Eşinin terk ettiği kadın 4 engelli çocuğuna bakıyor

Zonguldak'ta,akraba evliliği yapan 58 yaşındaki Adviye Bakkal'ın,6'sı zihinsel ve bedensel engelli 8 çocuğu dünyaya geldi.Engelli çocuklarından 2'si öldü,sağlıklı çocuklarından birisi evlendi,birisi de Cezayir'de çalışıyor,5 yıl önce eşi evi terk edince engelli 4 çocuğuna tek başına bakmaya başladı.

Eşinin terk ettiği kadın 4 engelli çocuğuna bakıyor
Eşinin terk ettiği kadın 4 engelli çocuğuna bakıyor
GİRİŞ 07.03.2013 11:36 GÜNCELLEME 07.03.2013 11:36

Adviye Bakkal, 18 yaşındayken teyzesinin oğlu Süleyman Bakkal ile evlendi. Bakkal çiftinin 6'sı engelli 8 çocukları dünyaya geldi. Zihinsel engelli Mahmut 15 yıl önce 19 yaşında, bedensel engelli Asiye ise 8 yıl önce 22 yaşında engellerine bağlı rahatsızlıkları nedeniyle hayatlarını kaybetti. Sağlıklı olan 30 yaşındaki Halit Bayram, Cezayir'de bir inşaat firmasında mühendis olarak çalışırken, maden işçisi 28 yaşındaki Metin Bakkal ise 3 ay önce evlendi.

EŞİ EVİ TERK ETTİ

Kamyon şoförlüğü yaparken emekliye ayrılan eşi Süleyman Bakkal'ın 5 yıl önce evi terk edip başka bir kadınla dini nikahla yaşamaya başlaması üzerine Adviye Bakkal, çocukları fiziksel engelli 38 yaşındaki Hacer, 37 yaşındaki Saadet, zihinsel engelli 14 yaşındaki Ayşe Gökçe ve 13 yaşındaki Muhammet Emin ile tek başına kaldı.

Engelli çocukları için aldığı evde bakım ücretiyle geçimini sağlayan Adviye Bakkal, boşanmadığı eşinin arada bir eve gelerek çocuklarını gördüğünü söyledi. Adviye Bakkal, fiziksel engelleri nedeniyle ikisi yatağa bağlı yaşayan çocuklarının tüm ihtiyaçlarını tek başına karşılıyor. Elleriyle besleyip banyolarını yaptırdığı çocuklarının yanından bir an olsun ayrılmayan Adviye Bakkal, kendisini çocuklarına adadığını söyledi. Adviye Bakkal, şöyle konuştu:

"4 çocuğum da engelli. Bütün zamanımı onlarla geçiriyorum. Allah bana güç kuvvet veriyor, bakıyorum. Allah'ım benim canımı onlardan sonra alsın. Ben ölürsem onlara kim bakacak? Her sabah onları kaldırıyorum, kahvaltılarını yaptırıyorum, banyolarını yaptırıyorum. Her türlü ihtiyaçlarını karşılıyorum. Ölene kadar da bakmaya devam edeceğim."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak