13 metrelik mezar hayrete düşürdü

Batman'da, 13 metrelik dev mezar görenleri hayrete düşürüyor

13 metrelik mezar hayrete düşürdü
13 metrelik mezar hayrete düşürdü
GİRİŞ 30.05.2012 19:06 GÜNCELLEME 30.05.2012 19:06
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Karaoğlak Köyü yakınlarında bulunan Şeyh Halil ziyaretinde (kabristan) yöre halkı tarafından da bilinen dev mezar görenleri hayrete düşürüyor. Dünyanın birçok yerinde devlere ait olduğu belirtilen mezarlar bulunuyor. Yapılan kazılarda dev iskeletlere ve kemiklere rastlanıyoru. Son yapılan araştırmalarda Türkiye'de de bu tür mezarların ve kemiklerin bulunduğu ifade ediliyordu. Yaklaşık 13 metre uzunluğunda 3 metre genişliğindeki dev mezar, yöre halkı tarafından 'Şehide Direj' yani 'Uzun Şehit' olarak biliniyor.

Etrafı odun parçacıklarıyla kapatılan dev mezarın baş ve ayak uçlarında Arapça olduğu ileri sürülen yazılar bulunuyor. Mezarla ilgili bilgi veren Karaoğlak köylüleri, uzun bir döneme kadar buraya türbe ziyaretleri yapıldığını, mezar başında dualar okunup kurbanlar kesildikten sonra para bağışının yapıldığını kaydettiler. Mezar tarihi ile ilgili kesin bir bilgiye sahip olmadıklarını ifade eden köylüler, mezar ile ilgili araştırma yapılmasını istiyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 5
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    birde şöyle düşünün. birinin başı diğerinin ayak tarafına gelecek şekilde mezar yapın ve taşları dikin..yani iki mezar,şekil şöyle olur /.......//......../ zamanla sel oldu deprem oldu,vs ve ortadaki iki taş gittiiii bakın mezar şöyle oldu /....................../ şimdi yorum yapıyoruz...amanın amanın mezara bakın amanın amanın kim bilir içinde yatan ne gaa büyük,ne gaa büyük...neyse ne bana ne ...bence böyle bir şey.
    Cevapla
  • mehmet guzel 11 yıl önce Şikayet Et
    nedense bunu pek bilen yok. . insanların boylarının hz. ademden beridir kısaldığını biliyoruz. hayvanlarda nesilden nesile küçüldüler. hz. ademin boyu çok uzun. yanılmıyorsam 70 metre dolaylarında. ve 1000 yılı aşkın ömrü var. ömürler kısaldı, boylar küçüldü.
    Cevapla
  • Enterprise 11 yıl önce Şikayet Et
    yerini tespit edemiyorlar bahçe gibi kabir yapıyorlar.... doğu ve güney doğu anadolu'daki vatandaşlar çaldıran savaşından sonra oralarda bulunan türkmen aşiretlerinin devlet tarafından oradan sürülmesinden sonra oralara yerleştirilmişlerdir. hatta yavuz sultan selim han bu bölgeyi bi zatihi idris-i bitlisi'nin idaresine bırakmıştır. hülasa devlet i aliye'nin bu topraklardaki politikası bellir. vesselam............................
    Cevapla
  • Mütebessim 11 yıl önce Şikayet Et
    diyarbakır'daki peygamber kabirleri. diyarbakır'ın eğil ilçesinde, dicle barajı yapılırken bulunan ve baraj altında kalmasın diye tepeye nakledilen hz. elyesa ve hz. zülkifl a.s. efendilerimizin kabirleri var ki, onlar da epeyce büyük, birkaç metre. youtube'de videosu da var. gezimizde orayı da ziyaret etmiş ve görmüştük.
    Cevapla
  • Hamza DURMAZ 11 yıl önce Şikayet Et
    bir sebebi var...!. doğu ve güneydoğu anadolu bölgesinde bir çok yerde bir tepenin başında ağırlıklı olarak ta halk arasında ' şıh ahmet, şıh muhammed ' isimli resmi yazılı bir tarihi, senedi, zatın hangi çağda yaşadığına, kim olduğuna dair müsbet bir belgesi olmayan bu çeşit yüzlerce yatır, ziyaret var. ve yöre halkı da asırlardır sorgusuz sualsiz bu tür yerlere bin bir türlü dert için akın eder. ve hiç kimsede bilimsel olarak bu tür yerlerin tarihini araştırma yoluna gitmez. ama bu tür yerler niye ağırlıklı olarak doğu ve güneydoğu anadolu bölgesinde...? muhakkak bunun bir sebebi var. bence...?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor