Zabıtayken sevildi belediye başkanı seçildi

Kastamonu'da belediyede zabıta olarak görev yaparken geçen dönem yüzde 55 oyla belediye başkanı seçilen Mehmet Yılmaz, zabıta olarak hizmet verdiği halka, şimdi başkan olarak hizmet veriyor.

GİRİŞ 09.12.2012 10:56 GÜNCELLEME 09.12.2012 11:32

Kastamonu Pınarbaşı belediyesinde 20 yıl zabıta olarak çalışan Mehmet Yılmaz, geçen yerel seçimlerde yanında çalıştığı başkana rakip oldu. Zabıtalık görevi sırasında ilçe halkının büyük sevgisini kazanan Yılmaz, yüzde 55 oyla ilçe belediye başkanı seçildi. Yılmaz şimdi zabıta olarak hizmet verdiği sokakları belediye başkanı olarak geziyor, ilçe halkının sorunlarını dinliyor.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, Pınarbaşı belediyesinin ilk memurlarından olduğunu ifade ederek, yıllarca belediyeye zabıta olarak hizmet ettiğini söyledi.

Zabıtalığın belediyeciliğin esaslarından olduğunu belirten Yılmaz,''Zabıta olarak çok güzel günlerim geçti. Halkıma güzel hizmetler verdim. Halktan gelen isteği kıramadım. Şartlar bizi başkanlığa taşıdı. Seçime girdik, yüzde 55 oy ile başkan seçildik'' dedi.

Zabıtalık görevini yürütürken belediye başkanının gören gözü, yürüyen ayağı olduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi:

''Halkla iç içeydik, belki ceza yazdık belki kızıp bağırdık. Kasabın etini de çöpe attık belki. Öyle mücadele verdik. Ama benden önceki başkanın ikinci döneminde onunla beraber çalışırken halkımız, 'Siz başkan olmalısınız. Siz aday olun, biz sizi destekleyeceğiz' dedi. Benim aklımda fikrimde olmadan seçime altı ay kala aday gösterdiler. Seçime girdik, 3 aday arasından yüzde 55 ile seçimi kazandık. Eski başkanla biz yarışarak, seçimi kazanmış olduk. Rabbim utandırmasın, görevimize de devam ediyoruz. Hayırlı işlere vesile oluruz inşallah. Kimseyi kırmak istemiyoruz, haksızlık yapanın da karşısına geçip 'sen haksızsın' diyebiliyoruz. Hükümetimizle beraber çalışıyoruz, bazı projelerimiz var. Horma kanyonunun yapılması bizim için çok önemli, turizmde çok öncelikli bir yerimiz. İlçeyi turizme açacak bir yer.''

Zabıtanın yüzünden sıkıntısını anlarım

Zabıtalık görevinin kendisine çok büyük bir kurumsal deneyim kazandırdığını aktaran Yılmaz, çalışan zabıtaların sıkıntılarını yüzlerinden dahi anlayabildiğini söyledi.

Yılmaz, belediye işçilerinin çalışmalarına destek verdiğini de belirterek, ''Bu belediyenin kuruluşundaki ilk 5 memurdan birisi olduğum için belediyenin nerede neyi varsa, nerede su arızası varsa nokta olarak onlara gösteririm. onlar da şaşırırlar, 'başkanım sen daha unutmamışsın bunları' derler'' dedi.

Halk başkandan memnun

Vatandaşlardan Hakkı Gündoğdu ise Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz ile 1980'den beri tanıştığını ifade ederek, Yılmaz'ın eskiden beri hep mütevazı ve hizmet sevdalısı birisi olduğunu söyledi.

Gündoğdu, şöyle devam etti:

''Kimsenin hakkını kimseye yedirmedi. Kimseye laf ettirmedi. Halk onu zabıtayken sevdi. 'Seni belediye başkanı yapacağız' diye halk zorladı, halkın oyuyla geldi. Başkanın mezbahane, otopark yapma ve ilçeyi sanayileştirme gibi sözleri var. Bu dönemde bunları tamamlayamaz. Bir 5 seneye daha ihtiyacının olduğu görüşündeyim'' diye konuştu,

İlçe sakinlerinden Tahir Taş ise, başkan Yılmaz'ın ilçede çok emeğinin olduğunu vurgulayarak, ''Elinden gelen her şeyi yapar. Halk çocuğudur, herkesle oturup sohbet eder. Olumsuz hiç bir şey söylemez. 'Yaparız' der ve yapabileceği her şeyi yapar'' diye kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil