Aksaray'da bir köyü yılanlar bastı

Aksaray'dakinin merkeze bağlı ve Hasandağı eteklerinde bulunan Yukarı Dikmen köyünü yılanlar bastı.

Aksaray'da bir köyü yılanlar bastı
Aksaray'da bir köyü yılanlar bastı
GİRİŞ 19.06.2012 11:02 GÜNCELLEME 19.06.2012 11:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ellerinde tüfek ve değneklerle yılanların peşine düşen köylüler, ellerinde tüfek ve sopalarla gece gündüz yılan nöbeti tutuyor.

Aksaray merkeze bağlı Hasandağı eteklerinden Yukarı Dikmen Köyü merkezine kadar inen yılanlar, köylülerin korkulu rüyası haline geldi. Özellikle çocuklar için büyük tehlike oluşturan yılanlardan bazıları, köy meydanında köylüler tarafından öldürüldü. Ellerinde tüfek ve değneklerle kaçan yılanların peşine düşen köy halkı, kendi yöntemlerince lastik yakıp yılanları kaçırmaya çalışıyor. Yaklaşık 1 haftadır köylerini yılanların bastığını ifade eden köy halkı, 3-4 yılan öldürdüklerini birçok yılanı da kovalayarak kaçırdıklarını söyledi.

Korkudan evlerine giremediklerini belirten köylüler, yılanların evlerin içine gizlendiğini, eve girenlerinde yaz sıcaklarının bastırmasına rağmen kapı ve pencere açamadıklarını, kapı ve pencerelerde ekstra güvenlik önlemi aldıklarını kaydetti.

Geceleri korkudan yatamadıklarını da dile getiren vatandaşlar, yetkililerden köyün içinin bir an önce ilaçlanarak yılanlardan temizlenmesini istedi. Yılandan evlerine bile giremediklerini belirten köy halkından biri, "Köyümüzü yılanlar bastı. Çoluk çocuk hep perişanız. Tüm erkeklerle birleşip yılan nöbeti tutuyoruz. Köyümüzün bir an önce ilaçlanmasını istiyoruz" dedi.

Kendilerine has bir yöntem geliştiren köylüler, yılanları saklandıkları delikten çıkartmak için lastik yakarak duvarlara tütsüyor. Bu yöntemle yılanları saklandıkları yerden çıkardıkları belirten köylüler, bu sayede yılanları öldürmeye çalıştıklarını söyledi.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Esad Kılıç 11 yıl önce Şikayet Et
    köylerimizin hali berbat. 600 senesi köyler bunlardan daha iyidir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı