Soğuktan donan minibüsü eşekle çektiler

Ardahan'da eksi 30'ları bulan soğuk hava nedeniyle birçok araç donuyor. İl merkezine gelen bir minibüs de köy içinde yol ortasında dondu. Donan aracı çekecek başka araç olmayınca devreye eşekler girdi.

GİRİŞ 18.01.2013 12:17 GÜNCELLEME 18.01.2013 14:27

Köylüler getirdikleri eşekleri araca bağlayarak aracı kara yoluna çıkarmaya çabaladı. Önde eşeklerin çektiği minibüsü, köylüler de arkadan iterek destekledi. Eşekler aracı çekmekte zorlananınca, eşek takviyesi yapıldı. Köylülerin büyük uğraşı ve eşeklerin çabasıyla minibüs, kara yoluna çıkarılabildi. Kara yolunda da belli süre eşeklerle aracı çekmeye çalışan köylüleri, yoldan geçenler şaşkınlık içinde izledi. Aracın çalıştırılmasının ardından köylüler arabaya binerek Ardahan'a doğru yol aldı.

Soğuk hava nedeniyle araçlarının her gün donduğunu söyleyen sürücü Kurban Akyüz, her sabah bu çileyi çektiklerini ifade etti. Sürücü Akyüz, "Soğuklardan dolayı aracımız dondu. Eşeklere çektirmeye çalışıyoruz. Her gün yaşadığımız çile bu. Devamlı böyle sıkıntılar yaşıyoruz. Eşeklerle az da olsa yol kat etmeye çalışıyoruz. Ardahan'a gidiyoruz, yolcularımız da iteleyerek bize destek veriyor. Biz bu şekilde asfalta çıkmayı düşünüyoruz. Hayvanlara eziyet veriyoruz biz de farkındayız ama araç gitmiyor. Başka çaremiz yok." dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!