Kabataş da yalan, adliye baskını da yalan!

Bakırköy Adliyesi'nde duruşmalarımız oluyor..

  • GİRİŞ01.04.2015 10:11
  • GÜNCELLEME01.04.2015 10:48

Gazetedeki yazılar sebebi ile.. Basın mensubu olarak adliyeye geldiğim için, kemerime varıncaya kadar çıkarttırıp, arama yapılıyor.. Ama yanı başımdan.. Avukatlar, sadece kimlik göstererek, geçip gidiyorlar.. Böylesi bir ortamda.. İçeriye silah da sokulur.. Kamufle edebilirlerse, daha büyüğü de.. Peki kimdir bunun sorumlusu? "Avukatlarını üstü aranamaz" diye dayatan, "özgürlük" havariliği adı altında, teröristlere yataklık edenlerdir.. Avukatın üzerine aratmama ile, avukatlara itibar kazandırılacağını zanneden, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu..

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'dır.. Avukatların kemerine kadar aranmalarını ben de istemem.. Ama elini kolunu sallayarak adliyeye girmeleri de, akıl alacak bir iş değil.. İşte baro yetkililerinin bu sahte özgürlükçü tavırları. 2006'da Danıştay cinayetine.. Dün de Çağlayan Adliyesi'ndeki vahim olaya sebebiyet verdi.. Dolayısı ile, dünkü olayın failleri de, sadece silahı içeri sokan avukat.. Sadece silahı savcıya doğrultan terörist değil.. Onlarla birlikte, "Avukatların üzeri aranamaz" diyen tüm baro yetkilileridir.. Adliye baskını ile birlikte, dün ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisini bir araya getiren hemen tüm medya organları..

Adliyeye silah sokulmasının sebebini, "Elektrik kesintisi sebebi ile x-ray cihazının çahşmamasr'na bağladılar.. İki defa yalan.. Birincisi, avukatların üzeri zaten aranmıyor.. Bazı adliyelerdeki x-ray cihazından geçme, fiilen işlevsiz kalmış durumda.. x-ray cihazı ötse bile, polis arama yapmıyor.. İkincisi.. Elektrik kesintisi ile birlikte, jeneratörler devreye giriyor.. Dolayısı ile, olayın elektrik kesintisi ile direkt bir ilgisi yok.. Ama ne yapacaklar? Siyasi iktidarı güçsüz gösterecekler ya.. Nasıl organize ettikleri meçhul olan elektrik kesintisinin sonuçlarını çok daha vahim olarak gösterecekler ya.. Adliye baskınını da.. Hemen elektrik kesintisine bağladılar.. Dünkü adliye baskını sonrasında..

Kabataş'a gidip, haykırasım geliyor: "Kabataş yalandı hani!" Sadece Gezi'ciler değil. Sadece solcular değil. Zaman gazetesi, Samanyolu haber. Alnı secdeli kişiler de. "Kabataş yalan.. Bunu kabul edin" diyorlardı.. "Berkin Elvan küçücük bir çocuk.. Ona acıyın bari" diyorlardı.. Şimdi onların hepsine söylüyorum.. Çıkın ortaya utanmazlar. Kabataş'ın yalan olduğunu, iftira olduğunu söyleyip, özür dilememezi isteyen ahlaksızlar.. Gezi'cilerin devamı konumundaki teröristlerin, dün bir savcıyı rehin aldıkları o vahim olay sonrasında çıkın ortaya ve söyleyin, "Kabataş yalan mı?" MOBESE görüntülerini yok etmenin rahatlığı ile.. "Yalan, yalan" diye ciyaklayanlar.. Söyleyin, savcının başına silah dayayanlar, bir kadına niçin tekme atmasınlar ki? Bir savcıyı, adliyede rehin alanlar, öldürmekle tehdit edenler.. Bir başörtülü bayana niçin küfür etmeyecekler ki!? Daha önce de yazdık.. Bu teröristler, Kabataş'ta o başörtülü bayanın tacize uğradığı gün. Yarım saat farkla..

Olayın meydana geldiği noktaya 600-700 metre mesafede.. Bir polis aracını ters çevirip, yakmışlardı.. Bu gerçeği hiç kimse inkar edemediği halde.. Dindar geçinenleri de.. Solcu geçinenleri de.. "Geziciler kimseye zarar vermediler. Başörtülü bayanın uğradığı ileri sürülen taciz yalandır, iftiradır" dediler.. Buyrun söyleyin şimdi.. Savcının başına dayanan silah da yalan mı? "Berkin çocuk ya çocuk.. O çocuğun elindeki sapandan ne olacak?.. Çocuğun ağzındaki bez parçasından ne olacak?.. O çocuk. Ekmek almaya giden çocuk" diyen soytarılar..

Çıkın şimdi cevap verin.. Berkin'in eline sapanı verenler de.. Berkin'in yüzünü kapatarak Gezi isyanına götürenler de.. Berkin'in polise taş atmasını tahrik edenler de.. O sıcak olaylar arasında, kimsenin istemediği bir sonuç olsa da.. Berkin öldüğünde.. Berkin'in üzerinden başka gençleri ölüme götürenler de.. Gençleri Taksim'e çıkmaya tahrik edenler de.. Divan oteli resepsiyonunu kullandırtanlar da.. Ters döndürülmüş polis aracının pzerine çıkıp zafer işareti yapan bir avukatın eylemini, "Kanunda böyle bir suç yok" diyerek beraat ettiren hakim de..

Trilyonlarca liralık zarar, onlarca insanın ölümü ve yaralanması gerçeğine rağmen.. Gezicileri çifter çifter beraat ettirenler de.. Dünkü rehin alma eyleminin sorumlusudurlar.. 

yazının devamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat