Sultan Abdülhamid Han’a İftira Atmanın Dayanılmaz Hafifliği

  • GİRİŞ29.08.2017 07:07
  • GÜNCELLEME31.08.2017 09:21

Dün öğle saatlerinde gündeme bomba gibi bir haber düştü. Tarih programlarının o akşam yapacakları tv programlarında daha önce planladıkları konuları değiştirip bu mevzuyu anlatmak durumunda kaldı.

            Bu habere göre Sultan Abdülhamid Han para karşılığında Siyonistlere yani dünyanın en zengin ve en tehlikeli Siyonist Yahudi ailesi olan Rothschildler’e para karşılığında Filistin’den toprak satmış.

            Evet evet yanlış okumadınız.

            Bize Filistin’deki toprak bütünlüğü ve Yahudi yerleşimini engellemeyi o bölge için en temel politika olarak belirleyen Ulu Hakan, meğerse bilinenin tam aksine Yahudilere, üstelik Siyonist Yahudilere toprak satmış.

            Cnntürk’ün haberleştirdiği bu skandal, ilk etepta şaşkınlık oluşturdu, ardından söz konusu Cnntürk ise gerisi teferruattır dedirtiyor bize.

            Adı geçen kanal şöyle verdi haberi;

“Osmanlı Arşivi'nden çıktı: 2. Abdülhamid, Museviler'in Filistin'den toprak alımına izin vermiş.

Tarihçi Doç. Dr.Sezai Balcı ile Prof.Dr. Mustafa Balcıoğlu ikilisi tarafından Başbakanlık Osmanlı Arşivi’ndeki belgelerin gün yüzüne çıkartılmasıyla hazırlanan “Rothschildler ve Osmanlı İmparatorluğu” başlıklı çalışmada, Yahudi kökenli Rothschild Ailesi’nin Osmanlı padişahları ile olan gizli ilişkilerine ışık tutuluyor. 2. Abdülhamid zamanında Rothschildler’in, Filistin’de koloniler kurdukları, Abdülhamid’in Filistin’de yaşayan yerli ve yabancı Museviler’in toprak satın almalarına izin verdiği gün yüzüne çıkartılıyor..”

Kaynak olarak sadece Başbakanlık Osmanlı Arşivinde bulunan belegeye göre denen haberde ciddi tek bir kaynak bile verilmemiş.

Halbuki yine aynı Başbakanlık Osmanlı Arşivindeki hadise ile ilgili belgeler tam tersini söylüyor.

Sultan Abdülhamid Han’dan, kaynaklara göre o an 33 yaşında olan Yahudi avukat Teodor Herlz, toprak istemiyor. Sadece kendisinden dünyada eziyet çeken Yahudilere tıpkı dedesi Sultan İkinci Bayazıt Han’ın İspanya’daki Yahudileri kurtarıp Osmanlı topraklarına yerleştirmesi gibi, bir babalık yapıp sahiplenmesi isteniyor.

Bu noktada eziyet görenlere merhamet gösterilmesini emreden İslam dini gereği o da tabi ki buyurun gelin diyor ve, Osmanlı’ya sığınan Yahudileri Selanik, Zonguldak, İstanbul, İzmir, Aydın gibi batı bölgelerine yerleşmeleri için gerekli talimatları veriyor. Bu arada, Yahudilerin asla Filistin ve civarına göç etmelerine müsaade edilmemesini emrediyor. Ancak bazı vatan sevgisinden uzak vali ve memurlar tıpkı bugün olduğu gibi devletinin değil başka mihrakların emrinde Filistin topraklarında Yahudilere toprak satıyorlar.

Bu durumu öğrenen sultan, “derhal” ikazı ile duruma müdahale ediyor ve bu rüşvet çarkına bulaşan hainleri cezalandırıyor.

Bu konuda her tedbiri aldığını ve konu ile ilgili olarak yüzlerce irade yayınladığını gördüğümüz sultan, anlaşılan o ki, bugün  reisin yaşadığı yalnızlığı yaşıyor.

Konuya son verip sözü meselenin asıl şahitlerine belgelere verelim. Buyurun meselenin her aşaması ile ilgili şu evrakları inceleyin de Cnn türk’ün içinde bulunduğu garabet hali anlayın;[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] Vahdettin Engin, Pazarlık, Yeditepe Yay.

Yorumlar13

  • Hasan 7 ay önce Şikayet Et
    Sizde satıldı diyorsunuz neresi iftira
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet hocam teşekkürler zaten sunu bi düşünseler taşlar oturacak Abdulhamit sattı diyorlar ama Atatürke teşekkür ediyorlar insan yahudi devleti kurulmasına musade etmeyenemi eder teşekkürü yoksa edenemi
    Cevapla
  • .... 4 yıl önce Şikayet Et
    Cennet mekan... Ben hangi dönemde ve nasil oraya yerlestiklerini de merak ediyorum. Bilgilendirirseniz memnun oluruz
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Hainler 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatansız iftiracılar...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Hilal 5 yıl önce Şikayet Et
    Ellerinize sağlık, böyle yürekler varken Bizim ne geçmişimize nede geleceğimize dokunamazlar, biz hakkın savaşını veriyoruz, istediklerini yapsınlar, hak kazanacak, gökler, den indi o emir aşağı.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat