Metin Şentürk'ten engellilere: Hayatı zorlayın

Dünya Engelliler Vakfı Başkanlığı görevini de yürüten Sanatçı Metin Şentürk, engellilere ''hayatı zorlayın'' tavsiyesinde bulundu.

Metin Şentürk'ten engellilere: Hayatı zorlayın
Metin Şentürk'ten engellilere: Hayatı zorlayın
GİRİŞ 20.12.2010 17:14 GÜNCELLEME 20.12.2010 17:14

Dünya Engelliler Vakfı, İş Kur İl Müdürlüğü ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ''Kalıcı İstihdam Odaklı Mesleki Eğitim Projesi'' kapsamında, çeşitli branşlarda mesleki eğitimlerini tamamlayan 63 engelli için İzmit Halk Eğitim Merkezi'nde sertifika töreni düzenlendi.

Metin Şentürk, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, mesleki eğitim kurslarının çok yararlı olduğunu belirterek, bu konuda yapılacak daha çok şey olduğunu söyledi.

Dünya Engelliler Vakfı olarak örnek projeler ortaya koymaya çalıştıklarını ifade eden Şentürk, meslek edindirme konusunda herkesin engellilere önemli katkılarda bulunması gerektiğini bildirdi.

Türkiye'de 2002'den beri engellilik alanında devrim niteliğinde değişimler olduğunu vurgulayan Şentürk, ''Engelliler konusunda yasalar çıkarılabilir ama bu konularda insanların yüreğini koyması gerekir. Biz engelliler hayatı zorlamalıyız. Biz varsak her şey var, biz yoksak her şey yok. Kendinize güvenin ve çalışın. Etrafınızdaki insanlara ulaşın ve meslek edindirme kurslarına katılın. Hayatla savaşın ve kazanmak için çalışın. Bunun içinde eğitim şart'' diye konuştu.

-''HER YIL 4 BİN ENGELLİYİ EĞİTİME TABİ TUTUYORUZ''-

Kocaeli Valisi Ercan Topaca da toplumdaki herkesin eşit olduğunu ve engellilerin sorunları konusunda herkesin duyarlı davranması gerektiğini söyledi.

Engellilerin de hayata sımsıkı bağlanmaları gerektiğini ifade eden Topaca, şöyle devam etti:

''Kanunlarda da olumlu anlamda pozitif ayrımcılık düzenlemeleri var. Bizler onlara, 'sen otur biz sana bakarız' dememeliyiz. Onlara 'gelin hayatı beraber paylaşalım' demeliyiz. Onların da hayatı dolu dolu yaşamaları için fırsat vermeliyiz. Bizim toplumumuzda ve kültürümüzde engellilere yaklaşım çok farklıdır. Anadolu Selçuklu Devleti ve Osmanlı Devleti döneminde, her zaman engellilerin topluma kazandırılması için tedbirler alınmıştır. Gelişen ülkemizde de bu vatandaşlarımızı hak sahibi yapacağız. Günümüzde engelli vatandaşların istihdamı konusunda düzenlemeler getirildi. İlimizde her yıl 4 bin engelliyi eğitime tabi tutuyoruz. Onların toplumla birlikte hayata tutunmalarını sağlamak istiyoruz. Engelleri aşma konusunda azimli ve kararlı olmazsak hiçbir şeyi değiştiremeyiz.''

-''HAYAT FELSEFEMDE 'YAPAMAM'' SÖZÜNE YER YOK''-

Bilgisayar Destekli Çizim Kursunu başarıyla tamamlayan bedensel engelli Bilal Eser ise hayat felsefesinde ''yapamam'' kelimesinin olmadığını ifade ederek, hayatla hep mücadele ettiğini bildirdi.

Gerektiğinde annesinin sırtında okula gittiğini belirten Eser, mücadeleyi kendisine ilke edindiğini ve kurs döneminde çok çalıştığını kaydetti.

Konuşmaların ardından temizlik elemanı yetiştirme, yönetici asistanlığı, bilgisayar işletmenliği ve bilgisayar destekli çizim kurslarını başarıyla tamamlayan 63 engelli kursiyere sertifikaları verildi.

Kursiyerlerden 26'sının ise çeşitli firmalarda istihdam edildiği öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak