Seferihisar'da orkinos nöbeti tutulacak

Seferihisar’ın Sığacık Körfezi’ne kurulması planlanan Orkinos Balık Çiftliği’ni protesto etmek için balıkçıklar, "Orkinos Balık Semirtme Çiftliği'ne Hayır" temalı bir etkinlik düzenlenecek.

Seferihisar'da orkinos nöbeti tutulacak
Seferihisar'da orkinos nöbeti tutulacak
GİRİŞ 10.03.2011 13:12 GÜNCELLEME 10.03.2011 13:12

Seferihisar’ın Sığacık Körfezi’ne kurulması planlanan Orkinos Balık Çiftliği’ni protesto etmek için balıkçıklar, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve sanatçıların da katılımıyla 13 Mart Pazar günü "Orkinos Balık Semirtme Çiftliği'ne Hayır" temalı bir etkinlik düzenlenecek.

Seferihisar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, özel bir şirketin olumlu ÇED raporunun ardından, İl Genel Meclisi’nden Sığacık Körfezi’nden 35 dönüm yer kiralayarak, orkinos çiftliği kuracağı, bu nedenle çiftliğin kurulacağı alanda 13 Mart Pazar günü Sığacıklı balıkçıların nöbet tutmaya başlayacakları belirtildi.

Açıklamada Seferihisar Belediyesi’nin Greenpeace’in önerisiyle, Sığacık Körfezi’nin “Özel Çevre Koruma Alanı” olması için Çevre Bakanlığı’na başvuracağı, başvuruya Seferihisar Belediyesi, Greenpeace, Seferihisar Kent Konseyi, Seferihisar Çevre Koruma Derneği ve birçok sivil toplum örgütü imza atacağına yer verildi. Greenpeace gönüllüleri de nöbete ve eyleme katılarak Sığacık'a destek verecek. Gerçekleşecek eylemde mesaj, "Balık Çiftliği Değil, Koruma Alanı Olmak İstiyoruz" olacak.

13 Mart Pazar günü düzenlenecek olan etkinlik, Özel Çevre Koruma Alanı olmak için başvuran Seferihisar Belediyesi'nin basın açıklamasıyla başlayacak. Daha sonra Sığacıklı balıkçılar çiftliğin kurulması planlanan alanda sırayla nöbet tutmaya başlayarak, "biz buradayız, kurdurtmayacağız" mesajı verilecek. Etkinliğin ardından Seferihisar Belediyesi etkinliğe katılanlara Sığacık Meydan'da balık-ekmek ikram edecek.

KAYNAK: ANKA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü