Kemik hastası bayram öncesi bayram etti

Antalya'nın Korkuteli ilçesi Yelten kasabasında cam kemik hastası Mehmet Ali Girgin (23) bayram öncesi tekerlekli sandalyeye kavuşmanın sevincini yaşadı.

GİRİŞ 17.08.2012 12:49 GÜNCELLEME 17.08.2012 13:00

Antalya'nın Korkuteli ilçesi Yelten kasabasında cam kemik hastası Mehmet Ali Girgin(23) bayram öncesi tekerlekli sandalyeye kavuşmanın sevincini yaşadı.

3,5 aylıkken geçirdiği havale sonrası cam kemik hastalığına yakalanan Mehmet Ali Girgin(23) için geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan haberlerin ardından hayırseverler harekete geçti. Yurt içi ve yurt dışından hayırseverlerin desteği ile temin edilen çok fonksiyonlu engelli aracı ve hastanın taşınmasına yardımcı olacak bir adet sedyeyi Korkuteli Kaymakam Erkan Karahan, beraberindeki sağlık ekibi ile birlikte Mehmet Ali Girgin'in ailesine teslim etti.

Karahan, hayırseverlerin yardımları ve kaymakamlık iş birliği ile temin edilen aracı Girgin ailesine teslim ettiklerini belirterek, "İnşallah bundan sonra Mehmet Ali kardeşimiz bu güne kadar bağlı olduğu yataktan kurtulabilecek. Bu araç ile dışarıya çıkarak güneşlenebilecek, gezebilecek." dedi.

Engelli aracına kavuşan ve ilk defa bindirilerek sokağa çıkarılan Mehmet Ali Girgin ise yaşadığı sevinci ailesi ve basın mensupları ile paylaştı. Girgin, yaşadığı sevinci el çırparak çevresindekilere göstermeye çalıştı.
Doktor kontrolünde ilk defa engelli aracına bindirilen cam kemik hastası Mehmet Ali Girgin'in annesi Havva Girgin, "Allah hayırseverlerden, Korkuteli Kaymakamımız ve gazetecilerden razı olsun.

Onlar olmasa biz bu sevinci yaşayamazdık. Bu mübarek Ramazan ayında, bize daha bayram gelmeden, bayram sevinci yaşattılar. Allah hepsinden razı olsun. 23 yıldır ne çektiğimi, bir ben bir de Allah biliyor. Artık bundan sonra oğlumu güneşe çıkarabilecek, istediği yerleri gezdirebileceğim." dedi.

Hasta Mehmet Ali Girgin'in kız kardeşi Hatice Girgin ise başta kendilerine sahip çıkan basın mensupları olmak üzere, sonrasında kendilerine yardımcı olmak için ulaşan herkese teşekkür etti. Girgin, duygularını şöyle dile getirdi: "Ağabeyim ile ilgili haberin medyada yer almasından sonra, bize ulaşan çok sayıda hayırsever oldu. Bu şekilde bir kez daha, bizim insanımızın ne kadar hayırsever olduğunu anlamış olduk. Bu süreçte, bizi yalnız bırakmayan gazeteci ağabeylerime, Kaymakamımız Erkan Karahan'a çok teşekkür ediyorum."

 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal