İşte oldu!

Bak, gördün mü, veda konuşmasında bile polemik yapıyor, o gazetecinin anırması gerektiğini söylüyor...

  • GİRİŞ28.08.2014 09:59
  • GÜNCELLEME28.08.2014 09:59

Bu haliyle nasıl Çankaya’ya çıkacak, devleti nasıl temsil edecek?

Çok güzel Çankaya’ya çıkacak kardeşim.

Devleti de çok güzel temsil edecek

Efendim, Erdoğan seçildi ama bu onun meşru bir Cumhurbaşkanı olduğu anlamına gelmez... Bir kere çok öfkeli... Hep geriyor. Kutuplaştırıyor. Bütün bir ülkeyi kucaklaması gerekmez mi?

Öyle ya, “korsan genel kurul”la kendisini Cumhurbaşkanı seçtirenler çok meşruydu. Genelkurmay Başkanı’nın masasına tabanca koyup, “Bizim istediğimiz kişi Cumhurbaşkanı olacak, bu aynı zamanda Fahrettin Paşa’nın emridir” diyenlerin adayı da çok meşruydu. Bütün bir ülkeyi kucaklıyorlardı.

Cemal Gürsel de meşruydu.

Hayır, Cemal Gürsel’i seçtirenler Genelkurmay Başkanı’nın masasına tabanca koymak gibi bir “naiflik” sergilememişlerdi. Genelkurmay Başkanı’nı, sonradan darağacında sallandıracakları Menderes’in yanına, yani Yassıada’ya postalamışlardı.

Tabanca, Ali Fuat Başgil’in şakağındaydı.

Cemal Gürsel’e rakip olmak gibi bir “aymazlık” sergilemişti.

Seçilebilseydi, halktan icazet almış (çünkü karış karış bütün ülkeyi dolaşmış, halkın büyük ve coşkulu teveccühüyle karşılanmıştı) ilk Cumhurbaşkanı olacaktı.

Sıtkı Paşa’nın tabancasını görünce, adaylıktan çekildi.

Cumhurbaşkanlığına da, cuntacıların adayı Cemal Gürsel getirildi.

Kimse de, “Seçildi ama bu onun meşru bir Cumhurbaşkanı olduğu anlamına gelmez” demedi.

Sıtkı Paşa’yı ilerici devrimcilerimiz iyi tanır...

Pek bir severler...

Uykuları kaçacak anma hatırlatalım:

Mürteci gördüğünde kendinden geçen (kim bilir belki tabancasına da davranıyordur) Sıtkı Ulay Paşa’mız, cuntacılıktan yorulunca sosyalist bir parti kurdu. Yanına da kimi aldı, biliyor musunuz? Alaeddin Tiridoğlu’nu... Alaeddin Tiridoğlu 40’lı yıllarda, “milliyetçi” gençlikle birlikte Tangazetesi matbaasını basıp parçalama “teşebüs-i vatanperverane”sinde rol almış değerli bir Türk politikacısıydı. Devrimciydi, ilericiydi, CHP’liydi...

Hadi bir ek daha yapalım, Cihangir devrimcilerinin uykusu iyice kaçsın:

Sosyalist Zekeriya Sertel’in Tan gazetesini yakıp yağmalayanlar arasında, bugünün solcu Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit, değerli sosyalist gazeteci İlhan Selçuk, Deniz Gezmiş’in idamına el kaldırmış değerli sağcı politikacı Süleyman Sabit Demirel de bulunuyordu.

İyi ama Erdoğan’ın öfkesini nasıl tevil edeceğiz?

Bilmem...

Bir şekilde tevil edin.

İstiklal Mahkemeleri’ni “devrim mahkemesi” statüsüne sokup binlerce muhalifi darağacına yollayan, yüzlerce gazete ve dergi kapatan, azınlıklar için özel vergiler salan “kurucuların” öfkesini pek güzel tevil ediyordunuz.

Menderes’in asılması için alan temizliği yapan Cemal Gürsel’in öfkesini tevil ediyordunuz.

Bir sağdan bir soldan astığını söyleyip “zulümde adaleti gözeten” eli kanlı generallerin öfkesini tevil ediyordunuz...

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar1

  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Solcu müsveddelerine çok, ama çok iyi giydirmiş yazılarını beğenerek okuduğum Ahmet Kekeç, helal olsun. Bu arada bizi de bilgilendirmiş oldu sağ olsun.. Ama bu yüzsüzlerde gerçek anlamda ne anlama, ne görme kabiliyeti olduğundan anlayacaklarını veya anlamak isteyeceklerini sanmıyorum. Anlasalar bile yüzsüzlükleri, pişkinlikleri ve arsızlıkları nedeniyle yüzlerinin kızaracağını hiç sanmıyorum.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat