'Yanık sesli kız'dan yeni türküler VİDEO

Ders yaparken söylediği türkü internette izlenme rekoru kıran 'yanık sesli küçük kız' Van'ın Çaldıran ilçesinde, İran sınırında ortaya çıktı. 8 yaşındaki Mukaddes, 'Yar Yar'ın yanı sıra birisi Kürtçe yeni parçalar da okudu.

GİRİŞ 09.02.2011 23:59 GÜNCELLEME 09.02.2011 23:59
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Berin Alpaslan-Ahmet İzgi'nin haberi

Van'ın Çaldıran ilçesinde İran sınırındaki bir köy okulunda ders yaparken türkü söyleyen küçük kızın videosu, internette izlenme rekoru kırıyor.

Çaldıran ilçesine bağlı İran sınırına 30 kilometre uzaklıkta Yağbasan köyünde yaşayan 8 yaşındaki ikinci sınıf öğrencisi Mukaddes Bahçeci'nin, okulda ders yaparken söylediği ''Haberin Var mı?'' türküsü, sosyal paylaşım sitelerinde büyük ilgi görüyor.

Kendisini okuldan almaya gelen ağabeyinin son ders saatinde cep telefonu ile çekip internet ortamında yayınladığı videoda, sempatik tavırlarıyla beğeni toplayan küçük kız, gelecekte de ses sanatçısı olmayı hedefliyor.

İşte yanık sesli Mukadder'in köyü ve yeni türküler:



Mukaddes Bahçeci AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulunu da, türkü söylemeyi de çok sevdiğini anlatarak, fırsat bulduğu her anı türkü söyleyerek değerlendirdiğini, televizyonda da sürekli müzik kanallarını dinlediğini, videosunun izlenme rekorları kırmasından da büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Minik kızın ağabeyi Turan Bahçeci ise okuldan almaya gittiği kız kardeşini, son ders saatinde türkü söylerken gördüğünü, bunu da cep telefonu ile görüntülediğini belirterek, videoyu, internet ortamında üyesi olduğu bir sosyal paylaşım sitesinde paylaştığını anlattı.

Videonun kısa sürede yayılarak, milyonlarca kişiye ulaştığını ve izlenme rekoru kırdığını ifade eden Turan Bahçeci, videonun bu kadar ilgi göreceğini beklemediğini kaydetti.

Videonun büyük ilgi görmesinin kendisi, ailesi ve köyü açısından gurur verici olduğunu dile getiren Bahçeci, kardeşinin 5 yaşından itibaren türkü söylemeye başladığını ve seslendirdiği türkülerle adeta köyün ''yanık sesli türkücüsü'' haline geldiğini ifade etti.

Her sabah minik Mukaddes'in yanık sesiyle söylediği türkülerle uyandıklarını ifade eden Bahçeci, ''Kardeşim yolda yürürken, oyun oynarken, ders çalışırken, evde, okulda, fırsat bulduğu her ortamda türkü söylemekten vazgeçmiyor. Düğünlerde de zaman zaman müzik gruplarına eşlik ediyor. Biz de onun sesinden türkü dinlemeyi çok seviyoruz'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 31
  • Hasan Seyre 13 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel söylüyor kızım... hem türkünü söyle hemde okuluna devam et..seni bir gün Vali olarak görmek istiyoruz kızım..
    Cevapla
  • huzurislamda 13 yıl önce Şikayet Et
    anadil lafızları ırkçılık olmasın sakın. tutturmuşsunuz anadil diye hakmış hukukmuş yav kardeşim ne konuşuyorsan konuş türkçe konuşsan da kürtçe konuşsan da dini açıdan sana bir getirisi ne ? aradaki fark ne ? yok olmaz anadil işte azınlıkların hakları eziliyoruz falan ayakları,kürt bir tanıdığım vardı o hayret ediyordu ne istiyorlar anlamıyorum diyor devlet herşey veriyor millet maaşa bağlandı ortada garip gureba kalmadı daha diyorlar ki hak hak,aklıma OSMANLI nın son zamanlarındaki ayak oyunları geldisahte hocalar,azınlıkların hak istemesi gibi
    Cevapla
  • Avni Gür 13 yıl önce Şikayet Et
    Hasan Argünağa Cevap:. Bir halkın anadiliymiş? Hangi halktan bahsediyorsun sen? Etnik kökenin ana dilimi olurmuş ? Gül dikensiz olmuyor ama güzel kokuyor görünüşü güzel..Birisine verdiğiniz zaman karşınızdaki seviniyor.Bir işe yarıyor.Sadece dikenleri batmıyor değilmi? Biz bu ülkeye zarar verip 8-10 çocuk doğurup sokağa salıp sonrada devlet bize bakmıyor diye dağa çıkan kişilerin konuştuğu absürt dilden bahsetmiyormuyuz? Yoksa benmi yanlış okudum duydum? Benim mesajımı beğenme zaten.Sırf sizlere dokunsun diye yazdığım yorumdu...
    Cevapla
  • Hasan Argünağa 13 yıl önce Şikayet Et
    Avni Güre Bekolar hep olacaktır. "Herşeyi iyi güzeldi fakat sonlarda kürtçe söylemesi bütün güzellikleri yok etti" demişsin. Oradaki tüm yorumlar güzeldi, ama o değerlendirmen en çirkin olanıydı. Yaptığın değerlendirmeyle bir halkın ana diline saygısızlık yaptığın gibi, hoşnutsuzluğunu da ortaya koymuşsun. Sizin gibilere acımamak elde değildir. Kürtlerin Mem-ü Zin hikayesini oku. Orada fitne ve fesat sembolü Beko var. Mem-ü Zinler karşısında Bekolar hep olacaktır. Gül dikensiz olmuyor, sizi de bir diken gibi kabul ederiz
    Cevapla
  • Hasan Argünağa 13 yıl önce Şikayet Et
    Avni Güre Bekolar hep olacak. "Herşeyi iyi güzeldi fakat sonlarda kürtçe söylemesi bütün güzellikleri yok etti" demişsin. Oradaki tüm yorumlar güzeldi, ama o değerlendirmen en çirkin olanıydı. Yaptığın değerlendirmeyle bir halkın ana diline saygısızlık yaptığın gibi, hoşnutsuzluğunu da ortaya koymuşsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...