Dünyanın en küçük insanı bu kız

En ufak insan o: Boyu 35 santim, ağırlığı taş kadar!

Dünyanın en küçük insanı bu kız
Dünyanın en küçük insanı bu kız
GİRİŞ 11.06.2009 10:50 GÜNCELLEME 11.06.2009 10:50
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Jyoti Amge, 15 yaşında bir kız çocuğu. Hindistan’ın Nagpur kentinde ailesiyle yaşıyor. Devlet okulunda okuyor. Onu yaşıtlarından ayıran, boyunun 35 cm., ağırlığınınsa orta boyda bir taş kadar olması. Amge’nin vücudu yeterli oranda hormon üretmediği için gelişmesi çok yavaş olmuş ve o şimdi dünyanın en küçük insanı.

Doktorlar küçük kızın en fazla birkaç santimetre daha büyüyeceğini söylüyor fakat o bir gün arkadaşları kadar uzun olabileceğine inanıyor; “Üç yaşımdayken farklı olduğumu anlamıştım. İnsanlar oyuncak olduğumu düşünüyor ama bir insanım!” diyor.

Kullandığı her şey minik
Okuldaki sırası, üniforması ve kullandığı eşyalar minyatür. Hayalleriyse küçük değil. O bir aktris olmak istiyor. Aslına bakılırsa bu hayali için ilk adımını da atmış ve Hindistan’ın starlarından Mika Singh’in klibinde oynamış.
Jyoti’nin en zevk aldığı şeylerden biri de alışveriş yapıp süslenmek. “Büyük bir kıyafet koleksiyonum var. Ailemdeki herkes benim için hep bir şeyler alıyor. Makyaj yapmayı, güzel modeller gibi giyinmeyi çok seviyorum” diyen Jyoti’nin ailesiyse kızlarındaki sorunun ne olduğunu bilmediklerini söylüyor, bunu fazla da umursamıyorlar.
Kendisiyle barışık biri olan Jyoti , “En küçük kız olmaktan çok mutluyum. Bütün ilginin bana yönelmesinden hoşlanıyorum, küçük olmaktan utanmıyorum” diyor. Zaten bölgede herkesin sevdiği minik kıza tanrıçaymış gibi davranılıyor.

(Radikal /The Daily Mail)

 


YORUMLAR 6
  • Güzel Sarışın 8 yıl önce Şikayet Et
    Akıl boyda değil baştadır anlayan anlar erkekler gibi görgüsüzler anlıyamazlar
    Cevapla
  • fatoş altunkaynak 14 yıl önce Şikayet Et
    demek ağırlığı taş kadar ha !. ilginç!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • muslumkarayilan 14 yıl önce Şikayet Et
    Tek Okuyan Sensin Galiba. Murat Kardeşim haber önceden yayınlanmış olabilir bende ilk defa okuyorum herkesi kendin gibi düşünme ..
    Cevapla
  • Fatma Öztürk Cavusoglu 14 yıl önce Şikayet Et
    Kaba Davranis. Murat bey size ve sizin gibi insanlara sasiyorum, begenmiyorsaniz sitenin haberlerini okumazsiniz olur biter.herkes burda isini yapiyo,sanirsam cok bos vaktiniz oldugu icin böyle gereksiz yazilar yaziyosunuz. Isine gelen bakar gelmeyen bakmaz bukadar basit olay,bence sizde hep ayni tip insanlar gibi bu tarz yorum yapmazsaniz bizde 50 kere ayni yorumu görmek zorunda kalmayiz...
    Cevapla
  • Alim Ucar 14 yıl önce Şikayet Et
    Taş Kadar. editör ağırlığı taş kadar demişsin hangi taş kadar :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor