Onları hayata Esenler Belediyesi bağladı

Esenler’de madde bağımlısı ve tinerci çocuklar hayat buluyor! Esenler Belediyesi ve İTO el ele vererek madde bağımlısı gençlerin ellerinden tuttu. 150 tinerci genç topluma kazandırılıyor.

Onları hayata Esenler Belediyesi bağladı
Onları hayata Esenler Belediyesi bağladı
GİRİŞ 04.03.2010 23:35 GÜNCELLEME 04.03.2010 23:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Esenler Belediyesi ve İstanbul Ticaret Odası sokaklardan yükselen sessiz çığlığa kulaklarını  tıkamadı. İki kurum el ele vererek hayatta hep ötelenen, hor görülen, dışlanan madde bağımlısı çocuk ve gençler için %100 hayat projesini başlattı.

Geleceğe ışık olacak olan %100 hayat projesi ve protokol imza töreni yapılan kahvaltılı toplantı ile basına tanıtıldı. Toplantıya Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Sıtkı Akgül, Esenler Emniyet Müdürü Osman Yıldırım, İstanbul Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Nesim Tanğloy Esenler Belediyesi başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Bir ay önce sokak çocuklarına İTO olarak eğitim sertifikası verdiklerini ifade eden İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, Esenler ile başlatılan % 100 hayat projesine gereken önemin verileceğini ve yeniden hayata kazandırılan çocukların istihdam ettirileceğini söyledi.

kullan

İstanbul’u temsil eden her kurumun İstanbul’a karşı sorumluluğu olduğunu ifade eden Yalçıntaş, madde bağımlılığının toplumun ortak yarası olduğunu ve bu konuda tüm kurumların ortak hareket etmesi gerektiğini belirtti. Yalçıntaş “Madde bağımlılığının kullanım yeri maalesef mahallelerimiz. Biz de bu sorunu çözmek için problemin başladığı yerden yani mahallerden başlayacağız.” dedi.

Proje ile ilgili genel bilgiyi veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler’de 150 madde bağımlısı çocuğun tespit edildiğini ve bunların tedavi ettirileceğini söyledi.

Göksu şöyle konuştu: “Esenler’in sokaklarında gezerken bu dramla karşılaştım. Aklımda hep bunları nasıl kurtarırız düşüncesi vardı. Düşüncelerimi İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile paylaştım. Projeyi tamamlamamız halinde bize gereken tüm desteği vereceklerini söyledi. Biz de Yalçıntaş’ın manevi motivasyonu ile bu projenin çalışmalarına başladık ve bugüne getirdik. Bundan sonra da tüm kurumlarımız ile bu gençlerimizi yeniden hayata kazandıracağız.”

Projenin iki temel ayağı olduğunu ifade eden Göksu, ilk ayağının madde bağımlısı çocukların tedavi edilmesi, ikinci ayağının ise aile terapisi olduğunu belirtti. Göksu, bu proje ile hayata kazandırılan gençlerin artık bu toplumu tüketen değil, bu toplum için üreten olacaklarını söyledi.

Ayrıca 5 yıl eroin kullanan Süleyman Sarıtekin ve madde bağımlısı Erdoğan Yet tedavi görecek çocuklara örnek olmak için basın toplantısına geldi. Süleyman Sarıtekin tedavi süresince ve sonrasında yaşadıklarını anlattı. “Ben kendimi öldürdüm ama Allah beni öldürmedi” diyen eski bağımlı, insanın bu süreçte kendini çok yalnız hissettiğini ve boşlukta kaldığını söyledi. Ailesinin bile kendine destek olmadığını belirten Sarıtekin, eroini bırakmak için yardım istediği Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu sayesinde hayata döndüğünü ifade etti.

Esenler Belediyesi ve İstanbul Ticaret Odası ile ortaklaşa yürütülecek olan % 100 Hayat Projesi ile bir şekilde bu illete bulaşmış çocuklar, cezai müeyyidelerinden ziyade sağlığına kavuşturulup, meslek sahibi yapılarak hayata kazandırılması amaçlıyor. Bu kapsamda Esenler’de tespit edilen tüm madde bağımlısı çocuk ve gençlerin aileleri ile birlikte rehabilitasyonu yapılacak. Aynı zamanda bu gençler becerileri doğrultusunda iş garantili meslek edindirme kurslarına yönlendirilecek. Kursları da başarı ile tamamlayan gençler İTO’nun desteği ile istihdam ettirilecekler. Tüm bunların yanı sıra bu gençlerin sosyal ve kültürel aktivitelere katılması sağlanacak.

YORUMLAR 2
  • emrullah66 14 yıl önce Şikayet Et
    BAŞARILI ÇALIŞMASI İÇİN TEBRİKLER AMA.... Esenler de oturan biri olarak başkanı ve ekip arkadaşlarını kutluyorum. Belki yeri değil ama başkan utanarak söylüyorum şu esenlere çöp kontynere koyun lütfen. Esenlere gelen elimizde çöp poşetleriyle görenlere durumu anlatmaktan usandım. Şu zamanda böylesi bir konu hala konuşulması bile ayıp ama Eseneler in sokaklarında hala çöp kutuları yok. Evimiz çöp eve dönmesin diye çöp poşetlerini okul bahçesindeki çöp konteyner ına taşımaktan bıktım. YETEEEERRRRRRR LÜTFEN SESİMİZE KULAK VERİN...
    Cevapla
  • daussıla 14 yıl önce Şikayet Et
    O insanlara el uzatılmalı. Allah razı olsun başkanım osmanlı gibi vefa gösterin insanlara.Cumhruyet türkünden bu dünyaya fayda yok onlar ülke yiyip bitirmekle meşğuller.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...