Erdal Eren'in hayatı film oldu şarkısı Sezen Aksu'dan

12 Eylül 1980 darbesinin ardından 50 kişi idam edildi. İdam edilenlerden biri de henüz 17 yaşında olan Erdal Eren’di... Eren'in hayatı film oldu ve idam edilişinin 30. yıldönümünde seyirciyle buluşacak.

GİRİŞ 01.09.2010 11:55 GÜNCELLEME 01.09.2010 11:55
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

12 Eylül darbesinin ardından 17 yaşında idam edilen Erdal Eren'in hayatı beyazperdeye geliyor. 13 Aralık 1980 günü Ulucanlar Cezaevi’nde idam edildiğinde henüz 17 yaşındaydı...

Sadece, ODTÜ Öğrencisi Sinan Suner'in, Milliyetçi Hareket Parti'li Bakan Cengiz Gökçek'in koruması Süleyman Ezendemir tarafından vurularak öldürülmesini protesto etmek için gösteriye katılmıştı... Gösteride çıkan çatışmada er Zekeriya Önge öldü ve o da, gözaltına alınan 24 kişi arasındaydı.

Eren, Önge'yi öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı. Gözaltına alınmasından kısa bir süre sonra 19 Mart 1980 günü hakkında idam kararı verildi. 13 Aralık 1980’de idam edildi. Henüz 17 yaşındaydı Erdal Eren...

Ve daha sonra darbenin yok ettiği hayatların bir simgesi oldu. Şimdi ise, Eren'in hayatı beyazperdeye aktarılıyor.

Aile, arkadaş ve avukatların tanıklıklarına, mektuplara, duruşma belgelerine, dilekçelere ve resmi tutanaklara yer veren belgeselin senaristliğini ve yönetmenliğini Memik Horuz yapıyor.

Eren'i ve idamını yeniden gündeme taşımayı da hedefleyen belgesel, Eren'in idam edildiği tarihin 30. yıldönümünde yani 13 Aralık 2010'da seyirciyle buluşacak.

ntvmsnbc

YORUMLAR 16
  • ihsancengiz 13 yıl önce Şikayet Et
    O zaman Onu gerektiryordu. Sizin çoğunuz o dönemi görmemiş. Gerçekten PKK terörü bile soda sıfır kalıdır. Gerçek rakamlar açıklansa 100 200 bin kişi ölmüştür. Resmen iç savaş kardeş kardeşe düşman sebeb o sağcı sen solcu obürü akıncı. akıllara zarar olaylar yaşanırken ihtilalin yapılması kaçınılmazdı hatta çok geç kalınmıştı. kimse ihtilal neden yapıldı diye kızmasın. Herkez İhtilalin ertesinde uygulanan yanlışların kaynağını araştırsın. İhtilal yapılınca herşey bitmedi tam tersi planlı programlı olarak kıyım başladı.
    Cevapla
  • rehber ay 13 yıl önce Şikayet Et
    Son Nokta!. İnsan vicdanın sızlatan vicdansız yorumcular! Lütfen referandumda HAYIR oyu kullanın ki, savunduğunuz Evren babanız aklanıp paklansın! O kadar zulme reva görülmüş insanların da kemikleri sızlasın! Tekrar söylüyorum: HAYIR deyin! Çünkü sizler darbelerle darbe anayasalarıyla yönetilmeyi hak ediyorsunuz!
    Cevapla
  • serhan dadaşça 13 yıl önce Şikayet Et
    bitaraf haber7 yayınlar mısınız bunu. cümle aralarındaki ülkücü düşmanlığına dikkatlerinizi çekerim.
    Cevapla
  • YORUMCU 13 yıl önce Şikayet Et
    VİCDAN!. Burdaki bay-bayan yorumculara bakarsan EVREN çok masum kalıyor. Gerçekleri gördükçe vicdan azabı duyması gerekenler , bilakis hiddetleniyorlar yani suçluluk psikolojisi ile hareket ediyorlar. O, asker öldürdü değiniz genç sonra masum olduğu anlaşılıyor. Ama sadece yorumcular mı? sayın başbakan bile, Polis katleden ve 23 yaşında olmasına rağmen Erdal ERENe değil o Katil için ağlamamış mıydı? Vicdan sahibi bir insan bu iki karakterden hangisi için ağlar acaba?
    Cevapla
  • mehmet kara 13 yıl önce Şikayet Et
    millete bak. o dönemde mahkemelerin verdiği karara nasıl itibar edipte burda iyiki asılmış diyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması