Müspet hareket nerede?

Camia, siyasi operasyona soyunduğundan bu yana geçen sürede, nereden nereye geldiğine dair bir durum muhakemesi yapıyor mu” diye soracağım bugün.

  • GİRİŞ29.01.2015 08:17
  • GÜNCELLEME29.01.2015 08:17

Müspet hareket, Risale-i Nur çizgisinin önemli bir düsturu. Ben yine “Şu anda Camianın yaptığı müspet hareket nedir” diye soracağım.

“Hizmet hareketi” idi adınız. Hani nerede hizmet?

Kimse bana, “Biz uslu uslu oturuyor, eğitim hizmetlerimizi, sosyal projelerimizi sürdürüyorduk, bir gün Tayyip Erdoğan kafa ve kalp ameliyatı geçirdi ve bize karşı operasyon başlattı” demesin.

Basbayağı Türkiye’nin öncelikle dış politikada yanlış yönetildiğini düşündünüz ve nihai planda Amerika-İsrail eksenine oturan bir restorasyon için düğmeye bastınız. Ya da birileri düğmeye bastı, siz de ip çekmeye soyundunuz.

Soyundunuz ve 40 yıl emek verilen bir hareketi, batağın içine sürüklediniz.

Evet, şu anda boyunuza kadar siyasetin içindesiniz ve “hizmet” kayıplara karıştı.

İşin kötüsü “hizmet” için etrafınızda toplanan insanları da bu batakçı siyaset istikametinde araç olarak kullanıyorsunuz.

Bakın medyanıza, tam bir kötülük dili hakim.

Türkiye’nin bir tek iyiliğini görmek istemiyorsunuz. Çünkü gördüğünüz iyiliğin, savaşmakta olduğunuz insanları güçlendireceğini düşünüyorsunuz.

Hep kötülük hep kötülük.

Bu, kötü gösteren bir gözlük kullanmayı gerektiriyor. Çünkü bir ülkede meydana gelen her şey kötü olamaz. Ama kötülük gözlüğü takmışsanız, en olumlu gelişmeler bile karalara bürünür.

Anlıyorum, savunma psikolojisi içindesiniz.

Ama oralara kendi tercihinizle geldiniz.

Devamı için tıklayın >>>

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat