PYD PKK’nın can kurtaran simidi mi?

  • GİRİŞ04.10.2015 10:09
  • GÜNCELLEME04.10.2015 10:09

Kendi içlerinde hiyerarşi çöktü. Ada sessiz, Kandil alt birimleri ile iletişim kuramıyor. Senkranizasyon sağlanamıyor. Başlarına topladıkları acemi çocuklar başlarına bela oldu.

Yurtdışı yapılar nisbeten daha sağlam gibi dursa da, her ülkedeki elemanlar Kandil’den önce o ülkedeki istihbarat yapılarına bağlı.

HDP başına cin toplar gibi bir sürü adam topladı. Dağıtamıyor. Yol haritası yok.. KCK ayrı bir alem. PKK’nın genç yapılanması da.. Kandil’in “okulu boykot”u perişanlıktı.

Halbuki ne güzel planlamışlardı. PYD Kanton ilan edecek. DAEŞ onlara saldıracak, Koalisyon DAEŞ’e karşı PYD’ye destek verecek, tüm dünya böylece Mazlum Kürt halkının DAEŞ terörüne karşı kahramanca direnişini ve zaferini selamlayacaktı. Kahraman PYD DAEŞ saldırılarına karşı Ezidileri ve bölgedeki Hıristiyanları da himayesine alacak, onlarla ortak bir cephe kuracaktı. Chiristian Army’den Süryani savunma birliklerine kadar herkes PYD safına katılacaktı.

PKK 2000’den fazla savaşçısını Türkiye ve Irak üzerinden Kobani’ye gönderdi. Barzani’nin peşmergeleri Türkiye üzerinden Ayn el Arab’a gönderildi.. Öz yönetim, öz savunma Kandil’den gelecek silahlı militanlarla değil, PYD üzerinden gelecek savaşçılarla başarılacaktı. Diyarbakır’daki Kobani eylemi bu hayalin tetiklediği bir eylemdi.

Almanlar, DAEŞ’e karşı bahanesi ile PYD’yi eğitip donatmaya başladılar. Esed, MOSSAD hepsi devrede idi. Kandil’deki ajanlar dağdan inip Kobani’ye geldiler. Tezgah hazırdı. Türkiye sınırındaki Türkmen köyleri DAEŞ tehdini ile boşaltılıyor. Ardından koalisyon hava saldırıları ile DAEŞ mevzilerini vuruyor, PYD gidip boşalan yerlere yerleşiyor. Böylece Koalisyon güçlerinin desteğinde bir Kürt koridoru oluşturulmaya, Türkiye sınırında PYD işgalinin zemini oluşturuluyordu..

Koalisyon havadan, karadan PYD’ye silah, istihbarat, eğitim, para ve her türlü gıda, sağlık, barınma desteği sağlıyor.. Batılı ülkelerin Media ve STK’ları da burada.. PYD’ye tank, zırhlı araçlar ve havaya karşı kullanılan roketler veriyor.. Bunların bir kısmı Kandil’e gönderilmişti. Alman istihbaratına bağlı bazı elemanlar da Kandil’e yapılan operasyonlarda hayatlarını kaybetmişlerdi.

 

Yazının tamamı için tıklayınız..

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat