Yeni Türkiye'nin yeni ekibi

Yeni bir Türkiye sabahına uyandık. Başkanını kendisi seçen bir millet gelecek için yeni bir sayfa açmayı ilan etmiştir.

  • GİRİŞ20.08.2014 09:09
  • GÜNCELLEME20.08.2014 09:09

Yeni Türkiye'nin ilk başkanı Recep Tayip Erdoğan'dır. Şimdi Erdoğan yeni Türkiye'nin yeni kadrolarını kuracak.

Yeni bir kabine, yeni parti yönetimi ve yeni yöneticiler. Erdoğan bir yıl sonra Ak Parti'yi seçime götürecek ekibi değil, bundan sonra yeni Türkiye'yi yönetecek ekibi de seçecek. Ülkenin geleceğinden ve milletin kaderinden sorumlu olacak bir ekip.

Erdoğan son kabine ve parti için değişikliğinde hayal kırıklığı yaratmıştı. 17 Aralık darbe girişiminden sonra yaptığı değişiklikler hem seçime, hem de paralel yapıyla mücadeleye hazırlanan ülke için tatmin edici bulunmadı ve bugüne kadar geçen süredeki performans kabine değişikliğinden hoşnutsuz olanları haklı çıkardı.

Erdoğan şimdi ilk aşamada parti genel başkanını, sonra Başbakanı ve ardından da kabineyi seçecek. Kendisinin son yaptırdığı tüm nabız yoklamalarında Ahmet Davutoğlu, Binali Yıldırım ve Abdullah Gül sıralaması çıkıyor. Binali Yıldırım Başbakan'a yakın olduğu için, Gül kadirşinaslık olsun diye tercih edilmiş. Davutoğlu ise farklı.

'Yeni Türkiye, Büyük Türkiye' kavramları Erdoğan'a ait kavramlardır. Davutoğlu ismi Yeni Türkiye kavramıyla özdeşleşen en güçlü isimdir. Kamuoyunda Davutoğlu ismi şimdiden en heyecan yaratan isim olarak ön plana çıkmış durumda.

Yeni Türkiye talebi eğer yoğun bir şekilde dillendiriliyorsa Ak Parti tabanının ve sevenlerinin güçlü bir değişim talebi de var demektir. Parti içinde sevilmeyen, kirlenen, kişisel hesaplar peşinde koşan, Yeni Türkiye'yi anlamayan varsa onların tasfiyesi bekleniyor, isteniyor.

12 yıldır koşulsuz ve tartışmasız Erdoğan'ı destekleyen kesimin büyük bir değişim ve yenilenme beklediğini sanırım Erdoğan bizden daha iyi görüyor. Eğer kabinede arzu edilen bir değişim olmazsa 2015 Haziran'ında yapılacak seçimde ciddi sıkıntı yaşanacak. Erdoğan artık meydanlara inip olumsuz havayı değiştirecek imkana sahip olmadığına göre, yeni Başbakanın ve ekibinin çok dikkatli seçilmesi lazım.

Yeni Türkiye'nin yeni ekibi talep edilirken eski ekibin kötü olduğu anlaşılmasın. Ak Parti'nin bugüne kadarki ekibi zor yollardan, zor dönemlerden ve sıkıntılardan ülkeyi düzlüğe çıkarmayı başardı. Ülkenin bir çok sorununu çözdü ve güçlü hale getirdi. İç siyaseti yeniden inşa etti ve güçlü bir temel attı. Artık o temelin üzerine yeni bir Türkiye inşa edip, Ortadoğu'da, Balkanlarda ve Asya'da ve ümmet içinde yeni bir düzen, yeni bir Türkiye inşa etme vakti geldi. İşte yeni ekip bunu gerçekleştirecek yetenekte ve inançta insanlardan olmalı.

Yazının tamamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat