıl önce Şikayet Et
    Çok ifrata kaçmamakla beraber kınıyorum. En azından anasayfada bu kadar uzun tutulmasına anlam veremiyorum. Biraz daha okuyucu memnuniyetini göz ardı etmeden hareket ediniz.
    Cevapla
  • AHMET ATALAN 15 yıl önce Şikayet Et
    FARKLI OLMAK. haber7 son aylarda magazin haberlerine ağırlık vermeye başladı. internet haberciliğinde öncü olan belli başlı haber siteleri içinde yer alan haber7 sitesinin bir takipçisi olarak şunu söylemek istiyorum haber7 haberlerindeki ciddiyeti hep korumalı.yoksa magazinsel haber siteleri çok var ve onlardan da bir farkı kalmaz
    Cevapla
  • ibrahim ganidagli 15 yıl önce Şikayet Et
    sacmalamayalim lutfen. haber7ye ne diye kiziyorsunuz? ne yani gazzede olanlar yuzunden oturalim evde ise gitmiyelim okula gitmeyelim hep beraber agliyalim onu mu istiyorsunuz? hanginiz gazze icin gercekten birsey yapiyorsunuz? bakin gorunuz ates kes falan imzaliyacaklarmis. biraz zaman gecsin hemen bunuda unutacagiz. kimsenin umrunda bile olmuyacak. tipki gurcistan gibi. tipki daglica tipki aktutun gibi. sehit askerlerimize bu kadar uzulmediniz. editorcugun lutfen yayinlar misin? beni yanlis anlamayin bende uzuluyorum elbet.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi