Vakıf Gureba bir çocuğu hayata bağladı

kolu kesilme tehlikesi bulunan 10 yaşındaki çocuğu, 'Ameliyat için ekibim yok' diye geri çevirdiler. Bezmi Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi yaptığı başarılı operasyonla çocuğun hayatını kurtardı.

Vakıf Gureba bir çocuğu hayata bağladı
Vakıf Gureba bir çocuğu hayata bağladı
GİRİŞ 15.10.2010 10:41 GÜNCELLEME 15.10.2010 10:41

Bir üniversite hastanesinde görevli profesörün, ameliyat için 2011 yılının Şubat ayına randevu verdiği ve 15 bin lira para istediği, bazı devlet hastanelerinin de ''Ameliyat için ekibim yok'' dediği İstanbul'da, Bezmi Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kolu kesilme tehlikesi bulunan 10 yaşındaki çocuğu ücretsiz yaşama bağladı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ağrı şikayetiyle doktora götürülen 10 yaşındaki Davut Bora Gül'ün sol omzunda agresif bir tümör bulundu.

Küçük çocuğun, bin lira maaşla geçinen SSK'lı babası, oğlunu tavsiye üzerine ilk olarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesine profesör unvanlı bir doktora götürdü. Doktor, çocuğun bir an önce ameliyat olması gerektiğini, aksi takdirde kolunun kesilme tehlikesi bulunduğunu söyledi.

Ameliyatı anlaşmalı olduğu özel hastanelerde yapabileceğini ifade eden doktor, ameliyat için önce 40 bin lira, sonra da ailenin talebi üzerine indirim uygulayarak 15 bin lira alacağını kaydetti.

Ailenin, ameliyatı üniversitede yapmasını istemesi üzerine doktor, ameliyatı 2011 yılının Şubat ayından önce üniversitede yapamayacağını belirtti.

Küçük Bora'nın ailesi çaresizlik içinde doktorun işaret ettiği özel hastanelerle görüşmeye başladı. Özel hastanelerden biri 80 ila 120 bin lira, diğeri ise 30 bin lira maliyet çıkardı.

Tümörün tekrarlama ihtimalini de göz önüne alan ve varını yoğunu satarak ancak bir ameliyat parasını denkleştirebilen aile, ameliyatın bir devlet ya da üniversite hastanesinde yapılabilmesi için hastane hastane dolaştı.

Bir gün içinde Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesinde dertlerine çare aramak için koşturan aile, ''Bu ameliyatı burada yapamayız. Ameliyat için ekibimiz yok'' yanıtını aldı.

Bir yakınlarının önerisi üzerine, Bezmi Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran aile, burada doktorların yakın ilgisiyle karşılandı.

-BORA GÜL, VAKIF GUREBA'DA SAĞLIĞINA KAVUŞTU-

Hemen çocuğu muayene eden Ortopedi ve Travmatoloji Klinik Şefi Prof. Dr. Hakan Gürbüz, ''Bu tümörün hemen alınması lazım. Bir saatin bile önemi var'' diyerek, çocuğun ameliyata hazırlanması talimatını verdi.

Prof. Dr. Hakan Gürbüz, Doç. Dr. Kahraman Öztürk, Opr. Dr. Süleyman Semih Dedeoğlu, Dr. Yunus İmren ve Dr. Ömer Cengiz ile Davut Bora Gül'ü ameliyat etti.

Tümörün, köprücük kemiğinin içinden doğan agresif bir tümör olduğunu belirten Gürbüz, ''Tümörün yeri çok kötüydü. Tam damar sinir paketinin üstünde yer alıyordu. Tümör tüm kolu ve köprücük kemiğini sarmış durumdaydı. Tümörün kitlesinden dolayı oluşturduğu baskı sorun yaratıyordu. Bu tip tümörlerin tekrarına çok sık rastlanır. İyi bir ekiple ameliyata girdik. Arkadaşlarımla ameliyatı gerçekleştirdik. Bu tip tümörlerde hastanın uzvunu kaybetme riski çok yüksek. Bu tür tümörler tedavi edilmediği sürece habis tümöre (kansere) dönüşebiliyor. Ancak ameliyat çok başarılı geçti. Tümörü, kapsülüyle birlikte çıkarmayı başardık'' diye konuştu.

Prof. Dr. Hakan Gürbüz, hastanede tümör ameliyatlarının ücretsiz yapıldığını belirterek, Türkiye'de sağlık konusunda iyi işler yapıldığını vurguladı.

Doktorların iş yükünün çok fazla olduğuna dikkati çeken Gürbüz, ''Devlet hastanelerinin Avrupa'daki veya Amerika'daki hastanelerinden tek eksiği biraz konfor. Türk hekimleri gerçekten büyük başarılara imza atıyor'' dedi.

Doktorluk mesleğinin zor olduğunun altını çizen Gürbüz, ''Biz doktorların buzdolabı satıcılığı gibi bir işi yok. Bizler hastayla bütün oluyoruz. Onların derdi bizim derdimiz oluyor. Mesleğimizin tanrısal bir yanı var'' görüşünü dile getirdi.

Davut Bora Gül'ün babası Kenan Gül, oğlunun sağlığına kavuşmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, ''Başta Hakan Gürbüz olmak üzere tüm doktorlara teşekkür ediyorum. Vakıf Gureba Hastanesi bize kapılarını açmasaydı, olacakları düşünmek bile istemiyorum'' dedi.

-VAKIF GUREBA HASTANESİ HAKKINDA-

150 yılı aşkın süredir yoksullara ve hiçbir sağlık güvencesi olmayanlara hizmet veren Bezmi Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi, zaman geçse de bu misyonundan bir gün bile ödün vermedi.

1843 yılında Sultan Abdülmecid'in annesi Bezmi Alem Valide Sultan tarafından inşa ettirilen hastane, şu anda İstanbul'da her türlü ameliyatın ücretsiz olarak yapılabildiği nadir hastanelerden biri.

Günde 6 bin hastaya poliklinik hizmeti verilen hastanede, acil servise başvuranların sayısı ise bin 500'ü geçiyor.

Yakın zamanda Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından vakıf üniversitesine dönüştürülecek hastanenin Başhekimi Doç. Dr. Turan Aslan, ''O zaman da hastanemizde bugüne kadar verilen tüm hizmetler aynen devam edecek. Vatandaşlarımız asla mağdur olmayacak'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?