Hangi ülke vatandaşı nasıl yatakta yatıyor?

Yapılan araştırmalara göre Fransızlar yaylı yataklardan hoşlanmıyor. Amerikalılar uyku için yumuşak ve yüksek yatağı, İranlılar sert yatağı, İngilizler ise dar yatağı tercih ediyor. Japonlar ise yer yatağını seviyor.

Hangi ülke vatandaşı nasıl yatakta yatıyor?
Hangi ülke vatandaşı nasıl yatakta yatıyor?
GİRİŞ 06.12.2012 11:21 GÜNCELLEME 06.12.2012 11:21

Yatak firmaları, yeni pazarlara girmeden önce o ülkede tercih edilen yatakları araştırıyor. 
Türkiye'nin yatak ve uyku ürünleri firmaları, ihracat yapacakları ülkelerin yatak kültürlerine yönelik araştırma yapıyor. Yatak ve uyku ürünleri ihracatının önemli bölümünü gerçekleştiren “Ruban D'Honneur 2011” nişanına sahip BRN firması da, ihracat gerçekleştirdiği ülkelerde yaşayanların yatak tercihlerine ilişkin ilginç bir araştırmaya imza attı. Üretimini Kayseri'de yapan BRN, İtalya'ya, ABD ve Almanya'nın yanı sıra ejderiyle ünlü Komoda adasına ihraç ettiği ürünlerini Türk tüketicisiyle de buluşturmaya hazırlanıyor. 5 kıtada 51 ülkeye ürünlerini gönderen BRN Yatak Genel Müdürü Berna İlter, her ülkeye özgü yatak ürettiklerini, bu sayede ihracatta başarıyı yakaladıklarını belirtti. Yeni bir pazara girmeden önce öncelikle o ülkenin uyku, yatak kültürünü çok iyi araştırdıklarını anlatan İlter, şunları söyledi:
''Fransız yaylı yatak istemez, Hollandalı bazalı yatakta yatmaz. Amerikalılar büyük, çok yumuşak ve yüksek yatak ister. Alman ise hijyen delisidir, mutlaka kılıflı ister. Alır almaz kılıfını yıkar öyle kullanırlar. İranlılar sedir kültüründen dolayı çok sert yatakta yatar, hatta yaylar arasına takoz ve çift keçe koydururlar. İngilizler, İrlandalılar yumuşak, dar yatak ister. Japonlar yere serebilecek yatak ister, rulo yapıp dolapta tutar. Yunanistan'da keçe yasaktır, malzeme doğal olacak, pamuk olacak. Ruslar, turuncu yeşil, mavi yatak ister, beyaz çok az satılır."

Türkiye'de yatak kültürünün Batılı ülkeler kadar gelişmediğini anlatan İlter, ''Her gün 8 saatimizi üzerinde geçirdiğimiz yatağın kişiye özel bir ürün olduğunu unutmamak gerekir. Bu yüzden Türkiye'deki satış noktalarında kişiye en uygun yatağı belirleyecek uyku kabinimiz bulunacak. Bu kabinde yapılacak testlerden sonra kişiye özel yatakları belirleyip, müşterimizin tercihine sunacağız'' diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı