Şivan Perwer Türkiye'ye geliyor

Kürt müziğinin en popüler ismi Şivan Perwer, Türkiye'ye geliyor. Perwer'in, Diyarbakır'da 21 Mart'ta yapılacak Nevruz kutlamalarında konser vermesi bekleniyor.

Şivan Perwer Türkiye'ye geliyor
Şivan Perwer Türkiye'ye geliyor
GİRİŞ 01.03.2009 16:47 GÜNCELLEME 01.03.2009 16:47
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

BEHÇET GÜNGÖR'ün haberi

Kürt müziğinin en önemli sanatçılarından Şivan Perwer, Türkiye'ye geliyor. Dünyaca ünlü Kürt ozanı Perwer'in 21 Mart Nevruz Kutlamalarına katılması bekleniyor. Diyarbakır'daki Nevruz programını organize eden Nevruz Tertip Komitesi, Perwer'e Diyarbakır'a gelmesi konusunda davette bulundu.

Komite, ilk etapta Perwer'den olumlu cevap aldı. Tertip Komitesine, Türkiye'ye uzun süredir gelmek istediğini ifade eden Perwer, ilk etapta bu teklife sıcak baktığını ifade etti. Hukuki durumu konusunda bir araştırma yapması gerektiğini ifade eden sanatçı, Türkiye'ye gelmesi konusunda durumu net bilmediğini belirtti. Nevruz Tertip Komitesi, ünlü sanatçının bu sıcak açıklamasından sonra programa Perwer'i de aldı. Şivan Perwer, 35 yıldır zorunlu olarak yurtdışında yaşıyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan da, Diyarbakır gezisi sırasında "Türkiye tarihiyle barışamadı. Ne Şivan'lar, ne civanlar annelerinden ayrı kaldı" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın bu açıklaması Perwer'i davet olarak yorumlanmıştı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 25
  • şah 15 yıl önce Şikayet Et
    dtp bitti!!!!. Şıvan seni özledik gel artık. ustat .bizi temsil etmeyen kürt liderlerden kurtar hep beraber şarkılarımızı söleyip kardeşçe halaylar çekelim!! ÜSTAT Kürt halkının sesidir
    Cevapla
  • ali aydın 15 yıl önce Şikayet Et
    vay emicem oğli. vay cesur malatyalı emicem oğli ula hapuraya bizi nereye bulacasunda yemek ismarlayacasun trabzon nire malatya nire ha malatya kayısı sı yollayacam dersen illada yetkililerden mail adresimi temin et :)))ula onlar beni bulur allaha cc emanet ol
    Cevapla
  • hakan garzan 15 yıl önce Şikayet Et
    gelmesi çok hoş olur. bende vergi mukelifiyim.ama şivanın gelmesini çanı gönülden istiyorum.mutlaka barışa katkısı olur.kürt diyince tüleri kabaran vatandaşlarımızın bu çelişkiden kurtulmaları gerekir.yaptıklar hoş değil.bu ırkçı yaklaşımın bu memlekete katkısı yok.teröristleri kınadığım gibi bu şövenleride kınıyorum.yahu biz hangi asırda yaşıyoruz.orzinal türklerin kürtlerle bir sorunu yok sorun kafkasyadan,balkanlardan,ortadoğudan gelen ve bu ülkenin kadim halkları olan rum,ermeni ve levantenlerin zamanla türkleşenlerinden.
    Cevapla
  • GÖKHAN ÖZDEMİR 15 yıl önce Şikayet Et
    yürrü be koçum. alem erkek kaynıo gelse keserm yapsa öldürürm tamm o adam gelcek diyarbakıra hadi gdin babayiğitler durmayın..bzde istiyoz kardelik olsunda bazıları cok cüneyt arkın izliyo bu memleket sadece ergenekoncuların degl tüm halkın
    Cevapla
  • eyyup sari 15 yıl önce Şikayet Et
    cevap murat yavuza. esas sizin gibiler bu memleketen atilmalari lazimki turkiye huzura kavusur..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...