Hangi renk ne anlama gelir?

Hepimizin tutku derecesinde sevdiği renkler vardır. Kimimiz kırmızıdan, kimimiz de maviden vazgeçemeyiz. Peki her bir rengin, aslında ne anlattığını biliyor musunuz?

Hangi renk ne anlama gelir?
Hangi renk ne anlama gelir?
GİRİŞ 08.06.2005 15:13 GÜNCELLEME 08.06.2005 15:13

Tercih ettiğimiz renkler, ruh halimizi yansıtan bir aynadır adeta. Ama çift yönlü bir etkiye sahiptir renkler; duygularımızın bir yandan dışa vurulmasını sağlarken, bir yandan da psikolojimiz ve fizyolojimiz üzerinde olumlu ya da olumsuz değişimler yaratırlar... Peki her bir rengin, aslında ne anlattığını biliyor musunuz?


Renginiz kırmızıysa

      Bir numaralı enerji kaynağı olduğu için hareketli ve tutkulu birisiniz. Ama bazen insanları kırdığınız olmuyor da değil. Ancak neşeli ruh haliniz, onları geri kazanmanızda yardımcı oluyor.
     
     Renginiz yeşilse

      Baharın müjdecisi olan yeşilin, üzerinizde sakinleştirici bir etkisi var. Dengelisiniz ve karşılaştığınız sorunları kolaylıkla çözebiliyorsunuz. Ama, çok fazla yeşili tercih etmeniz, sizi tembelliğe ve uyuşukluğa itebilir.
     
     Renginiz eflatunsa

      Fazlasıyla toleranslı bir insansınız. Sabrınızı son ana kadar korumasını biliyorsunuz. Kimsenin canının yanmamasına özen göstermek koşuluyla düşüncelerinizi rahatlıkla ortaya koyabiliyorsunuz. Hayal gücünüzü de unutmamalı.
     
     Renginiz turkuvazsa

      Herhangi bir tartışma ya da çatışmada sinirleriniz hemen bozulmaz. Ama hata yapmaktan öyle çekiniyorsunuz ki, bazen kimi şansları değerlendiremiyorsunuz. Kendinize güvenmek konusunda bir adım atın.
     
     Renginiz pembeyse

      Aşk acısı çektiğinizde hemen ona sarılıyorsunuz. Çünkü o tam bir teselli rengi. Bu arada çevrenizdeki insanların iyi olması, sizin de iyi olmanızı sağlıyor. Tüm bu vericiliğinize karşın, ara sıra kendinizi de birinci sıraya koymayı unutmayın.
     
     Renginiz maviyse

      Neden - sonuç ilişkisine çok önem veriyorsunuz. Yaşadıklarınızdan, yarattıkları etkileri dikkate alarak bir sonuç çıkarıyorsunuz. Bu arada küçük bir ipucu, sevdiğiniz mavinin tonu ne kadar açıksa, o kadar rahat bir insansınız demektir.
     
     Renginiz turuncuysa

      Tuttuğunuzu koparıyor ve verdiğiniz sözü hemen eyleme dönüştürüyorsunuz. Enerji dolu oluşunuz herkesi etkiliyor. Ama bu hareketlilik, bazen sevdiklerinize sıkıntı yaratabilir. Turuncunun en büyük etkisi ise olaylar karşısında doğru düşünmenizi sağlamasıdır.
     
     Renginiz sarıysa

      Olumlu düşünmek tam sizi tarif ediyor. Bunu etrafınıza nasıl yansıtacağınızı da gayet iyi biliyorsunuz. Sizin için iyi bir yemek ya da güneşli bir havada yapılacak küçük yürüyüşler bile mutluluk kaynağı.(Milliyet)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı