Fikri Sağlar'ın evlatlık talebine red

Eski bakanlardan Fikri Sağlar, eşi Serap Sağlar'ın ilk evliliğinden olan kızı Gerçek Büyükağaoğlu'nu nüfusuna geçirmek için Ankara'da açtığı davayı kaybetti.

Fikri Sağlar'ın evlatlık talebine red
Fikri Sağlar'ın evlatlık talebine red
GİRİŞ 14.05.2005 13:51 GÜNCELLEME 14.05.2005 13:51

Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, eşi Serap Sağlar’ın ilk evliliğinden olan 23 yaşındaki kızı Gerçek Büyükağaoğlu’nu nüfusuna geçirmek için Ankara’da açtığı davayı kaybetti.
Ankara 3. Aile Mahkemesi’nde görülen ‘evlatlık ilişkisi tesisine’ dair duruşmaya Fikri Sağlar, eşi Serap Sağlar ve oğulları Erdal ile birlikte Gerçek Büyükağaoğlu da katıldı. Büyükağaoğlu, ‘Evlatlık edinmemi serbest irademle kabul ediyorum’ dedi. Sağlar’ın avukatı ‘Davalının müvekkilinin eşinin çocuğu olduğunu, bu evlilikten ortak çocuklarının da bulunduğunu, bu nedenle ‘evlatlık bağı tesisini’ talep ederim’ dedi.
18’DEN BÜYÜK
Mahkeme Hákimi Uğur Durak tafsilatın gerekçeli kararda açıklanacağını belirterek davanın reddine karar verdiğini açıkladı. Davanın, Büyükaoğlu’nun 18 yaşından büyük olması, Sağlar çiftinin bir çocuklarının bulunması nedeniyle evlat edinme kriterlerine uymadığı için reddedildiği bildirildi.
Sağlar, ailesi hakkındaki haberlerle kamuoyunun gündemine gelmek istemediğini söyledi. Sağlar, ‘Biz Gerçek’le 21 yıldır birlikteyiz. Biz zaten bir aileyiz. Ancak bunun formalitelerini de yerine getirmek istedik’ dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt