Eli ayağı boş değil, tuttuğu iş değil

“Avara kasnak” gibi dönüp duruyorlar, elleri ayakları boş değil, tuttukları iş değil.

  • GİRİŞ01.09.2015 10:14
  • GÜNCELLEME01.09.2015 10:14

Dostlar alışverişte görsün kabilinden işler. 6 ay bir güz gitseler de bir arpa boyu yol katedemezler..

Ne oldu şimdi. Ne yaptıklarını zannediyorlar. Onlar istemese de kabine kuruldu.. MHP aklı işte, boş konulup kabine, HDP’ye teslim edilir mi? Ettiler işte. Neyse ki akl-ı selim ile hareket eden biri çıktı da mahallenin namusunu kurtardı. Keşke Meral Akşener de parti disiplini filan diye, Devlet Bahçeli’ye sadakatinden önce Devlet’e, parti disiplininden önce Anayasal görev ve sorumluluğuna öncelik verseydi..

CHP de, MHP de sonucu işin başından belli bir yolculuğa çıktılar ve sonunda hükümet kuruldu.. “Biz yokuz” dediler ve yok oldular.

Bahçeli hadi görelim, Türkeş’i partiden ihraç etsin.. 80’den 79’a düşer, protokolde Demirtaş’ın arkasında durur.. Yapamaz. Yaparsa bindiği dalı keser.. Öfkeyle kalkan zararla oturur denmiştir. Yanlış hesap sonunda Beştepe’den döner..

Parti tüzüğü, parti disiplini dedikleri şey, Anayasa ve yasalardan üstün bir şey değil ki. Ülkeye ve millete sadakat asıl. Parti ülke için var. Ülke ve millet, parti ve genel başkan için değil. Hukuku, kamu yararını bir kenara bırakarak siyaset yapamazsınız..

Neyse Türkeş kabinede yalnız değil. BBP eski genel başkanı Yalçın Topçu da kabinede yer aldı.

Düşünsenize, Baykal kabineye girseydi, bir zamanlar sağ lider adayları arasında adı geçen İlhan Kesici de kabinede. 28 Şubat’ın dirayetli İçişleri Bakanlarından DYP’den, Merak Akşener de MHP kontenjanından kabinede. Türkeş’i, Topçu’su ile muhteşem bir kabine olurdu.. Alevi Bakanların hepsini HDP’ye vermek yerine AK Parti’den Reha Çamurcu kabinede olamaz mı idi mesela.. Böyle bir kabinede HDP’nin belirleyici bir rolü olabilir mi idi. Şimdi de aslında belirleyici durumda değiller.

Bahçeli’ye sormak gerek, madem kabinede olmuyorsun, Meclise de girme. Orada da HDP var. Meclis komisyonlarına da girme. Türkiye’de de onlar var. İstersen Türkiye’yi de terket!?. Nasıl bir milliyetçilik anlayışı bu. Maksatları üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek anlaşılan.

Neyse şimdiki Bakanlar Kurulu da kötü değil. Zaten bu bir seçim hükümeti. İcracı bir kabine değil. Tarih bu süreçte herkesi oynadığı rolle bir şekilde kaydedecek..

CHP ve MHP’nin parti ve yönetim kadroları bu süreçte oynadıkları olumsuz rolün faturasını ağır bir şekilde ödeyeceklerdir.. Önce millet sandıkta birilerine bu işin hesabını soracak.. Krizden medet umanlar o krizin kurbanı olacaklar..

MHP bu süreçteki rolü ile aslında CHP’den daha kötü bir durumda. Eğer yeni bir seçimden sonra çok zayıf bir ihtimal olmakla birlikte, faraza bir koalisyon kurulması gerekse, artık ilk akla gelen parti, bugünkü yönetim kadrosu işbaşında olduğu sürece MHP olmayacaktır. Tabi eğer MHP bütün bu olanlardan sonra barajı aşabilirse. Bahçeli bu çıkışı ile kendi giderken gittiği yere partisini de götürmek istiyor anlaşılan..

Yeni kabine 11 AK Parti, 11 bağımsız, 2 HDP, 1 Bağımsız üyeden oluşuyor. AK Parti cephesinde fazla bir değişiklik yok. Başbakan yardımcıları, Cevdet Yılmaz, Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Tuğrul Türkeş, İçişleri Selami Altınok. Emniyet müdürlüğünden İçişlerine hızlı bir geçiş. “İstanbul’un asayişi berkemalse, Türkiye’nin asayişi de berkemal olur” diye düşünülmüş olsa gerekir. Hayırlı olsun.. Dışişleri Feridun Sinirlioğlu, Adalet Kenan İpek, Nabi Avcı, Mehmet Şimşek, Vecdi Gönül, Nihat Zeybekçi, Mehmet Müezzinoğlu, İdris Güllüce, Veysel Eroğlu görevlerine devam. Çalışma Ahmet Erdem, Ulaştırma Feridun Bilgin, Enerji Ali Rıza Alaboyun, Bilim Teknoloji Fikri Işık, AB Ali Haydar Konca, Gençlik Çağatay Kılıç, Gümrük Cenap Aşçı, Kalkınma Müslüm Doğan, Aile Ayşen Gürcan, Tarım Kudbettin Arzu..

yazının devamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat