Şişirdiği poşet hayatını kurtardı

İstanbul'dan Tekirdağ'ın Muratlı ilçesi Hanoğlu köyü göletine ördek avlamaya gelen 6 kişinin içinde bulunduğu kayığın batması sonucu 3 kişi suda kayboldu, 3 kişi ise kurtulmayı başardı.

GİRİŞ 27.01.2013 10:07 GÜNCELLEME 27.01.2013 11:08

Kayıkta bulunan yüzme bilmeyen Volkan Yörük, kayık içindeki şişirdiği poşetle kıyıya ulaşmayı başardı.

İstanbul'dan Tekirdağ'ın Muratlı ilçesi Hanoğlu köyü göletine ördek avlamaya gelen 6 kişinin içinde bulunduğu kayığın batması sonucu 3 kişi suda kayboldu, 3 kişi ise kurtulmayı başardı. Yüzme bilmeyen Volkan Yörük kayık içindeki şişirdiği poşetle kıyıya ulaşmayı başardı.

İstanbul'dan Tekirdağ'ın Muratlı ilçesi Hanoğlu köyü göletine ördek avlamaya gelen 6 kişinin bulunduğu kayık su alarak battı. Volkan Yörük, Hüseyin Aslantaş ve Engin Yiğit kendi imkanları ile gölden çıktı.

ARAMALAR SABAH DEVAM EDECEK

Gölette kayıp Murat Şentaş, Süleyman Yiğit ve Uğur Osman Ulutürk isimli 3 kişiyi arama çalışması başlatıldı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube dalgıçları gölde botlarla arama çalışması yaptı. Afet Koordinasyon İl Müdürlüğü ve jandarma ekipleri de yaya olarak göl çevresinde arama yaptı. Gecenin kararması ile birlikte ekipler arama çalışmasına son verdi. Aramaların sabahın ilk saatlerinde devam edeceği bildirildi.

KENDİ KURTULDU, AĞABEYİ VE YEĞENİ KAYIP

Yüzerek kıyıya çıkmayı başaran Engin Yiğit'in ağabeyi Süleyman Yiğit ve ablasının oğlu Murat Şentaş gölette kayboldu. Köy kahvehanesinde sobada ısınan Yiğit, ekiplerin ağabeyini ve yeğeni bulmak için çalıştığını söyledi.

YÜZME BİLMİYORDU, ŞİŞİRDİĞİ POŞETLE KURTULDU

Yüzme bilmediğini söyleyen Volkan Yörük, "Bot batınca hepimiz suya gömüldük. Yüzme bilmiyordum. Elime bir poşet geçirerek onu şişirdim. Göğsüme koyarak rüzgarın istikametine doğru gittim. Rüzgar beni kıyıya doğru itti. Kayık kıyıya 100 metre mesafede battı. Yüzme bilmediğim için 100 metreyi rüzgara karşı gitmeyi gözüme kestiremedim. Diğer istikamete doğru gittim." dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar