Bütün hesaplar altüst

Bugün yeni bir gün ve öyle anlaşılıyor ki, bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olamayacak.. Bütün taşlar yerinden oynadı.

  • GİRİŞ03.08.2015 10:11
  • GÜNCELLEME04.08.2015 09:53

PKK bugünden yarına tasfiye olmayacak ama, artık eski PKK da olmayacak.. Hem Türkiye’deki, hem Irak’taki, hem de Suriye’deki varlıkları tartışmalı hale gelecek..

Birileri PKK’nın yenilmez olduğunu düşünüyordu. Rakiplerini tükrükleri boğacak kadar güçlü idi birilerinin gözünde ve bu iş bitmişti. Geri dönüşü de yoktu bu yolun.. Kandil’den Akdeniz’e uzayan bir yolun hayalini kuruyorlardı.

Görünen o ki, PKK’nın bölgedeki tek dostu İran, o da pamuk ipliğine bağlı. İran’ın PKK’ya sempatisi İran’dan Akdeniz’e uzayacak, bir Şia koridoru ile ilgili.. Paralel bir ütopyaya sahipler. Ama öte yandan DAEŞ tehdidi kalktıktan sonra Musul petrolü konusunda yine karşı karşıya gelecekler.

Tek bir PKK yok artık. Merkez komite, İran, Irak ve Suriye’de. Türkiye’de DTP, KCK ve Apo var. Daha bir sürü alt fraksiyon sözkonusu..

Ciddi bir silah stokları vardı. Yargılama yapıyorlar, vergi alıyorlar, güvenlik kontrolü yapıyorlardı. Kaçakçılık yapıyorlar, haraç alıyorlardı. Bir sürü şirketleri vardı. PKK’nın “ateşkes bitti” açıklamasıyla silaha sarılmasının ardından barış süreci bitti ve PKK ile ilgili tüm dosyalar masada.

Önümüzdeki haftadan itibaren çok daha kapsamlı ve etkili operasyonlar gündemde.

Barzani kendi topraklarında PKK’yı istemiyor aslında. PKK’nın Türkiye ile hesabı bitse namlusu Barzani’ye dönecek.. Barzani topraklarındaki PKK, varlığının sebebi olan hava operasyonları ve topçu ateşleri, karşı ateşler bölge güvenliği açısından ciddi bir risk oluşturuyor.. Önümüzdeki günlerde bir kara operasyonu sözkonusu olacak olursa Barzani buna “hayır” demeyecektir.

Yazının tamamı için tıklayınız...

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat