Ha Cemaat ha hükümet' safsatası

"12 Ekim'de HSYK seçimleri yapılacak."

  • GİRİŞ30.09.2014 10:44
  • GÜNCELLEME30.09.2014 10:44

15 bin civarında hâkim ve savcı, yüksek kurula 10 asil ile 6 yedek üye seçmek için oy kullanacak.

İş şuna geldi; Cemaat tipi bir yapının HSYK vasıtasıyla yargı üzerinde kurduğu kontrol kırılabilecek mi, kırılamayacak mı?

Yargıdaki Cemaat tipi vesayet düzeni'nin bozulmasını istemeyenler var, sır değil. Ama bunu açıkça savunamıyorlar. Onun yerine, bir hinlik buldular.

Suret-i haktan görünmek için şöyle bir argümanın arkasına saklanıyorlar:"Ne Cemaat ne hükümet hâkim olsun HSYK'ya. Bağımsız, tarafsız ve adil bir yargı istiyorum..." Böylece Cemaat tipi yapıların HSYK'da söz sahibi olmasını, seçimle gelmiş, milletten yetki almış bir hükümetin HSYK üzerinde etki sahibi olmasına eşitlemiş, bir tutmuş oluyorlar.

HSYK ne peki; Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu... Ve bu idari kurula ha Cemaat nüfuz etmiş ha hükümet, yargı bağımsızlığı açısından zerre farkı yok, aynı şeydir diyorlar.

Memnun olmadığınız Adalet Bakanı'nı, günü geldiğinde hükümetiyle birlikte topyekûn nasıl şutlayabiliyorsanız başınızdan... Yargıya tebelleş olan masonik bir cemaat yapılanmasından da aynı şekilde seçimle kurtulma imkânına sahipmişsiniz gibi... Birinden hiç değilse sandıkta hesap sorarsınız; diğerinin değil sistemde kaydına kuyduna rastlamak, yanlış yaptığında yapışacak bir gölgesini dahi bulamazsınız. İcraatta var, sorumluluğa gelince yok bir heyula...

Ne Cemaat ne hükümet, ha Cemaat ha hükümet demektir; ikisini sinsice aynı kefeye koymaktır. Bu da yutturmacanın dik âlâsıdır, yerseniz.

Fotoğrafların düşündürdükleri

GÖRDÜĞÜNÜZ fotoğraflar bir New York hatırasıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son seyahati sırasında cep telefonuyla çekilmiştir. Okuduğunuz resim altı notu ise bir Gezi ergeni gözüyle kaleme alınmıştır. Lütfen beğeni ve tebriklerin adresini şaşırmayalım...

Burası, The Peninsula Oteli'nin önü. 5. Cadde ile 55. Sokak'ın kesiştiği köşebaşı...Günün en yoğun saatleri, şehrin en işlek cadde ve sokaklarından birindeyiz. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kaldığı otelde ziyaret ediyor. Onlar içeride görüşürken dışarıdakilerin hal ve şartları yansıyor fotoğrafa. Sokakta hayat donduruluyor. Giriş-çıkışlar tutulmuş, kimseye geçit verilmiyor. Ne otel misafiri oteline girebiliyor ne sokak sakini meskenine ya da işyerine... Amerika'da devlet büyükleri, vatandaşından böyle korunuyor demek. İçlerindeki korkunun büyüklüğüne bakın siz!... Devlet, vatandaşından ölesiye tırsıyor, ödü kopuyor yahu. Yoksa niye cipten setlerle kessin bu yolları, tam teçhizatlı bu ramboları, her an bir düşman saldırısı bekler gibi niye diksin vatandaşın önüne?

yazının devamı için tıklayınız

 

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat