Uçakta kaybolan kedisi için THY'ye dava açacak

DJ Barış Aksakal, THY uçağının bagajında kedisinin kaybolduğunu öne sürdü. İstanbul'a indiğinde bagajda bulunan köpeğinin geldiğini ancak kedisinin kutusunun boş geldiğini öne süren Aksakal, THY görevlilerini suçladı

Uçakta kaybolan kedisi için THY'ye dava açacak
Uçakta kaybolan kedisi için THY'ye dava açacak
GİRİŞ 01.10.2010 11:22 GÜNCELLEME 01.10.2010 11:22

THY'nin kedinin kaybolduğunu kabul ettiklerini belirten Aksakal, maddi ve manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Olay 21 Eylül günü İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana geldi. Marmaris'te DJ'lik yapan Barış Aksakal, İstanbul'a taşındı. Eşyalarını kargo ile gönderen Aksakal, köpeği Tofi ve kedisi Yamyam'ı kafesleriyle birlikte bagaja, ikinci kedisi Ferdi'yi de yanına alarak Türk Hava Yolları (THY) uçağına bindi.

Sabah saatlerinde İstanbul'a inen Aksakal, bagaj bandında beklemeye başladı. Köpeğinin bulunduğu kafesi alan Aksakal, kedisini beklemeye başladı. Bir süre sonra kedisinin içinde bulunduğu kafesi gören Aksakal, kafesin içinin boş olduğunu görünce şaşkına döndü. Aksakal uzun süre derdini anlatacak bir yetkili aradı. En sonunda bir görevliye ulaşan Aksakal, olanları anlattı. Yapılan inceleme ve güvenlik kamera görüntülerinin izlenmesinin ardından kedinin bulunduğu kafesin uçaktan indiği ve bagaja gittiği, kaybolma olayının ise bundan sonra yaşandığı öğrenildi.

İstanbul'da yeni taşındığı evde THY'den gelecek güzel bir haber bekleyen Aksakal, aradan bir hafta geçmesine rağmen kimsenin kendisini aramadığını söyledi. THY'yi mahkemeye vereceğini söyleyen Aksakal başından geçenleri şöyle anlattı: "Salı sabahı Türk Hava Yolları'nın 05.15 uçağıyla Dalaman'dan istanbul'a hareket ettim. Yamyam isimli kedim ile köpeğim Tofi, bagajdaydı. Diğer kedi Ferdi'yi ise yanıma aldım. İndikten sonra bagaj beklemeye başladım. Köpeğim geldi ama Yamyam'ın kafesi boştu. Kafesin kapağı çıkartılmış içine konulmuş haldeydi. Çok panikledik. Sadece bir görevliye ulaşabildik. O da telsizle anons etti. Ama çok bir işe yaramadı. Araştırma başlattılar. Takip numarası açtılar. Bilgilendirileceğimizi söylediler ama bugüne kadar bize geri dönen olmadı. Hayvan severler bize yardımcı olmaya çalıştı, telefonla, sosyal paylaşım sitelerinden yardım etmeye çalıştılar. Ama kurumdan herhangi bir yardım almadık."

10 yıldır kedisi Yamyam ile birlikte olduklarını hatırlatan Aksakal, daha önce kedisiyle hiç yolculuk yapmadıklarını, Marmaris'ten İstanbul'a taşındıkları için zorunlu bir yolculuk yapmak zorunda kaldığını söyledi. Bir hafta içinde dava açacaklarını kaydeden Aksakal, "Gerek maddi gerek manevi dava açacağız Türk Hava Yolları'na. Çünkü hiç kimse bizi arayıp ta üzgün olduğunu söylemedi. Ancak biz aradığımızda cevap verildi." şeklinde konuştu.

Kedisinin bulunması konusunda hala ümitli olduğunu belirten Aksakal, "Apron tarafına geçmeyi başarırsa oradaki kantinde beslenen bir kedi popülasyonu var. Onların arasında bulabileceğimizi zannediyorum." şeklinde cevap verdi.

Alandaki kamera kayıtlarının da incelendiğini belirten Aksakal, "Uçaktan sağlam iniyor. Alandan bagaja inerken kayboluyor. Üzerine çok ağır bir bavul konmuş olabilir. Kafes sarsılmış olabilir. Kafesin açılması hiçbir şekilde mümkün değil. 4 kilidi açarsanız ancak kafes o zaman açılabilir. Kedinin bunu açması imkansız. Dışarıdan açılmış olabilir. İlla da bir kasıt olduğunu düşünmüyoruz ama bir kedi bu kapağı açamaz. Kaybettiklerini kabul ediyorlar. Tutanaklara da 'kafes boş' şekilde geçti." dedi.

Köpeği Tofi ve diğer kedisi Ferdi ile birlikte hasret gideren Aksakal, gelecek müjdeli bir haber bekliyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!