Şehit kızları polis merkezinin başında...

Adana merkezde 13 polis merkezinin 3'ünü kadınlar yönetiyor. Polis Akademisi mezunu olan her üç kadın amirin ortak noktası ise "şehit kızı" olması.

Şehit kızları polis merkezinin başında...
Şehit kızları polis merkezinin başında...
GİRİŞ 14.12.2012 09:32 GÜNCELLEME 15.12.2012 11:03

Ahmet Zeki Gürkan'ın Adana Emniyet Müdürlüğü görevine getirilmesi ile birlikte kent genelindeki kadın merkez amirleri sayısında ciddi bir artış göze çarpıyor.

Özlem Çeker, Yarbaşı Şehit Erdoğan Çıtak Polis Merkezi Amirliği'ni, Özgül Halaç Çoban, Fatih Polis Merkezi Amirliği'ni ve Ebru Kurt da Sarıçam Polis Merkezi Amirliği'nin yönetimini üstlenmesi bunun en önemli örneği olarak öne çıkıyor.

Bir kadın olarak görev yapmanın zor olmasının yanında teşkilatın kendilerinden beklentilerinin de yüksek olduğunu dile getiren Emniyet Amiri Özgül Halaç Çoban, "Her ne kadar yaşanılan olaylar duygusal olarak yıpratıcı olsa da soğukkanlı olmalısınız. Adli olaylarda karşılaştığımız çocuk istismarları beni en çok üzüyor. Çünkü bizimde çocuğumuz var ve bu durumda annelik duyguları devreye giriyor. Ancak, her ne olursa olsun duygularımızı ön plana çıkarmadan profesyonel davranıyoruz" dedi.

"KADIN İMAJINI YIKMAK ÇOK ZOR OLDU"

Daha önce emniyet teşkilatı çatısı altında çok aktif şubelerde de görev yaptığını anlatan Çoban, "Kadın imajını teşkilatta yıkmak zor oldu. Çünkü fıtrattan gelen bir şey var. Erkek kadar güçlü, sağlıklı değilsiniz ve amirsiniz. Ve bu rütbenin hakkını vermek zorundasınız. Bu teşkilatta aynı yerde çalıştığınız insanlar sizinle aynı işi yapıp aynı ücreti alıyor. Bir kadın olduğunuzu unutturup polis olduğunuzu hatırlatmak istiyorsanız, erkeklerden iki kat daha fazla çalışmak zorundasınız" diye konuştu.

Her kurumda olduğu gibi Emniyet Teşkilatı'nda da kadınların olması gerektiğini, bu konuda İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'dan büyük destek gördüklerini kaydeden Özlem Çeker, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Çünkü kadınlar her işi olduğu gibi polisliği de başarıyla yapabilir. Kadınların, 'anne' olmasından gelen toparlayıcı özelliği, meslekte önemli bir avantaj. Ancak burada müdürümüzün bize olan desteği önemli ve kendisi bize güveniyor. Bu da bizim sırtımızdaki yükü, sorumluluğu daha da artırıyor. Bizim gibi o da teşkilattaki kadın amir sayısının artmasını istiyor."

"HAMİLELİK, MESLEĞİME ENGEL DEĞİL"

Hamile olmasına rağmen yine de Sarıçam Polis Merkezi Amirliği görevini üstlenen Ebru Kurt, "Hamileliği bir hastalık olarak görmüyorum. Normal bir süreç. Tabii ki biraz daha risk altındasınız. Sadece resmi kıyafet giyemiyorum. Silahımı takamıyorum ama çantamda taşıyorum" ifadesini kullandı. Adana'da ilk defa 13 polis merkezinde bu kadar çok kadının üst düzeyde sorumluluk üstlendiğini, bunun da önemli bir adım olduğu yorumunda bulunan Kurt, kadın elinin değmesi teşkilat açısında da önemli olduğunu söyledi.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise nüfusun yarısını oluşturan kadınların her meslek kolunda elde ettikleri başarının takdire değer olduğunu belirterek, "Polis Merkezi Amirliği gibi büyük sorumluluk isteyen bu işi yerine getiren personelimizi kutluyorum" dedi.

Okullara yaptığı ziyaretler sırasında birçok kız öğrencinin 'ne olmak istiyorsun' diye sorulduğunda "polis" diyenlerin sayısının azımsanmayacak düzeyde olduğunu vurgulayan Vali Coş, "Polis merkezi amirliği yapan kadın personelimiz bu çocuklarımıza güzel bir rol model olacaklardır" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu