Sıcak

  • GİRİŞ05.08.2015 11:21
  • GÜNCELLEME06.08.2015 09:41

Sıcak günler bütün yaz boyunca devam edecek..

Askeri Şûra tamam.. Bugün şûrada son gün. Bugün alınan kararlar Beştepe’nin onayına sunulacak. Sırada hükümet ve seçim kararı var. Tabii hükümetin nasıl kurulacağı ve seçime giderken parlamentoda alınacak kararlar, hükümetin nasıl teşkil olacağı, icraatları ve ardından yeni seçimde adaylar ve seçime kadar geçecek süre hep sıcak bir gündem oluşturacak.

CHP ile koalisyon görüşmelerinin sonucu da bu akşam AK Parti Genel Merkezindeki müzakerelerden sonra belli olacak.. Ve tabii bundan sonraki yol haritası da aynı şekilde.

Ekonomide acil bir alarm yok. Ama terör ve sınır güvenliği, bölgedeki sıcak gelişmeler hep gündemde olacak..

Paralel ve derin çete Erdoğan’ı ve arkadaşlarını UCM’ye götürmek için girişimlerini sürdürse de nafile bir çaba gibi duruyor bu girişimler.. Gezi benzeri bir ayaklanma da artık çok zor.. Derin devlet, paralel devlet, PKK, DHKP-C, DAEŞ, İsrail, Tapınakçılar, Esed, malum media, STK görünümlü Truva atları, Soros, Blacksand hepsi birlik oldu, ama sonuç ortada.. Türkiye; Suriye, Irak, Afganistan, Irak ya da Ukrayna olmuyor..

Eğer seçim kasımın son haftasında yapılacaksa, bir önceki hafta da G20 zirvesi var Antalya’da. Erdoğan’ın Çin’le başlayan turları ABD ile devam edecek.. Sırada Japonya da var.. Bu G20 zirvesi konjonktürel olarak bölge ve Türkiye’nin dış politikası açısından son derece önemli. Tabii diğer ülkeler açısından da büyük bir önem taşıyor. Kasım zirvesi dünya barışı ve uluslararası ilişkiler açısından milat olabilir..

Halk daha çok terörden rahatsız. Bir de siyasetteki belirsizlik can sıkıcı bir hal aldı. O sorun artık çözüm yolunda. Yeni hükümet göreve başlayacak, yemin edecekler, hükümet programı okunacak, güvenoylaması yapılacak ve seçim kararının ardından bu defa da seçim süreci başlayacak..

Yazının tamamı için tıklayınız...

Yorumlar1

  • anti satan 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın hocam melhamei kübraların sonuncusu olacak amik ve çevresinde ister kabul edin ister etmeyin 40 larda mehdi de sürecin içinde :)
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat