Caferiler zincirle kendilerini dövdü GALERİ

Iğdır'da Muharrem ayı anma törenleri devam ediyor. Gençler arasında elleri zincirli bazı deste grubu gençler de sırtlarını açıp, ''Ya Hüseyin'' diyerek dövündüler.

Caferiler zincirle kendilerini dövdü GALERİ
Caferiler zincirle kendilerini dövdü GALERİ
GİRİŞ 13.12.2010 23:29 GÜNCELLEME 13.12.2010 23:29
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Muharrem ayı dolayısıyla bu akşam Zübeyde Hanım Bulvarı'nda belediye binası önünde aşure çadırını ziyaret eden Caferi vatandaşlar, burada Kur'an-ı Kerim ve ilahi dinlediler.

Camilerden gelen siyah giysili gençlerden oluşan deste grupları ise, aşure çadırının önünde toplanarak, ilahiler eşliğinde bir süre sine vurdular.

Bu arada Iğdır'ın Aralık ilçesinden gelen siyah giysili deste grubu sine vurup, zincirle dövünürken, bazı gençlerin ellerindeki Hz. Ali'nin kılıcı olarak bilinen 'Zülfikar'a benzeyen tahta ve demirden yapılı kılıçları havaya kaldırarak, ''Ya Hüseyin'', ''Allahuekber'' diye haykırdıkları gözlendi.

Zübeyde Hanım Bulvarı'nda toplanan her yaş grubundan çok sayıda vatandaş da, bu anma törenlerini ilgiyle izledi.

Anma törenleri, Muharrem ayının 10'uncu günü olan Aşure gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

AA

YORUMLAR 7
  • teoman oraloglu 13 yıl önce Şikayet Et
    caferi-yanlış fırka. bu yanlış fırka, hala dini islam ı öğrenememişler.hem bu dünyalıklarına yazık ediyorlar hemde ahiretlerine, insan bir merak ederde dinini öğrenir.Alimlerimiz ne demişler bu konuda,, imam ı Gazali hazretleri , imam ı Rabbani hazretleri, ibrahim Hakkı hazretleri ve diğer tüm alimler ne demişler. bir okuyun en azından.Bu bir nasihattir.
    Cevapla
  • Kamil 13 yıl önce Şikayet Et
    çok döven direk cennete gidecek galiba. kendini döverek ibadet etme ilginç ?yahu bu ibadet şekillerini kim uyduruyor,gerçi benimkisi de sorumu ortalık alimden,şeyhden geçilmiyor,akşamdan sabaha fetva, olacağı sonunda bunlar tabiki,diyanet bile Kuran ı bırakmış imam alim peşinde olduktan sonra Allah bize acısın,her şeye cevap verenler açıp biraz kendileri Kuran okusalar müslümanlar gerçek müslüman olacak ama nerde,koşun,koşun bakalım bu alimler kıyamette sizi kurtarabilecekmi ? inanın bende merakla bekliyorum
    Cevapla
  • meloddi 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru
    Cevapla
  • hikmet ozdemir 13 yıl önce Şikayet Et
    vucuda eza. boyle bir yas kimin isine yarar dersiniz..zincir imalatcilarinin isine yarar...mesela zincirler vucudumuzu yaralasa ...enfeksiyon soz konusu olsa...doktora gitmekte mumkun olmazsa...ve bu enfeksiyondan musluman olse...acaba direkt olarak cennetemi gider...sehitmi olur...yoksa niyazimi...muslumanlarin yeryuzundeki problemlerine baktigimizda ayni mantigi goruruz...yazik hemde cok yazik...
    Cevapla
  • darbeleredurde 13 yıl önce Şikayet Et
    bencede. caferiler taasubi davranışlardan bir an evvel arınmalı.hz ali ,hasan,hüseyin merkezli düşünmeyi bu kadar abartmamalılar !
    Cevapla
  • yunus doğdu 13 yıl önce Şikayet Et
    HARAM... İnsanın kendi vücuduna işkence etmesi hak dine göre haramdır..Allah bu canı emanet olarak bizlere vermiştir..bunların hesabını yanarak ödeyecek bu yoldan sapmış insanlar..Allah hidayete erdirsin bunları..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı