Acun Ilıcalı: Fethullahçı değilim ama...

Acun Ilıcalı, 'Fethullahçı' olduğu iddialarına ilk ve son kez yanıt verdi. "İçki içmem, oruç tutarım ama Fethullah Hoca ile alakam sıfır. Yüzünü bir kere bile görmedim" diyen Ilıcalı, dine ve dindar insanlara bakışını da açıkladı.

Acun Ilıcalı: Fethullahçı değilim ama...
Acun Ilıcalı: Fethullahçı değilim ama...
GİRİŞ 04.04.2010 13:27 GÜNCELLEME 04.04.2010 13:27
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

GAZETE HABERTÜRK/ HT PAZAR/ NAZENİN TOKUŞOĞLU

Acun Ilıcalı Gazete Habertürk'e konuştu. Acun Ilıcalı Türk televizyon tarihinin kendini çoktan kanıtlamış dâhi çocuğu... Böyle olunca haliyle hakkında bir sürü şey söyleniyor. “Fethullahçı” diyen de var “Çapkın” diyen de... Türkiye’nin gizli kalmış yeteneklerini bir bir çıkaran, Türk kamuoyuna emanet eden Acun yine firarda. Siz bu satırları okurken kendisi şanslı ekibiyle birlikte Panama’da olacak.

Bir mutlu hafta daha benim için... Acun’la buluşmuşum, saatlerce sohbet etmişim, bu arada bunları kaydetmişim. Ne tesadüf ki işim de bunları size aktarmak, bir de üzerine para almakmış. Oh ne güzel hayat!.. Size bir sır vereyim mi, Acun hayatımda tanıdığım en iyi insanlardan biri, içimizden, sanki yan komşu ya da simitçi, kimi zaman futbolcu. Panama öncesi yakaladım onu, “Anlatmadan gitme” dedim. “Tamam” dedi gözlerini hafif kısıp yere doğru bakarak. “Amaaa bu sefer çok sıkıştıracağım bilesin” dedim...

Son röportajımızda Var Mısın Yok Musun bitmek üzereydi. Neden diye sorduğumda “Sıkıldım” demiştiniz. Yetenek Sizsiniz Türkiye’den de mi sıkıldınız?

Sıkılmadım ama ben Türkiye’de hiçbir yapımcının yapmadığını yapıyorum, işi tadında bırakıyorum, dinlendiriyorum. Türkiye’de yapılan en büyük yanlış, tutan bir şeyi uzatıp seyircinin nefret etmesine sebep olmak.

Survivor geri geliyormuş...

Survivor’ı iki senedir dinlendiriyordum. Var Mısın Yok Musun’daki efsane kadroyu Survivor için Panama açıklarına götürüyorum. İlk defa böyle bir konsept denenecek Türkiye’de.

Dinlenmeyi düşünür müsünüz?

Show TV’de alışkanlık yarattık. Seyirci bekliyor. Böyle bir rica geldi, kırmadık. Ayrıca ben ekibimle birlikte yazın hiçbir iş yapmıyorum. Medyada yazın bir iki ay tatil veren başka şirket yoktur. Çalışma tempomuz kadar yatma tempomuz da yüksektir. Hem kusura bakmayın da çok çalıştığın yer de dünyanın en güzel adalarından biri, herkese nasip olmaz. Sen de Habertürk’ün güzide binasını seviyorsun ama Panama’da çalışmak istemez miydin?

CİDDİ MİDEMİ BULANDIRANLAR VAR

Bu bir teklifse izin alabilirim... Yetenek Sizsiniz Türkiye’den de alnınızın akıyla çıktınız. Nedir bunun sırrı? Halkın sevgisini iksir diye mi içtiniz?

Fear Factor’deki kadar enerji harcamıyorum, seyirciyle bütünleştim artık. Kıvanç Tatlıtuğ çok kötü bir diziye başlasa da 10 reytinge çıkarır, iyiyse izlenme oranı daha da artar. Benim için de aynısı geçerli. Seyirci sevdi beni bir kere. İkincisi tahmin edemeyeceğin prodüksiyon masrafım var ve bunu karşılayabilecek durumdayım. Malatya’ya 120 kişi gidiyoruz, üç gün otellerde kalıyoruz, yiyip içiyoruz. Bunu her yapımcı göze alamaz. Sponsorlar güvenip para veriyor çünkü sonucunu görmek zor değil.

Show TV’de prens muamelesi mi görüyorsunuz?

Acun Firarda başladığından beri prens muamelesi görüyorum. Çünkü beni insan olarak sevdiler. Hep ayrıcalıklı oldum orada. Genç takımdan gelen futbolcuydum, bana yatırım yaptılar, üç yıldır gol kralıyım.

Siz de elemanları iyiliğe göre mi seçiyorsunuz?

Yüzde yüz. Kötü niyetli biriyle çalışmam. Onu geçtim, 20 reyting alacağını bileyim jüriye sevmediğim birini koymam. Hayatta sevmediğim kimseyle çalışmadım.

Mesela kimle asla çalışmazdınız?

Sayarım şimdi bir sürü isim de üzücü olur. Sizin gibi çok okunan bir yerde polemik yaratmak istemem ama ciddi derecede midemi bulandıran insanlar var.

TÜRK KADINI AHLAKLI MI?

Saf bir tarafınız da var ya; dolandırıldınız mı hiç?

Dolandırılmadım çünkü hayatta en gelişmiş özelliğim insan sarraflığı. Birinin gözlerine baktığımda anlarım. Hayatımda hiç kazık yemedim. 10 bin kişiye kasting yaptım, 400’ünü yarışmacı olarak seçtim. Onlarla aylarca vakit geçirdim, izledim.

Erkekleri mi daha rahat çözersiniz, kadınları mı?

Erkekleri, çünkü kadınlar kendisinin bile inanmayacağı hareketler yapabilir. Duygusallar ve tepkileri her an değişebilir. Deli cesareti var bir de kadınlarda...

“Abi bir kızla tanıştım bir görsen” gibi talepler oluyor mu?

O toplara girmem de iş görüşmesine gidecek dostlarıma karşı tarafı da tanıyorsam tavsiye veririm. İşe de yarar.

Sizi ne gibi görüyor insanlar, “Bizim Acun” gibi mi?

Bir restorana gidiyoruz, yanımdaki arkadaşa “Siz ne alırsınız” diyor, bana “Abi sen ne alırsın”... Bozulmuyorum çünkü ne amaçla söylediğini biliyorum.

Türk kadınını ahlaklı bulur musunuz? Ünlü olmak için ünlü erkeklere yapışan kadın çok mu? Başınıza geldi mi?

Evli olduğum için gelmedi ama Türk kadını özellikle Avrupalılara göre çok ahlaklı. Anneler bilhassa, Atalarımızdan gelen bir şey mi bilmiyorum ama korkunç düzeyde. Annelerimiz de öyleydi, eşlerimiz de öyle. Abuk sabuk insanlar da var ama yüzde 1-2, yüzde 50 olan yerler de var. Ne kadar güzel yani...

Olağanüstü komik bir kızım var

Turkcell reklamındaki tatlı şey sizin kızınız mı?

Evet, Yasemin. Selocan olmayı istedi ama sonra şapka sıktı, çıkarmak istedi. Bütün enerjimi o altı saniyeye verdim, Selocan antenlerini çıkarmasın, inan program çekmekten daha zordu. Olağanüstü komik bir kızım var.

Öpücük doğaçlama mı?

Beni her gördüğü yerde öper. Geçen yanımda uyuyor, “Yasemin hadi yatağına” diyorum, öpüyor geri yatıyor atmayım diye yataktan. Dediğini yaptırıyor, başımız belada... Bence babayla kız arasında çok özel bir bağ var. Kasting için görüştüğüm kızların babasının olup olmadığını, ilişkilerini hemen anlarım.

Sevgililerini kıskanır mısınız?

Kıskanırım. Bir tehlike hissedersem kızımla görüşemez. İnşallah başıma gelmese de bunları konuşmasak. Güzel şeyler sor bana...

BİR LİRAM YOK

Kazandığınız para herkesin dilinde. Turkcell, Turk Telekom, Turk Acun diye espri yapılıyor, kızıyor musunuz?

Nasıl kazandığım belli... Ama düşman olunmasına kızarım. Benden çok kazanana da ben mi düşman olayım.

Kazandığınız parayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Çok değerlendiremiyorum çünkü parayı uzun vadede alıyorum, böyle olunca da yeni projelere yatırıyorum. Kazandığım para hep benden ilerde kalıyor.

Bankalarda milyonlarınız yok yani...

Bankada şu anda bir liram yok, yemin ederim. Bir evim, bir de yazlığım var.

Miami’de 11 eviniz varmış...

Çok komik gerçekten... Herhalde yazan arkadaşın uğurlu rakamı falan. Miami’de bir evim var, dört sene önce almıştım. Başka hiçbir ülkede evim yok. Türk basınının talihsiz anlarından biri...

Canlı yayında küfür herkesin başına gelebilir

Yetenek Sizsiniz Türkiye’yi üç kişi sunmak sıktı mı sizi?

Ali Ağabey’le buluştuğumuz anda frekansı yakaladık. Hülya benim 15 yıllık arkadaşım, seninle olduğum kadar samimiyetim var.

Kaprisli miydi Hülya Avşar?

Sıfır kaprisli ama sevdiğine karşı. Sevmediği ya da samimi olmadığı insanlara karşı prensipleriyle yorar. Bizim muhabbeti dinlesen “Yok artık” dersin. Bir de Greenwich gibidir. Acayip dakiktir. Benim üzerimde pozitif etkisi bile oldu diyebilirim.

Ali Taran’ın yayına giden küfrüyle ilgili neler hissettiniz?

Ben duymadım, ne oldu diye dönünce uzadı olay. Duysaydım geçiştirirdim. Herkesin başına gelebilir, Obama’nın da geldi. Yayın şefi İsmail’in hatasıdır, Ali Ağabey yayında olduğumuzu bilmiyordu. O da özür diledi, ben de yapımcı olarak bir kez daha özür diliyorum herkesten.

Tek ayak üzerinde bekledi mi İsmail?

Coca-Cola reklamında onun hataları senaryoya bile girdi, yakında seyredersiniz.

Dine yakın insanlara sıcak bakıyorum

“Allahın sevgili kuluyum” diyebilir misiniz?

Tabii ki diyemem, benim başıma gelen talihsiz olaylar dünyada çok az insanın başına gelmiştir. Ama ben dünyayı imtihan yeri olarak düşünüyorum. Maddi olanakları iyi olan bir insanın yapması gerekenler var, ben de genellikle gizli bir şekilde elimden geldiğince yapıyorum. Yardıma ihtiyacı olanların yanındayım her zaman. Aslında biraz göstermek de lazım, ki örnek olalım. Tabii kapasitesiz insanlar bunu reklam şeklinde algılayabilir.

İnançlı bir insan olduğunuzu biliyoruz, AKP hükümetinin de biraz katkısı var mı?

Yok canım. Hükümetle buluştuğum hiçbir nokta yok ki. Başbakan’la karşılaşıyoruz arada, sarılıyoruz, öpüşüyoruz, sohbet ediyoruz. Çok severim kendisini. Ama o kadar...

Fethullahçı olduğunuz söyleniyor...

AK Parti’yle bir alakam var mı? Yok!.. Fethullah Hoca’yla var mı? Sıfır!.. Hani hakikaten alakam olur, Fethullah Hoca sevdiğim bir insandır, arada görüyorumdur, bunu açık açık söylerim.

Değil misiniz yani?

Hayatımda Fethullah Hoca’yı bir kere bile görmedim, hiçbir zaman da yakınlığım olmadı. İçki içmiyorum, sigara kullanmıyorum, oruç tutuyorum ya oradan ona bağlıyorlar. Namaza gidiyorum; “Acun Fethullahçı...” Ne alaka... Ama her görüşe saygı duyarım, o ayrı. Korkum ne biliyor musun? Şimdi buradan alıp keser, süsler, değiştirir, kendi haberi gibi basar adamın biri, hep başıma gelen şey... Bir daha bu konu hakkında konuşmak istemiyorum. Gerçekten!..

Katıl bize dediler mi?

Hayır, uzaktan yakından alakam yok.

Olabilir mi ileride?

Düşünmüyorum. Ama o cemaatten tanıdığım insanlar var gayet de düzgün insanlar. Kimseyi yargılamak haddime değil, yeter ki insan olsun. Elimden geldiğince dinimin gereklerini yerine getirmeye çalışıyorum, dine yakın insanlara sıcak bakmam da normal. Fethullahçılar değil yani, dindar insanları kastediyorum.

TÜRK FUTBOLU

Türk futbolunda yaşanan son olaylarla ilgili neler söyleyeceksiniz?

Maalesef iyi gitmiyor. Fenerbahçe Galatasaray’ı yenince mutlu oluyorum ama Arda’yı da kardeşim gibi severim. Herkes bu işe böyle baksın. Avrupa maçlarında karşı takımı destekleyenlere de inanamıyorum. Futbol insanları eğlendirmek için icat edilmiş bir oyun. Bundan terör çıkarıyoruz ya, yazıklar olsun bize... Daha ne diyeyim...

Peki ne yapmalı?

Türkiye’deki futbol seyircisi yaptırımdan başka bir şeyden anlamaz. İngiltere’de kameralarla izliyorlar. Mesela “C18’i paketleyin” diyorlar, yanımdan aldılar adamı. Yasaklıyken stada girmeye çalışırsan üç ay hapis. İngiltere böyle holiganizmi bitirdi. Biz de yapabiliriz.

Ne zaman gideceğiz Fener’in maçına?

Panama dönüşü... Panama-Guatemala hazırlık maçına gitmek istersen gel tabii.

“Survivor”cılar ekran başına

Survivor’da kimler var?

“Aaa o da var mı” diyebileceğin herkes var. Kemal, Nilgün, Metin, Oğuzhan, Hekim, Gizem hepsi var. Evren ziyarete gelecek. Seyirciler tanıdıkları ve sevdikleri insanları hayat mücadelesinde görecekler. Karakterleri tanıtmaya gerek kalmayacak çünkü hepsinin huyunu suyunu biliyoruz artık. Bir telefonla hepsi “Tamam” dedi, sadece Mevlüt’ü reklam dünyasına, Nursel’i dizi dünyasına kazandırdık, onlar yok.

Kim yıldız olacak?

Bence Kemal. Türkiye’deki gerçek show yıldızıdır, halkın göbeğinden çıkmış bir aile babası, maç hastası, yardımsever... Tabii kadınlara erkekler olacak, dolayısıyla sonucu kestiremiyorum. Kızlarımızın güzelliği de seyir açısından önemli. Aileler böyle bir ortama kızlarını kolay kolay göndermez.

Para ödülü olacak mı?

500 bin yine büyük ödül. Her hafta elenen Türkiye’ye dönecek; son dört kişi 45 gün kalmış olacak. 10 Nisan’da başlıyoruz.

Özhan Canaydın’ı şoke ettim!

FB-GS Survivor’ı yapacağım. Kulüplerden izin bekliyorum. Özhan Canaydın’ın sekreterinin aramasını bekliyorum. Bir gün gezerken “Başkan sizi bekliyor yarım saat sonra” diye bir telefon geldi. Üzerimde yırtık bir kotla apar topar Mecidiyeköy’e gittim. Özhan Ağabey bana “Birazdan geliyorum” demek için toplantıdan çıktı. Yırtık kotumu gördü. “Galatasaray Başkan’ını görmeye bu kotla mı geldin” dedi. “Başkanım yarım saat önce haber verdiler” dedim ama nafile. Sürekli kota bakıyor. “Birazdan bitiyor toplantı, o zaman ben de sana aynı saygıyı göstereceğim” dedi, gitti. Ben bir depar, yan sokakta defolu mallar satan bir outlet’e daldım. “Çabuk bana bir pantolon” dedim. Tezgâhtar attı, havada yakaladım, hemen geçirdim üstüme. Yaşlı teyzeler “Acun bey oğlum maşallah hesabını biliyorsun, helal olsun” falan diyor. “Aşmış adam, defolu giyiyor bak” diyenler mi istersin. Bir depar daha, geri gittim, içeri girdim, tam o sırada Özhan Canaydın toplantıdan çıktı. “Bunu da nereden buldun” dedi, “Aldım” dedim. Bir kahkaha attı, “Sen boşuna Acun olmamışsın” diye, izni hemen verdi. Türk futbolunu bir yerlerde görmek istiyorsak bu ancak Özhan ağabey gibi insanlarla olur. Çok üzgünüm. Çok değerli bir insandı.

KAYNAK: HABERTÜRK-PAZAR
YORUMLAR 29
  • AYÇİÇEĞİ 7 yıl önce Şikayet Et
    hiç kimse bu dünya için ahiretini yakmasin bunlar gelip geçici seylerdir Allah bizleri affetsin
    Cevapla
  • Ali Asker 7 yıl önce Şikayet Et
    Isleri gucleri talan.
    Cevapla
  • sivaslı vampir 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah 1
    Cevapla
  • meteomann 14 yıl önce Şikayet Et
    anti modernist ve gerici.... ben antimodernist ve gericiyim ayrıca partim de yok pırtımda anadolunun teri var sırtımda... akp li değilim ama muslümanım mhp li değilim ama milliyetçiyim chp li değilim ama halkçıyım, ziya gökalbi sevmem ama türkçüyüm, tkp yi sevmem ama emekçiyim.... vb... hadi buyurun burdan yakın ben o halde neyim bu konjöktürde....
    Cevapla
  • mehmet 14 yıl önce Şikayet Et
    Dürüstlük her zaman kazandırır.. Allah her zaman doğrularla beraberdir.Dürüst olmak insanların şerefine şeref katar.Rabbim her zaman doğru olmamızı dürüst insanlarla karşılaşmamızı nasip eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı