Bestekâr Yahya Soyyiğit, 'Dost'a yürüdü Video

Musiki dünyasının önemli isimlerinden bestekâr Yahya Soyyiğit dün vefat etti. Soyyiğit uzun süredir beyin tümörüyle mücadele ediyordu. Soyyiğit'in sesinden unutulmaz bestesi:

GİRİŞ 25.10.2010 13:39 GÜNCELLEME 25.10.2010 13:39
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Soyyiğit bugün Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Yurtiçi ve yurtdışında birçok konser veren Yahya Soyyiğit, 'Kimi Dosta Gider, Serencam, Aşk Bezirgânı, Nur Muhammed, Canda Cananım, Hoş Avaz, Can Elleri, Dervişane' gibi birçok albümün solistliğini ve yönetmenliğini yapmıştı. Beyninde tümör tespit edilen Soyyiğit, son 4 yıldır birçok defa ameliyat oldu. Soyyiğit'in kardeşi Hamit Soyyiğit, kardeşinin durumunun son günlerde iyice ağırlaştığını son tedavisinde doktorların artık ameliyat olamayacağını söylediğini ifade etti.

1965 Trabzon doğumlu olan sanatçı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. Musikiye küçük yaşlarda başladı. Ney, solfej, usul repertuar dersleri aldı. Yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda konser verdi.

ZAMAN

YORUMLAR 27
  • İbrahim Akdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. İyiler Bir bir fâni dünyadan ayrılıyor ALLAH cümle müslümanlara merhamet eylesin.
    Cevapla
  • Asuman öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin...
    Cevapla
  • Hamdi Mertcan 13 yıl önce Şikayet Et
    Kuran Okuma Birincisiydi. Sevgili kardeşim Yahya, Marmara Üniv. İlahiyat Fakültesinden sınıf arkadaşımdı. iki yıl boyunca Nuri Özcan hocanın okul korosunda beraber olduk. İHLde okurken Türkiye Kuran-ı Kerim Okuma yarışması 1.si olduğunu unutmamak gerek. Musıkiye tutkundu, ney üflerdi. Hüsn-i hatla da bir ara ilgilenmişti. Güzel sesli bir ailenin güzel sesli bir evladıydı. Pırıl pırıl bir insandı. Birçok güzelliği birarada taşıdığından erken yaşta nazar değdi! Rabbim mekanını Cennet eylesin. İnna lillahi ve inna ileyhi raciun.
    Cevapla
  • RECEP ARICI 13 yıl önce Şikayet Et
    Grup Dervişan. Allah Rahmet eylesin. Allah onun gibi dervişliği layıkıyla yaşayan, mürşidliğin feyzini ve hıfzını bizlere ifşa eden gerçek ALLAH DOSTLARIYLA birlikte makammını cennet eylesin. Şehitliğin şehadeti ile Yüce Allah kendisine gani gani rahmet, mağfiret eylesin.
    Cevapla
  • timur babacan 13 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet etsin.. allah dan geldik suphesiz donus yıne onadır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar