Erdoğan-Davutoğlu dönemine giriş

PUTİN-Medvedev modeli desen, değil..."

  • GİRİŞ27.08.2014 09:39
  • GÜNCELLEME27.08.2014 09:39

Özal-Yıldırım Akbulut tipi desen, o da değil... Demirel-Tansu Çiller ilişkisi hiç değil... E hal böyle olunca, Erdoğan-Davutoğlu ikilisinin üstüne hazır şablonlardan birini oturtmak kolay değil.

Yerine kimi getireceğiyle ilgili tahminler tutmadı. Tayyip Erdoğan, gözünün arkada kalmaması için bir ‘emanetçi’ bulacaktı. Kukla bir isim olacaktı. AK Parti’nin de hükümetin de başına onu bekçi bırakacak, kendi Çankaya’da rahat edecek, geceleri tek gözü açık uyumaktan kurtulacaktı...

O isim Ahmet Davutoğlu oldu, fakat ne kenarından köşesinden bu tarife uyuyor, ne çizilen profile. Yakınından bile geçmiyor. Fotoğraf, geçmiş örneklerden herhangi birine ‘Gözüm sanki bir yerlerden ısırıyor’ dedirtecek kadar dahi benzemiyor.

Davutoğlu hakkında her şeyi söyleyebilirsiniz ama silik, sinik, çapsız, kifayetsiz, paraşütle tepeden indirilmiş, aciz ve sarsak bir şaşkaloz olduğunu değil Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce bile olsanız söyleyemezsiniz. Hani diliniz dönmez, aklınıza dolanır... Hazıra konmuyor çünkü, çilesini çekerek geliyor, bedelini ödeyerek... Çelimsiz, dirayetsiz salon adamının biri değil. Teorisyenliği kadar pratisyenliğini de konuşturmaktan geliyor. Geçmiş mücadelelerden yarası beresi var, sırtında icraat yükü, deneyimlerinde hatası sevabı var... Seversiniz sevmezsiniz ayrı. Ama hakkını teslim edin, adı var kendi yok bir gölge, içi boş bir bostan korkuluğu değil. Eksiğiyle fazlasıyla gerçek biri olarak geliyor.

Hazır kesim yaftalar elde patladı, Davutoğlu’na giydirilecek gibi değil... Ne güzel yapıştırılacaktı oysa ‘Emanetçi’ diye, ne güzel vurulacaktı sırtına ‘Kukla’ damgası. Hesap bozuldu, o mevziye yatanlar hep bozum oldu. Ne emanetçiden bahseden kaldı, ne kukladan, tek tük denemeler de hayli zorlama...Tutacak yakıştırma 7’sinde belli olur misali, bunların tutmayacağı kafadan belli etti kendini.

Eşkâli, önceden verilen eşkâlle eşleşmiyor. O yüzden de şak diye teşhis edip adını koymak zor. Şimdiye dek duyduğum en iyi yakıştırma, Star gazetesinde Mustafa Karaalioğlu’nun buluşuydu. ‘İkinci yeni’ dedi. Evet, bu yeni bir şey. Erdoğan’ın kampanya reklamında okuduğu ‘Sürgün ülkeden başkentler başkentine’ şiiriyle de uyumlu ayrıca. Sezai Karakoç, ikinci yeni akımının büyük şairi sonuçta...

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat