Terörizm Medeni(!) Batının Çocuğudur.

Avrupa, Makyavel'den beri kasideler okur şiddete. Hıristiyanıyla, maddecisiyle, sosyalistiyle bir sara nöbeti içindedir.

  • GİRİŞ03.12.2016 10:00
  • GÜNCELLEME05.12.2016 07:25

Ama şiddet, tarihin hiçbir döneminde çağımızdaki kadar yüceltilmemiştir. Sorel'in “Şiddet Üzerine Düşünceler”iyle başlayan bir isteri nöbeti, Batı’nın sözde irfanını bir cinayet kışkırtıcısı derekesine düşürdü. Camus doğru söylüyor: “Maverayla (Manevi dünya) göbek bağını koparmış bir dünyanın insanı ya intihar eder ya isyan.”

Öldürmek, maddeci Batı’nın alın yazısı. Kendini ve daha da çok başkalarını öldürmek. Amerika’nın Irak’ı özgürleştirirken(!) bu duruma karşı gelen Iraklıları “Hainler” diyerek öldürmesi, ya da Halep’i temizlemek adıyla bebek katliamı yapması gibi.

Bu durumda ne yapmak lazım? Fuzuli’nin dediği gibi; Konuşsam tesiri yok, sussam gönül razı değil.

Batının 1. Haçlı Seferinden beridir bahanesi hep aynı; Barbar doğuya medeniyet götürmek. Rusya önce Afganistan’a şimdi Suriye’ye, Amerika önce Vietnam’a şimdi Irak’a Avrupa topyekün Afrika ve Ortadoğu’ya hep medeniyet götürmüştür. Dünyaları boğacak kadar kan akıtarak… Engizüsyon mahkemeleri yüzyıllarca bilim adamlarını din adına kan havuzlarında yüzdürdü. Bahanesi hep aynı; İNCİL IŞIĞINDA BİLİM…

Tekerlemelerle avunmağa çalışıyoruz. Oysa bu büyük yangını şairane lakırdılarla söndürmeğe yeltenmek fikrî sefaletimizin hazin bir hücceti, hazin ve lüzumsuz. Önümde bir kitap duruyor: 1975’de Londra'da basılmış. Adı: Şehir Terörizmi. Yazan: Anthony Burton. Ne tuhaf teröre ve şiddete çare arayan kitaplar yine terör ve şiddetin merkezinden çıkıyor. Avrupadan… Aydın denen devekuşları, niçin hadisenin bu tarafı ile meşgul olmazlar?

Bir Afrikalı der ki;

Beyaz adam topraklarımıza ayak bastığında benim elimde topraklarım vardı onun elinde İncil. Gözümü kapatmamı istedi gözümü açtığımda benim elimde İncil vardı onun ayakları altında topraklarım…

İşte bu Avrupanın cins kafası Montaigne Denemeler isimli eserinde;

Osmanlı ahmak bir millettir. Çünkü fethettiği ülkelerin hammaddesini, insan gücünü ve toprağını kullanmaz tam tersi yatırım yapar, yol yapar, köprü yapar, hastane yapar vs… Evet. Osmanlı, sömürgeci Avrupa kafasının gözünde bir ahmaktır. Çünkü sömürmez. Buna en başta inandığı dini müsaade etmez sonra insanlığı…

Babil kulesinde yaşıyoruz Sombart'a göre. Avrupa insanı doğru yoldan uzaklaştı... Bir buçuk asırdır Avrupa'da ve Amerika'da olup bitenleri anlamak için Şeytan’ın gücüne inanmak lâzım. Gördüklerimizi Şeytan’ın işi diye vasıflandırmaktan başka çıkar yol yok. Mavera inancını yıktı Şeytan. İnsanları kibirlerinden yakaladı. Tanrı’dan ne farkımız var demeye başladılar. Ve Şeytan içimizde uyuklayan aşağılık insiyakları şahlandırdı : “Hırs, tama'ı, altın aşkı.” Bu insiyakların doludizgin at koşturacakları bir iktisat düzeni ilham etti: Kapitalist ekonomi.

Düzeni büyücüler mi bozdu? Bu kördüğümü çözecek Osmanlı nerede?

Polis, suçluları bulamıyor; adalet, cezalandıramıyor. Bence bunun sebebi şu olsa gerek: Suçun şekli başkalaştı. Bir zamanlar suç kaba kuvvete dayanırken, şimdi ince ve medenî oldu; gaddarlığın yerini hile aldı, şiddetin yerini dalavere. Modern suçlu, adalelerinden çok beyni ile iş görür, büyük bir avantaj... Biz hâlâ delileri de şerirleri de peşin hükümlerle ele alıyoruz. Halk, delilik deyince, ya hezeyanı anlar ya budalalığı. Mantık kurallarını çiğnemeden ve hiçbir hataya düşmeden akıl yürüten bir insan, deli olamaz ona göre.

Toplum olarak yaşadığımız bu depresyon ruhu da ne? Ne oldu bize? “Ümmet bir vücut gibi olmalıdır, bir taraf ağlarken bir taraf gülemez” diyen Allah’ın sevgili kulu o yüce insanın ümmeti olduğumuzu ne çabuk unuttuk?

Kimler unutturdu bize bu hakikati?

Atalarımızın atının ayağının değdiği her coğrafyada “ADALET” ve “İNSANCA YAŞAMAK” yaşamak ana düstur sayılırken, şimdi memleketimizin sınırlarında dahi bu huzuru sağlayamıyoruz.

TERÖR ESKİDEN BİR ÇIĞLIK KADAR YALINDI, ŞİMDİ BİLİM GİBİ EVRENSEL… DÜN ROBES PİERRE KILIĞINDA YARGILANIRKEN, BUGÜN DÜNYAYI YARGILAMAKTA…

BU NE REZALET?

Medeni olduğunu iddia eden Fransa’nın geçmişinden bir sahne Fransızlar Cezayir’de Işid kafa kesmeyi kimden öğrendi dersiniz?

Kendinden başkasına hayat hakkı tanımayan batılı beyaz adam Afrikalı zencileri yüzyıllarca bir havya olarak gördü. Bir zenci çocuğun Belçika Hayvanat Bahçesinde sergilenmesi

Dinimizin en acısız biçimde yapılmasını emrettiği kurban Bayramını vahşi bulan Avrupanın göbeğinde bu vahşet her sene yaşanıyor.

Nazi Almanyasında yakılmak üzere fırına yerleştirilen bir Yahudi

Bilimadamlarını İncil adına katleden Engizüsyon Mahkemesinden bir bel kırma görüntüsü


1995’de Avrupanın göbeğinde Bosna Hersek’te yaşanan bu vahşi katliama dünya gözünü ve kulağını kapatmıştı.

Vahşi Avrupa ile aynı kandan olan Çinde muhalif olanlara karşı izahı mümkün olmayan işkenceler yapıldı


Müslüman olmaktan başka hiçbir kabahati olmayan bu kadının İsrailli katil karşısında yaşadığı korkuyu hangi bilimsel makale anlatabilir?

 

 

Yorumlar3

  • İbrâhim 7 yıl önce Şikayet Et
    Zalimlere Allah'ın la'neti elbette erişmiştir. Bir de kahr-u celali erişse... Müminlere dokunmadan İnş. Tabi ki bunun için biz de madden,ma'nen gayret içinde olmalıyız.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • murat acar 7 yıl önce Şikayet Et
    Elinize sağlık hocam . ama bunları aydın ve insan hakları ülkeleri gören tarihini reddeden aydın ve çağdaşlar var ne yazık ki
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • M.Erdoğan 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah batının şerrinden, zalimin , dinsizlerin şerrinden Müslümanları muhafaza etsin, Müslümanlara da akıl ve şuur versin.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat