Hangi ülkede hangi soyadlar?

Bazı ülkelerde, isimler gibi soyadları da öne çıkarak adeta o milletlerle özdeşleşiyor. Çin'de en çok "Çang, Wang ve Le" soyadı kullanılırken, Fransızlar, "Martin, Lefepre ve Bernard"ı tercih ediyor.

Hangi ülkede hangi soyadlar?
Hangi ülkede hangi soyadlar?
GİRİŞ 24.06.2005 11:59 GÜNCELLEME 24.06.2005 11:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngilizlerde en çok "Smith, Jones ve Williams" soyadına rastlanırken, İspanyollar "Garcia, Fernandez ve Gonzales"ten vazgeçmiyor.

Tarık Dursun K'nın, güneşin sıcaklığından okyanusun derinliklerine, ünlülerin tuhaflıklarından tarihe geçen ünlü otomobillere kadar pek çok ilginç bilgiyi derlediği "Amma da Accayip Dünya" adlı kitap Aykırı Yayınları'ndan piyasaya çıktı.

Kitaptaki bilgilere göre, Çin'de en çok kullanılan soyadları arasında "Çang, Wang ve Lee" kullanılırken, Fransızlar, "Martin, Lefepre, Bernard, Bernard, Petit, Dubois, Laurent, Moreau, Durand, Leroy" soyadlarını tercih ediyorlar.

Almanlar ise daha çok "Schultz, Müller, Schmidt, Krüger, Hoffman, Fischer, Krause, Meyer, Richter, Schneider, Schröder ve Wolf" soyadlarını kullanıyorlar.

İngilizler'de çoğunluk "Smith, Jones, Williams, Brown, Taylor, Thomas, Roberts ve Johnson" soyadlarını kullanırken, Kore'de "Kim, Pak ve Yi" soyadları en sık rastlananlar arasında bulunuyor.

İspanyollar ise "Garcia, Fernandez, Gonzales, Lopez, Sanchez, Martinez, Martin, Perez ve Gomez" soyadlarından vazgeçmiyorlar.

İsveçliler en çok "Johansson, Andersson, Carlsson, Erikson, Neilsson, Larsson, Petersson, Olsson, Jansson ve Svensson" soyadlarını kullanıyor.

Ruslarda ise en gözde soyadları arasında "İvanov, Vasiliev, Petrov, Smirnov, Mikhailov, Federov, Sokolov, Popov ve Andreyev" bulunurken, Amerikalıların tercih ettiği soyadları arasında "Smith, Johnson, Williams, Brown, Jones, Miller, Davis, Wilson, Anderson ve Taylor" öne çıkıyor.

ANNELERİNİN SOYADINI TERCİH ETTİLER

"Amma da Accayip Dünya" adlı kitapta, kendi soyadları yerine annelerinin soyadlarını kullanan ünlülere de yer veriliyor.

Kitapta derlenen bilgilere göre, ünlü yazar William Shakespeare babasının soyadı olan "Arden" yerine annesinin soyadı Shakespeare'i kullanmış.

İsaac Ayscough, annesinin soyadı olan "Newton"u tercih ederken, Johann Sebastian Lammerhirt de annesinin soyadı olan "Bach" ile ünlenmiş.

Annelerinin soyadı ile tanınan diğer ünlü isimler ile babalarından aldıkları soyadları şöyle: George Washington (Ball), Thomas Jefferson (Randolph), Wolfgang Amadeus Mozart (Perti), Napolyon Bonaparte (Ramolino), Ludwig Van Beethoven (Keverich), Abraham Lincoln (Hanks), Charles Darwin (Wedgwood), Charles Dickens (Barrow), Giuseppe Verdi (Atrini), Karl Marx (Pressburg), Thomas Edison (Elliot), Sigmund Freud (Nathanson), Bernard Shaw (Gurly), Albert Einstein (Koch), Charlie Chaplin (Hill), Ernest Hemingway (Hall).

YORUMLAR 2
  • Martinez 7 ay önce Şikayet Et
    İlginc
    Cevapla
  • Fahrettin Zeren 7 yıl önce Şikayet Et
    Yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı