Alaşehir'de jeotermal patlamalar

Manisa'nın Alaşehir ilçesi Alkan köyü Muratlar mevkiinde jeotermal patlamalar devam ediyor.

Alaşehir'de jeotermal patlamalar
Alaşehir'de jeotermal patlamalar
GİRİŞ 16.06.2012 23:06 GÜNCELLEME 16.06.2012 23:06

6 değişik yerde patlama yaşanan Alkan Köyü Muratlı mevkiinde bu kez beş ve altıncı patlamaların yaşandığı alanın ortasında yaklaşık 50 metre çapında, 100 metre yüksekliğinde ve 700 metre uzağa fışkıran bir patlama yaşandı. Patlama sonucu kulenin kurulacağı alan yaklaşık 50 metre çapında çukur açılınca Hollanda'dan getirilen makineler de devre dışı kaldı. En büyük ve en yüksek patlamanın yaşandığı son patlama ile yaklaşık 700 metre alan tamamen kurudu.

Bölge küçük bir çöle döndü. Bağ alanlarına girilemiyor. Jandarma yaklaşık 20 dönüm alanda güvenlik şeridi oluşturdu. Özel firma özel güvenlik ekipleriyle bölgeyi koruma altına alacak. Patlamanın yaşandığı bölgeye yaklaşık 700 metre uzaklıkta bulunan bağlarının tamamen kuruduğunu belirten üretici Alim Kocabaş, "Gece korkunç bir gürültü oldu. Deprem oldu sandık. Köy yaklaşık 1 kilometre uzakta olmasına rağmen gürültü duyuldu. Bağ alanlarımız tamamen kurudu. Vali bey zararların karşılanacağını söyledi ama henüz bizimle irtibat kuran olmadı. Bu güne kadar hiç böyle patlama olmamıştı. Bağlarımız çöle döndü. Çaresiz bekliyoruz" dedi.

Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan, olay yerine gelerek incelmelerde bulundu. Uslan, "Bu bir felaket. Önlemeye çalışıyoruz. Gece saat 02.00 sıralarında yaşanmış. Tek tesellimiz can kaybı olmayışı. Çünkü yeni gelen makinayı kurma çalışmaları yapılıyordu. Bu kez daha geniş bir alana yayılmış. Jandarma güvenlik şeridi oluşturdu. Bundan sonra firma özel güvenlik ekibi oluşturarak güvenlik önlemlerini daha da artıracağız. Teknik elemanlar kapatma çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı